Přejít na obsah

Tudor Black Bay - Blue


Doporučené příspěvky

Ahoj,

Někomu by se mohlo zdát skoro až zbytečné zakládat nové téma na Tudor Black bay (BB), asi je to de facto pravda, na zdejším fóru nejsem první a zdaleka ani poslední kdo se stal štastným majitelem.


BB jsem měl v hledáčku již delší dobu, ale spekuloval jsem zdali nemám raději počkat a koupit Submariner no-date, či přidat nějakou další kačku a koupit nový model Seamaster 300 či klasické moon-watche. Nakonec vyhrál Tudor.

Asi se ptáte proč, důvodů je několik... Chtěl jsem praktické každodenní hodinky s dobrou vodotěsností které by nahradily Tissot prs516, které nosím asi nejčastěji. Zároveň jsem chtěl něco co nemá na ruce uplně každý a věšina neznalých spíš přehledné a v neposlední řadě něco nového do sbírky - kde převažuje černá barva. Z toho důvodu vyhrála modrá, protože červená verze BB na mě působí až moc vintage dojmem a zároveň jsem měl pocit, že se brzy okouká.

Pár komentářů k zpracování: celkový obrázek je velice dobrý (ještě aby ne, momentálně jsou to moje nejdražší hodinky), ciferník je moc pěkně zpracovaný, lumi perfektní, luneta se mi zdá OK (zajímalo by mě zdali získá po nějaké době vůli), jediné co bych možná vytkl, je tah, nezdá se mi nijak výjímečný.. Při porovnání s Tissot prs 516 je úroveň zpracování BB rozhodně lepší, ale neřekl bych, že je to skok do stratosféry.

Přesnost: zatím jdou hodinky +5s/den.

Předpokládám, že za nějaký čas opět příjde nutkání rozšířit sbírku a kam povedou další kroky ještě nevím.. nicméně musím konstatovat, že jsem v poslední době přišel na chuť RLX, které jsem dříve vůbec nemusel... Třeba zase za rok přidám další příspěvek v této sekci :)

 

Pár fotek na závěr..

 

Ronin

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Řešil jsem stejné dilema. Nakonec jsem zvolil starší model s ETA strojkem.

 

http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/96639-tudor-inhouse-vs-eta/&do=findComment&comment=1703285

 

 

Pekny kusok..tiez o nich uvazujem,ale zrejme pojdem do tych s novym strojcekom

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...