Přejít na obsah

Odborník na travní sekačky - benzínové


Berbatow

Doporučené příspěvky

Mám problém se samochodnou benzínovou sekačkou. Včera mi při sečení "chcípla" a už nechce jet.

Svíčka ven OK, vzduchový filtr nový a pořád nic. Pak mě napadlo zkusit pumpovat palivo ručně (jako při studeném startu) takovým tím červeným gumovým "cucákem" a sekačka jede, tedy jenom pár sekund, respektive dokud pumpuji jede. Neznám princip takových motorů, tak se ptám co a jak nasává palivo do motoru?

Sekačka ALKO.

 

Díky za každou radu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...

Dovolím si oživit starší téma než abych zakládal nové. Když sem vybíral pilu tak sem zde díky vláknu motorová pila celkem rychle zjistil na co koukat při výběru. Tak to zde zkusím na téma zahradní traktor.

 

Vůbec se v tom nevyznám, zatím jsem byl pouze v mountfieldu a příjdou mě všechny stejné. Má smysl vůbec připlácet za nějaké profi stroje nebo na takové to běžné sekání stačí traktor dejme tomu za 40tis? Pozemky na které by se traktor pořizoval mají cca.rozměr dvou fotbalových hřišť a je více méně rovný.

Zatím se mi zamlouvá tento kousek: https://www.mountfield.cz/zahradni-traktor-select-96-130-t-1tkk0100?gclid=CMf9hojkodQCFQqNGwodB-0GBw

 

Dále když se dívám na třeba na Stigy tak mě příjdou že jsou snad úplně stejné jak motory tak provedením jako právě ty "no name" z mountfieldu. Případně pokud někdo máte nějaká konkrétní traktůrek tam sem prosím napiště nějakou kratkou recenzi. Přece jen bych byl rád kdyby aspoň 4-5 let vydržel.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Z osobní zkušenosti John Deere, i ten nejlevnější model je skvělý pracovní nástroj na dlooouhou dobu,

prověřeno na velkých pozemcích, včetně vozejku, radlice atd., (velký firemní pozemky k údržbě) a nepamatuji

si že by někdo z údržby na tyhle stroje řekl křivé slovo. Ale patří k nejdražším.
 

Na zahradu mám Stiga estate, dva roky a na jedničku. Konkrétně ruční sekačkou s pojezdem 1700m2 posečeno

za zhruba 4 hodiny, traktorem stejně vysoký porost 40 minut plus 15 minut na osekání sekačkou míst kam se nedostanu
traktorem (ale jak se zahrada "evolučně" vyvíjí tak to uzpůsobuji s ohledem na traktor). Trávu sbírám a kompostuju.
Na jaře a na podzim když se seká každý týden + v létě ob týden = asi 15 sečení za sezónu, u mě = 50 hodin více času na rodinu

a koníčky místo sekání trávy.

 

Hydrostat jednoznačně a nožní ovládání směru také doporučuji.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...

Ahoj, tak zrovna vybiram zahradni traktorek na sekani a odvoz travy s cenou do 70tis. Mam zatim v merku Stiga, nebo MTD. Muzete prosim doporucit?

Stiga je imho super v pomeru cena/vykon. Soused ma trakturek, kamos ridera a spousta zahradniku z okoli maji jen Stigy, ku vseobecne spokojenosti.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já nakonec koupil traktůrek Yard man od MTD, má to být jejich vlajková řada. Kvalita asi cajk, motor Kawasaki 25 hp, záběr sekání 122, tři nože. Některý věci jsou lehce poddimenzovaný (třeba přední čepy, nahrazeny silnějšími ze čtyřkolky), náprava je litinová, ta drží. Spojka trochu fórová, dá se vytunit většími kuličkami. V CZE dělají tajemno s náhradními díly, třeba klíňák sekání mají záměrně bez parametrů, v e-shopu za dvojku ... po oměření jsem jej vybral z několika standartních výrobců za 350 kačen ... Celkově asi fajn poměr výkon/cena, stejně tak i ten Karsit. Asi nej co jsem měl možnost vyzkoušet je Kubota, ale ta už je vcelku za randál.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, tak zrovna vybiram zahradni traktorek na sekani a odvoz travy s cenou do 70tis. Mam zatim v merku Stiga, nebo MTD. Muzete prosim doporucit?

Ahoj,

podívej se na motor, pro traktůrek by měl mít tlakové mazání - poznáš to podle olejového filtru na motoru. Řada výrobců používá motory z rozstřikovým mazáním bez fitru oleje. Důležitá je taky patřičně dimenzovaná přední náprava aby se nekroutila. Výhodou je hydrostatická převodovka. Elektromagnetickou spojku pohonu nožů bych raději oželel.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Každý se soustředí na něco jiného :) Pro mě byla důležitá blízkost servisu, aby se nože nemohly potkat, velký koš,  20" (nebo větší) zadní kola a cena okolo 50 (nakonec 57). Hydrostatická spojka určitě ano.

 

edit: a vyhnul bych se plechové kapotě... 

Upraveno uživatelem mikymik
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...