Přejít na obsah

Co si myslite o znacke Blancpain?


Doporučené příspěvky

Dobry den, rozmyslam o kupe hodiniek Blancpain leman hundred hours, mate s nimi niekto skusenost ? Pomer kvalita cena servis ? Vdaka

Nikdy jsem je neměl a až do nich dozraju tak je moc chci. Myslím, že jsou super. Jdi do nich! A těšíme se na ně pak v inzerci :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mno, asi bude stačit zadat tu značku do vyhledávače zde na fóru... Že tu nemá svoje vlákno leccos napoví...

To mě pobavilo. Co přesně že to má napovědět?

 

Jinak za mě fantastická volba, jedny z hodinek, který bych v týhle cenový hladině volil, kdybych na to měl někdy v budoucnu prostředky (což v současnosti ani vzdáleně nemám). Co se týče názvu vlákna, tak pochybuju, že na otázku "Co si myslite o znacke Blancpain?" může někdo při smyslech odpovědět cokoli výrazně negativního.

Upraveno uživatelem USER47
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Blancpain je pro mne poněkud rozporuplná značka, je podle mne v rámci SWATCH Group taková nejmíň řízená střela. Na jedné straně dělají krásné kousky ať řemeslně (na zakázku Ti udělají cokoli v rytině, v emailu, občas se postují jejich erotické automaty; v r. 2010 byla jejich umělecká řemesla oceněna Grand Prix d'Horlogerie) nebo hodinářsky (kombinace turbo - karusel, minutové repetice, věčný kalendář s chronografem, jaksetořeknerozumněčesky l'équation du temps). Na druhé straně utlumí zavedenou řadu Léman a snaží se ji nahradit úletem L-evolution. A do toho udělají reedici Bathyscaphu s vylepšeným kalibrem 1315. No vyber si z toho. Aspoň jde říct, Blancpain nikdy nenudí. - Každopádně další dvě swatchové značky v té nejvyšší kategorii, Bréguet a Jaquet Droz, mají svůj positioning daleko jednoznačnější.

 

Tak jako většina strojků v Breguetech pochází z bývalé Lemanie, tak všechny strojky v Blancpainech pochází od Fréderiqua Pigueta, nyní už asi pět let sloučeno do Manufacture Blancpain. Tento F. Piguet býval v minulém století výrobcem fajnových strojků do lepších hodinek - podobně jako v sousední vesnici JLC. Strojky dodával buďto surové (zdobil si je finální výrobce) nebo se zdobením dle zadání odběratele. A kupoval od něj opravdu každý, kdo v hodinkách něco znamenal, i Patek. Hlavní dvě základní řady strojků jsou dnes cal. 1150 (dva pérovníky, rezerva nátahu 100 hodin) a cal. 1185 (integrovaný chronograf s vertikální spojkou a sloupkovým kolem). Ten první je z r. 1988, dnes se osazuje nejen do Blancpainů, ale také jej využívá v rámci skupiny i Breguet a Droz. Ten druhý, shodou okolností také z r. 1988, dnes využívá kromě Blancpainu ještě Vacheron Constantin (nebo alespoň donedávna využíval, dnes už má i vlastní chrono) a Audemars Piguet (ano, AP nemá vlastní běžný chronografový kalibr, do RO strká strojky na bázi F1185, do ROO chrono modul od Dubois Dépraz na vlastním základním kalibru 3120).

 

(Na netu se dá vygůglit spousta informací, přehledně viz např. http://forums.timezone.com/index.php?t=tree&goto=2050&rid=2 nebo článek Walta Odetse o výrobě průhledu do dýnka http://www.timezone.com/2002/09/16/lovely-blancpain-1106-gets-a-new-back-part-1/ )

 

A teď k tomu fliegru, nad kterým uvažuješ. Design (Blancpain tomu říká "military dial") je z devadesátých let minulého století, osobně se domnívám, že konkrétně i tento model byl uveden na trh před r. 2000. (V době, kdy se prodával, jsem netušil, že nějaký Blancpain existuje.) Pokud se Ti líbí, není co řešit. Ale je to vpodstatě už vintage hodinka, a proto záleží, jak ten konkrétní kousek byl servisován, případně restaurován (v Německu chrlí na trh renovované Blancpainy jistí hodináři z Kamenice, nevím ale, jak dobrou a stylovou práci odvádějí), na takto starou referenci už asi může být problém sehnat ručky, číselník. Předpokládal bych, že např. lumi bude už stačila zeslábnout. - Strojek je zavedený standard (viz výše), na něj se díly sehnat dají určitě. A jestli se traduje, že servisovat 1150 je hodinářovo prokletí, pokud na tento strojek hodinář není naučen, pak v Praze jej pan Molák, vedoucí hodinář u Dušáků, umí perfektně. Osobně potvrzuju (mně servisoval 1150 s kompletním kalendářem a měsíční fází), totéž může z tohoto fóra dosvědčit člen Jakubisko, kterému servisoval, resp. doslova opravil starší model Aqualungu, když jej Kuba svého času koupil, aniž by znal rozsah poškození strojku. Sám mám zkušenost se třemi různými exempláři hodinek na bázi cal. 1150; všechny byly velmi přesně zregulované (s rezervou v mezích COSC), a hlavně stabilní. Čtyřdenní rezerva je velké plus, nátah je velmi účinný (třeba ve srovnání s Etou) a isochronismus taky dobře kompenzován, řekněme s výjimkou posledního čtvrtého dne. U jednoho kousku mi po nárazu vyskočil safír z Kif pérka - čili ochrana čepu setrvačky zafungovala. Pouzdra jsou v řadě Leman taky solidní, pevná, je dobré si občas nechat otestovat vodotěsnost, i když se s nimi člověk do 100 m asi potápět nebude. Jediné, co se časem při používání zákonitě viditelně poškodí, je vnější antireflex; na té mé měsíční fázi jsem si jej nechal sleštit, vnitřní AR bohatě stačí.

 

Závěrem se budu opakovat, pokud se Ti líbí, není co řešit. Cenový limit si stanov s ohledem na výše řečené. (Ale asi nemá smysl koketovat s Blancpainem kvůli domnělému MI, mimo chrono komunitu to je vpodstatě neznámá značka, přes publicitu, kterou jí dělá Putin.) -- Jj, a musí Ti padnout 38 mm v opravdu tenkém pouzdru .-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...