Přejít na obsah

Alpina KM-710 WWII German Kriegsmarine


Daemonultimate

Doporučené příspěvky

Alpina KM-710

 

Nový model hodinek Alpina KM-710 nalezl svou inspiraci ve 2. světové válce. V té době byla velká poptávka nejen po vysoce přesných chronometrech, stopkách, nástěnných hodinách, ale samozřejmě také po náramkových hodinkách. Ideální načasování pro vznik hodinek s označením KM jako odpověď na poptávku německé Kriegsmariny. Požadavky zněly zcela jasně: hodinky musí mít přehledný, jednoduchý číselník a výrazné ručičky pro možnost odečtení údajů za všech podmínek.

 

Alpina-KM-710-Military-WWII-inspired-Ger

 

Nový model navazuje na své předchůdce atraktivním designem a stejně tak zaujme i in-house strojkem Alpina 710, jehož výroba je sdílená se značkou Frederique Constant, pocházející z téže skupiny výrobců hodinek. Strojek má frekvenci 4 Hz a rezervu nátahu 42 hodin. Hlavním rysem zůstává trojúhelníkovitý či zvonovitý tvar rotoru inspirovaný původním strojkem Alpina 582 z roku 1949.

 

Alpina-KM-710-Military-WWII-inspired-Ger

 

Hodinky mají pouzdro o průměru 41,5 mm, vodotěsnost 50 metrů. Jak horní, tak spodní (umožňující pohled na strojek) sklíčko je safírové.

Cena:  2,495 Euros / 2,790 Swiss Francs

 

Alpina-KM-710-Military-WWII-inspired-Ger

Zdroj: monochrome-watches.com

Upraveno uživatelem Daemonultimate
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jaký nápis, ten odkaz na historii, na Kriegsmarine ? 

 

Ona to nebyla žádná prdel sloužit u Kriegsmarine. Znám jednoho starého, německého ponorkáře, žije sám, tam u nás v horách, možná už je mrtvý, je to pár let a bylo mu přes 90. Říkal mi, že i teď, někdy 73 let, po tom, co sloužil u ponorek, se každou noc probouzí celý zbrocený potem a slyší hlubinné miny, skřípění ponorky, která je tlačena na kritický bod kontrukce, křičení zoufalých vojáků. Fakt ohne prdel !!!

Schválně se podívej, kolik německých vojáků ke Kriegsmarine odešlo k ponorkám sloužit a kolik se jich vrátilo, je to otřesné číslo.

 

Znám i jiné vojáky, ale jejich vojenské zařazení by se vám tutově nelíbilo.

 

My jsme Němci, dědeček sloužil od prvního dne války ve wehrmachtu a kde jsem si odbyl já prezenční službu, do toho nikomu nic není.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Myslel jsem design...to ze to odkazuje na historicke souvislosti je neco jineho. Mi zabili naprostou vetsinu rodiny v koncentracnim tabore, ver tomu, ze potom co jsem cetl dopisy z osvetimi, terezina a dalsich od mych blizkych, tak me nemuze vzrusit osud nemeckych vojaku....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

to Vojta - setkaly se dva světy, ale je to dávno a naštěstí za námi již několik generací.

 

Prosím, věř tomu, je mi velmi líto, jaké zlo se napáchalo a jaký strašný osud měli Tví předci.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hezké hodiky, ale jak už tady padlo, působí malinko vyumělkovaně.

Ale co se mně osobně nelíbí - když je požadavek na maximální čitelnost za všech podmínek - a platí to jak pro ty nové, tak i pro ty staré - proč jsou obě ručičky úplně stejné. Je deset deset, nebo za deset dvě? :)

Moje oko prostě pro rychlý odečet času potřebuje větší tvarový a hlavně velikostní rozdíl ručiček.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Chce to vidět je v reálu, přijdou mi takový vyumělkovaný. Mají určitou krásu, pěknou techniku, ale ... ale ty starý, původní, to je pro mne pocitově jiná liga, ty maj v sobě to správný kouzlo.

GENAU !!

Ruší mě jednak ručky, přesně, jak si všiml Karlos a taky chybějící 5 a 7 - i kdyby tam nakrásně neseděly úplně přesně, tak by přinesly takovou tu životodárnou imperfekci, toolovost, opak vyumělkovanosti :D

Takhle dizajnová zbytečná a spíše škodlivá manýra.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...