Přejít na obsah

Každý tam asi jednou musíme


Doporučené příspěvky

Dovolte mi podělit se s vámi, po delší době, o svou radost z dnešní nové akvizice. A protože se docela nudím ve vlaku cestou domů, vezmu to hezky z gruntu;-).

 

K Rolexu jsem měl vždy dost ambivalentní vztah (tak jako ke spoustě dalších věcí, co taky čekat od typického blížence že). Na jednu stranu jsem je bral jako předraženou snobárnu, na druhou stranu ve mě vždy budily jakýsi přirozený respekt a touhu. Když jsem nedávno hledal něco, co by mohlo zavánět definitivkama, sáhl jsem po Omega Aqua Terra. Inhouse, značka, univerzálnost až na půdu. Jediná malá, ale podstatná chybička byla, že jsem je prvně nezkusil na ruce. Už od prvního nasazení jsem měl pocit, že jsou mi trošku velké a bohužel jsem se ho nedokázal zbavit ani po objevení všech jejich kouzel. Co tedy dál, Tudor, Moony, nebo přitlačit a zkusit ten prazvláštní Rolex, u kterého jsem pořád neměl jasno, co si o něm vlastně myslet? Ale červík v hlavě pomalu vrtal a já jsem se čím dál tím častěji přistihával na stránkách hodinek s korunkou. Budget byl celkem limitující, takže toho na výběr zase tak moc nebylo, polárky, postarší plechové suby bez příslušenství, Expy tak na hraně, OP, však to možná znáte.

 

A v tom se jednoho krásného dne vyloupla SZ s nabídkou na výměnu mých AT za OP 39 v mé milované modré. Protože bylo potřeba doplnit střelivo, mohl jsem nad nimi přemýšlet skoro měsíc. Bude to to pravé ořechové nebude, došetřit na Expy nebo se vykašlat na drahé hodinky a vrátit se směrem dolů, neblbnout a nechat si AT.... Všichni, kteří si tím prošli nebo právě prochází jistě potvrdí, že si člověk občas připadá zralý tak na Chocholouška.

 

Stokrát jsem byl definitivně rozhodnutý, jít do toho a stokrát tuto svou myšlenku z nejrůznějších důvodů zase zavrhnul. Nakonec jsem si řekl, že bude nejlepší je omrknout naživo a počkat, jestli přeskočí jiskra nebo ne.

 

A tak jsem rozprodal co se dalo, stejně jsem byl v nějaké redukční fázi a domluvil si setkání s Davidem z Bratislavy, který výměnu navrhoval.

 

Píše se dnešní ráno, 4.30 zvoní budík a žene z postele chronomagora, který stejně skoro oka nezamhouřil, protože celou noc dumal, jestli dělá dobře nebo ne. Sprcha, zuby a hurá na vlak směr Bratislava. Byl jsem tam naposled, když mi bylo 6, takže to bude minimálně hezky výlet, ikdyž výměna neklapne. 5.30 průvodčí pískne a už to frčí, Olmík, Břeclav a než se člověk naděje, je tu Bratislava hlavná stanica. d9b11c03deebbc5f81e2c8e4bd487e0b.jpg

 

Itinerář v kapse a šup se prokousat nástrahami velkoměsta do Sheronu, kde má za dvě hodiny dojít k předání. Sám sebe jsem překvapil tím, že jsem navzdory svému orientačnímu nesmyslu trefil skoro napoprvé:-)e5e4bc598c85a22c91ed1b26d9958db3.jpg

A začíná sranda, buran z maloměsta v kapsáčích s batohem na zádech vchází do Rolex butiku, zvedá pětičlenný personál ze zadku od kávičky a vyvolává tichou paniku. Musím jim ale nechat, že se navzdory mé vizáži a pouhému dotazu na možnost pozdějšího ověření pravosti chovali mile a vstřícně. Když jsem vycházel, mám pocit, že jsem na chvíli viděl Sibiře, jak leze z metra z Brna, ale asi se mi to jen zdálo:-)b8349318ff5785eb4b8b5eb258f585ff.jpg

Nehty jsem měl nedočkavostí okousané až po lokty už z vlaku a pořád předemnou byla hodina a půl čekání na schůzku s majitelem OP. Jediné, co jsem si ze své dětské týdenní návštěvy Bratislavy byla vyhlídková restaurace na mostě SNP, tak jsem vydal získat trošku nadhledu 7fc5eb9be36f5993caa1bacfaf03ec05.jpg

 

Čas krásně utíkal a než jsem se nadál, musel jsem běžet zpět k Sheronu. Zasednul jsem na zahrádku s výhledem na výlohy a čekal, kdo se objeví. Úderem poledne dorazil zdejší mlčenlivý člen s bílou krabicí pod paží. Navzájem jsme si vyměnili hodinky na omrknutí a ..... a bylo to tam. Jiskra ze které vzejde plamen. Má chronoduše tiše jásala a když jsem byl svým protějškem ujištěn, že i u něj probíhá podobný proces s AT a výměně tedy nic nebrání, má duše dosáhla již dlouho chybějící chrononirvány. Po obligátním ověření pravosti a vybraní doplatku z bankomatu nastal čas, rozloučit se se svým velmi příjemným společníkem a jít se kochat někam o samotě a přemýšlet nad odpovědí na otázku: "How does it feel to wear a Rolex?" u mě ještě umocněnou tím, že jedná o první kousek. 8d3126bf79ef732c6baf1ac9a24ec3f5.jpg

 

A musím rict, že je to sakra dobrý pocit. Zatím nemám jasno, jestli je to dáno tím, že mi sedí jako prdel na hrnec, že mají tak úžasný cifr a pohodlný tah, reklamní masírkou nebo tím, že jsem na ně skládal finance vlastně celý svůj čas tu na chronomagu. Ale co, na důvod vlastně sere pes, hlavní je, že mám po spoustě posledních nákupů a prodejů opět tu začátečnickou radost z hodinek, o které jsem se bál, že je již navždy ztracena.

fdc9f5a0a37a57fa3de1a4651305edb0.jpg

32941ab797984106f50d3500f556f58d.jpg

 

Pevně doufám, že mě toto nadšení vydrží tak dlouho, jak dlouho jsem střádal střelivo a že mě těchto úžasných padesát odstínů modré bude bavit co nejdéle.

 

Pokud to někdo dočetl až sem, má můj hluboký obdiv a bludišťáka jako bonus:-)

 

P.S. Jestli ťapina rozhodí fotky z textu, bude to trošku nuda, ale snad si je dokážete přiřadit i tak;-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 83
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Velká gratulace!!! Nádherná klasika a IMO Ti sedí líp, jak AT. Mojim favoritem jsou sice Expy I, ale ponosil bych i OP, néžené.

Btw, musel jsem si vygooglit co znamená ambivalentní, bo jsem taky blíženec. A sedí to :)

 

AT jsem byl o víkendu zkusit u Dušáka a ačkoliv jsou úžasné, na mých 17cm už podle mně ne. Zmíněné Expy seděly (při jiné příležitosti) o poznání líp.

Upraveno uživatelem Maxel
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Excelentne napisane, ma to v sobe touhu a kus duse. Velika gratulace pane a at dlouho slouzi, mam z Tebe velikou radost.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...