Přejít na obsah

Seiko Mod - Ako na to?


People

Doporučené příspěvky

Chlapi, jak nejlépe a nejjednosušeji "vyloupnu" originální vložku lunety na želvách? Přišla mi nová z dlwwatches a potřeboval bych ji tam potom i nějak nalepit. Předpokládal jsem, že mi příjde i nějaká oboustranka ve tvaru kruhu, ale to jsem se mýlil. Jak tedy potom přilepujete? Je na to nějaká spešl fíčura, nebo klasika 3m obostranka, skalpel? Mám ji nalepit po celém obvodu, nebo jen v několika bodech? Předem díky za jakoukoliv radu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky za odpověď. Doufal jsem, že tam bude, ale bohužel :-/ Objednával jsem z dlwwatches. A čím tu vložku odděláváš? Docela rád bych ji zanechal neporušenou :-)

Ahoj. Jak to dělám já :-). Vložka se "odlepuje" z vnitřní strany lunety. Tzn. Sundat lunetu (tenký nožík pod lunetu a "vytlačit" lunetu nahoru). Pak z vnitřní strany odlepit lunetu (opět třeba tenký nožík). Vložka lunety je hodně měkká. Proto je potřeba použít opravdu tenký nožík a "vsunovat" ho pod vložku lunety cca po 5mm a nadzvedat jen velmi málo a udělat raději několik "okruhů" po lunetě. Prostě nespěchat. Vložku lze vyndat bez poškození a na nalepení lze bez problému použít oboustrannou kobercovou pásku (tu nejtenčí). Bez problému vydrží i koupání.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zkusím se zeptat také. Dospěl jsem k závěru, že musím mít na želvách japonské dny (kanji). Předpokládám, že datový věnec se dá sehnat u Harolda. Já bych, ale raději originál díl Seiko (zatím jsem mu nepsal co používá). Proto přemýšlím zda nejde použit datový věnec z NH36 například? Prostě zda už to tady náhodou někdo neřešil? Za případnou odpověď předem díky. Tom

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

pokud chceš Kanji, není to datový ale dnový věnec ;)

je jedno, jestli bude z 7S nebo 4R strojku, jen je třeba ohlídat, aby byl z hodinek s korunkou na pozici 4. Text na věci je u hodinek s korunkou na trojce lehce posunutý.

Díky za informace. Nakonec jsem ještě dnes objednal u Harolda. Kanji date wheel white, vteřinovku a průhledný dynko ... ale tím pruhledem si nejsem jistý ... chci se co nejvíce přiblížit původním 6309 v novém kabátku ;-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 3 týdnech...

Dobrý den vespolek,

měnil jsem tátovi vložku lunety a chci se zeptat jaké máte zkušenosti s výdrží a voděodolností toho samolepícího oboustranného O profilu značky 3M dodávaným s vložkou lunety ( L.C.B.I.)?

 

Co se týká samotného průběhu modifikace : luneta držela neskutečně, nevím jestli je to jen tento kus, ale byl to porod. Bál jsem se poškození hodinek při použití takové síly nutné k sundání lunety. Podařilo se bez poškození, skvělý pocit. Další boj nastal při sundávání původní vložky lunety - 40 minut jsem lunetu máčel ve vařící vodě aby lepidlo povolilo - nic. Opět pomohla jen hrubá síla. Povedlo se bez poškození původní vložky.

 

V reálu není rozdíl barvy lumi až tolik patrný. Lumi vydrží celou noc.

 

DSC_0035.jpgDSC_0030.jpgPůvodně: DSC_0575.jpg

Upraveno uživatelem Michael Psy
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsíci...
  • po 3 týdnech...
  • po 3 týdnech...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...