Přejít na obsah

Orient chovani korunky


BeeK86

Doporučené příspěvky

Ahoj,

 

mel bych takovy dotaz na zkusenejsi cleny fora k mym Orient Sun Moon 65th Anniversary Limited.

Jedna se tedy o Cal. ET 46B.

 

Nevim zda to bylo od zakoupeni, anebo az ted, nicmene jsem si vsiml, ze se mi korunkou v pozici 1 (tedy v plne zatlacene pozici) da otáčet bez nejakeho odporu (jak ve smeru hodinovych rucicek, tak v protismeru).

 

Za 1: zda se vam to ok? Strojek ma jen automaticky natah, rucne se natáhnout neda, nemela by byt korunka v plne zatlacene pozici vicemene fixni?

 

Za 2: zkoumal sem je zboku a zdalo se mi, ze ackoli jsem korunku zamackl, je tam nepatrny prostor mezi korunkou a pouzdrem, ale zamáčknout to vic neslo. Pak jsem na to zatlacil silneji a zarovej jsem lehce pootocil korunkou a zacvaklo to...  Pak když jsem se snazil lehce pootocit korunkou, uz to neslo, resp. tam byl znatelny odpor (nic srovnatelného třeba s odporem, jaky je u rucniho natahovani třeba ETY 2824-2), ale po pootoceni, zase se korunka dostala do te "neuplne zamackle" pozice 1.

 

Co si myslite, ze s tim je, nebo je to normalni? Mam s tim k hodinari, nebude na me zirat, co to je za blba?

 

Dik.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdar, ne teda že bych se chtěl považovat za zkušenějšího člena fóra, nicméně pokud můžu porovnat se svou rozsáhlou sbírkou Orientů (jedny jedničková Bambína a jedny Multikalendáriusy), tak u obou korunka doléhá až k pouzdru a v pozici 1 se chová stejně - lze otáčet bez jakéhokoliv odporu v obou směrech.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je, dekuju, tak ted jsem konecne take narazil na presne muj model na ebay vcetne informaci o korunce.
http://www.ebay.com/itm/ORIENT-65th-Anniversary-Limited-Edition-3000pcs-Sun-Moon-Champagne-SET0T005Y-/272261873082

nicmene, pri manipulaci s hodinkama uplne nevim jak takova light verze sroubovaci korunky ma fungovat, nejde mi to zasroubovat, resp, nemam z toho pocit, ze by se to sroubovalo, proste se asi navsteve hodinare nevyhnu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já myslím, že je to jak píšeš ad2: není to klasická šroubovací korunka jako u potápek, ale zřejmě taková "bajonetová" verze, tzn: zatlačíš korunku do pouzdra a pootočíš, tím je korunka zaaretovaná a neprotáčí se. Zatlačíš znovu a pootočíš a korunka se uvolní, takže ji pak můžeš povytáhnout, nastavit čas apod.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Archivováno

Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.

×
×
  • Vytvořit...