Přejít na obsah

ze Života .....


Návštěvník YPO

Doporučené příspěvky

Jestli to vypada, ze machruju nebo informuji odtazite, tak se omlouvam. Neni to na chlubeni, beru to pokorne. Proste fajn veci v praci firy obcas vystridaji  i ty neprijemne. K nicemu by nepomohlo, kdybych se tam stocil do klubicka a plakal.

Naopak, máš můj obdiv, že dokážeš uvažovat racionálně... 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Souhlas, styčná plocha kolejnice je fakt poměrně malá. A i takhle malej vláček má přes 50 tun plus 100 lidí berme cirka 6-7 tun dalšího materiálu... 80 kmh je cca 20 metrů za vteřinu... Takže než Hopa začne brzdit má 40 m zasebou... Btw ani auto nebude mít z 80 kmh pár desítek.metrů

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já jen nechápu, to takhle malej vláček brzdí z 80km/h na 0km/h až 250m? Možná hloupá otázka, ale čekal jsem max desítky metrů...

Doufám, že s tímto mylným odhadem nejezdíš po silnicích...

 

Auto (cca bajvoko 2 tuny) má brzdnou dráhu z 80 km/h na 0 km/h mezi 40 až 60 m - v závislosti na stavu asfaltu a penumatik.

X-násobně těžší vlak s blbou adhezí nutně musí mít brzdnou dráhu stovky metrů

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Můžeme si zopakovat vzoreček pro kinetickou energii a popřemýšlet si o tom. Výsledkem je to, čím začala tato diskuze a co můžeme vidět na hopových okomentovaných fotografiích.

 

Ek=1/2.m.v^2, kde m je hmotnost pohybujícího se tělesa a v je rychlost pohybujícího se tělesa.

 

hopa nám může napsat, kolik ten jeho vláček vážil.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Orol, s volnem je to slozitejsi. Ale. Pokud bych byl nejak rozhozenej, nesvuj, zranenej je na nej narok, plus psycholog, neni to neobvykle, ze si to clovek zacne uvedomovat pozdeji.

 

Mne pak spis zajimalo, jestli dokazu lokotku v nouzovem rezimu zprovoznit tak, abych s ni byl schopny vyjet z auta a potom ji i nekam uklidit, aby mohl projet vlak co cekal naproti.

Takze spis prevazuje zajem resit technicke a bezpecnostni veci s vlakem a trati, nez se trapit co a jak lidi v aute. Proste ses tam sam a cekaji spousty lidi co vymyslis. Nejen slozky,ale i lidi v dalsich vlacich, nastvani ze nejedou. Navic zase doktori si jedou svou ligu, vysetrovaci organy taky, tzn kazdy si hledi sveho pisecku.

Dnes jsem mel volno, zitra jdu normalne do prace, stejne jako vzdycky se uz tesim. Ted jedu z plavca, endorfiny venku.

 

Video ani fotecka uz urcite ne. Fotil jsem pro svou potrebu do prace, pockal az budou zraneni venku. Zase nejsem uplna pi ca, abych tapetoval cizi nestesti. 

Rozhodne se dozvim vic info, ridic ma bydliste ve vsi 10 km od meho domu .

 

S brzdenim zkusim vysvetlit. Jedete, periferne vidite cmouhu , rana, dojde Vam ze stret. Prodleva nez strhnete rychlobrzdu trva  sekundu, mozna dyl. Ale nez samotna brzda zacne ucinkovat trva to dalsich 3 az 5 sekund a furt jedete 80 a teprve zacinaji prihlehat spalky a furt jedete jeste se dalsi sekundu nic nedeje, nez to zacne zpomalovat.

Auto jsem trefil tak, ze mi urazil brzdove potrubi, tzn vlak zacal brzdit jeste driv nez jsem stihnul strhnout brzdu.

Za mne to zastavilo jeste cajk.

Naraz krom hluku a drobneho otresu v podstate nic neudela, kdyz zustane vlak na koleji.

Samotna vaha a energie je ohromna.

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vcera uz sem vezl posledni vlak a za 15 minut bych sel domu. Na prejezdu mi vjelo auto primo pod kola, tlacil jsem ho 250 metru. Uplne na stejnem miste asi pred mesicem a pul Zralok co se vratil z opravy a jezdil tyden narazil ale auto odhodil. 

 

https://www.idnes.cz/pardubice/zpravy/nehoda-vlak-zraneni-chrudimsko.A190331_170231_pardubice-zpravy_zdo

 

Tvl :(. To je hrozny, ale davas to dobre, klobouk dolu!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já jen nechápu, to takhle malej vláček brzdí z 80km/h na 0km/h až 250m? Možná hloupá otázka, ale čekal jsem max desítky metrů...

Zkus se kouknout, kolik má takováhle souprava kilo a taky si uvědom, že nemůže zastavit lidově řečeno na fleku ( vezeš lidi ). Kdybych já kurňa v tý škole líp poslouchal, tak bych ti napsal něco učenějšího, jenže jsem si kreslil a modlil se, ať už mám tu nudu za sebou a jdeme na silniční dopravu :-(.

Co mi nějak zůstalo v hlavě bylo to, že z 80 km to brzdí normálně něco kolem 1800m a za použití rychlobrzdy snad pod 1000m ( ale fakt upozorňuju, že jsem to poslouchal tak lehce na jedno ucho ). 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak dnes jsem se pobavil, naštval, já ani nevím. Mám pochůzkovej den, potřebuju zkontrolovat, jestli mi správce osadil všechny značky co jsem stanovil a alespoň nějak vpořádku, no a narazím na vyhrazené stání pro osobu se sníženou možností pohybu či orientace ohraničenou balisetama z obou stran, ač parkovací záliv pokračuje. Prý mu tam zasahují ostatní parkující a tak si to tam sám z jedné strany osadil. Jestli mi tohle udělaj všichni žadatelé, tak ty Z11h brzo dojdou. Co si na něm vezmu? Mám ho hnát na správní řízení? To je prostě hloupost, ale rozumná domluva s držitelem není.

Vím, není to jako u hopy ( s tebou bych kamaráde neměnil ), ale docela mě to zdržuje.

V olšinách.pdf

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Teď se někde řešilo že náraz dvou aut jedoucích proti sobě 50 km/h se nerovná nárazu do zdi v rychlosti 100 km/h

Tady to bude stejné, spočítá se kinetická energie obou těles, sečte se, a při nárazu se relativně rovnoměrně rozdělí mezi obě tělesa. Pokud souprava váží cca 80 tun, bude mít auto na brzdnou dráhu přibližně takový vliv, jako když pustíme stejnou rychlostí čtyřtunovou demoliční kouli do stokilováho chlapa...ani tohle bych nechtěl vidět.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hopo, sakra, dej sem zase něco, na mě tvé psané slovo působí jako balzám na duši.

Já mám teď za sebou srážku s kolegou/blbcem, to snad ani není možný. Dovolil jsem si stanovit jednu značku v jejich rajonu, požádal je o souhlas a když to na mě trvalo dlouho - 2 dny a neměl ho, tak jsem to vydal . A oheň na střeše. Kdyby se jednalo o nějakou změnu systému nebo podobně, neřeknu, ale jedná se o potvrzení průběhu platnosti značky !!!! S jinejma částma nemám problém ( napíše, OK a práci s tím máš ty a ne já, ale tady je problém ). Navíc ani neznal svou lokalitu a neustále se mě ptal, jak to tam vypadalo.

Proč se nemůžeme řídit rozumem? Rozhodně nikdy nebudu typ - úředník, ani nechci, ale fakt myslet by měl každej, nebo se snažit. Pomáhá to i v normálním životě.

Fuj, mám chuť si ho ještě vychutnat po úřednicku, ale nestojí mi za to.

Hurá na sraz, okukovat hodinky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mam moc rad pribehy zdejsich mistru slova, smesne nebo kdyz se neco nepovede. Proste potesi, kdyz clovek vi ze neni sam kdo ma trapeni.

Na srazu jsem treba klukum vypravel jak sem se ve vlaku popral s holkou.

Ale to sem nedam, netouzim Ti  Martine odebrat titul holciciho bitkare.  

Necham Te v tom samotneho, pac se bojim ze bych Ti uzmul opraveneny obdiv, ktery jsi ziskal tim, ze se holek nebojis.    :D

 

Ale muzu napsat, jak sem se pred vanocema rozvztekal pri treninku. 

 

 

Vcera jsem sel do prace nastup v 9,15.
Vypravil sem synka do skoly a v 7,30 nachystany na bloku.Dam si hodku a 15minut,odplavu si kompletni trenink a potom se jeste vic tesim do prace,endorfiny ,spokojenost,stesti level max.

Cas,kdy jdu plavat si vybiram tak,aby bylo malo lidi,diky rozpisu drah se to necha velmi dobre odhadnout,urcit a minimalizovat riziko,ze bude plno.Vsichni,jak duchodkyne,tak sportovci,plavecke skoly ,kondicni plavci dodrzuji rozpis a jsou ohleduplni .Pokud ne,jsou upozorneni jednak samotnymi lidmi v draze,kteri znaji jak to tam chodi a nebo plavciky.

Melo byt dle rozpisu 5 drah volnych,z toho 2 kondicni plavci a 3 verejnost.Verejnost jsou vesmes duchodkyne s ondulovanejma hlavama ,dedkove co se hejbou,obcas nejaka pani z kanclu co plave jako pani starostova.
Plavou jako vlacek,pomalu ale plynule.

Kondicni jsou bud prsari,nebo kraulari,to je tak ze jsou rychly,zaroven ale sleduji pohyb kolem sebe,vejdou se v draze i tri vedle sebe,poustej se a monitoruji okoli,aby nezdrzovali ostatni a plavco si uzivaji....

A co se stalo.
Uz minuly tyden v pondeli jsem registroval,ze prisla neohlasena skola v poctu 20 holek ze zdravky a nas erou se bez ladu a skladu mezi plavajici a rozbiji ten dokonale fungujici mechanismus.
Jelikoz jsem koncil trenink,uz se mne to netykalo- ucitelka na brehu a bylo ji to putna.
Stejna situace byla minuly patek a i v pondeli,to prisla jina skola neohlasena.
Jdou proste misto telocviku plavat.
Spravne se ale musi nahlasit a objednat si svou drahu.

A vcera ,ja mam asi 20 minut odplavanejch a neverim svym ocim. Do kondicnih drah na hulvata ,kde jsme byli 3 chlapi v jedne a 4 v druhe naskakalo asi 18 jinochu s mickem ,ucitel na brehu a delal jako ze je to normalka.

Oba dedove ,co tam byli se mnou se smutne presunuli k duchodkynim.
Ale ja ne.

Vylezu z vody ,zenu k plavcici a rikam ji,co to ma jako znamenat? Ona ze nevi. Rikam ,tak poprosim,volejte okamzite nekoho,kdo to vi,protoze tohle teda ne!

Prisel za mnou ucitel z plavecky skoly se slovy "peto,pojd ja s prckama koncim uz a bude tam 40 minut dira,nez nabehnou dalsi druhačci.
Rikam, "diky,jsi moc hodnej diky ale nechci" .

A kricel sem uz , jak majitel celeho aquacentra :  "mne proste do pici neuveritelne sere,ze je nekdo tak neomalenej a nedokaze respektovat provozni rad. ja jak ku nda planuju,menim smeny,jedu sem 30 km ,studuji rozpis drah a nekdo to ma uplne v pr deli a sere na to. Ale do pici ,do pici takhle teda ne! To teda ne! eusa_naughty.gif 

 

Nejhorsi na tom je, jak jsem sprostej, souvisi to asi s tim, ze mam v hlave prazdno, navic mi vztek doda nejak silu -mam pocit ze kdyz mi nekdo krivdi nemuzu to prejit mlcenim nebo frazi " jdi k sipku".

Borec ucitel poznal,ze v lokale houstne dym-srumec,plavcici,lektori,take najednou bezela pani co ma objednavky a pronajmy drah na starosti .Ten zmetek ucitel tam smrady nechal a zmizel.
Tim padem neslo nikoho popotahovat.Na decka se zlobit neslo.

Uz klidnejsi sem pani co resi pronajmy vysvetlil situaci,omlouval sem se,ze se nezlobim na ni. ona ze tomu rozumi a ze to budou resit. Asi to vadi i jim,protoze prichazej o penize a nechtej nastvany zakazniky.
A ja zas nechci neomalene litat mezi duchodcema,cakat a narazet do nich.

Slo mi take o to ,aby se tento nesvar nestal pravidlem,pac se to evidentne zacinalo rozmahat.....

Dalsi den jiz vse v poradku,vse podle planu.Dedove mne rikali " to byla show, moc dekujem, tohle nas stve a nemuzem s tim nic delat" .

Rikam jim " tvl dva dedove, frajeri vysportovany, berle mate, v kauflandu se porvete o maslo a rohliky a bojite se ozvat, ze Vam nekdo krade vodu" ?

Se smali,  " no bojime" .  :) 

 

Tak i tohle clovek od drahy musi resit no. 04.gif

 

 

Jo a ma to pokracovani.  Tak zas az Te nekdo na ouradu rovzteka, posunem to dal.    :D

Upraveno uživatelem hopa26
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky :-).

U mě pokračování bylo, s tím rozumem a používáním jsem to tomu kolegovi řekl a poté bohužel velice trefně i jeho šéfovi. Takže ten okamžitě telefon mému a vysvětlování. To se mě netýká, diplomat v tomhle nejsem ani v nejmenším a když se zvednu pro efekt od stolu, tak nedebatuju :-), ani šéf to ode mě nechce :-) .

Takže holt zase bez odměn, co nadělám. Ale mám dobrej pocit-něco, co by se táhlo zbytečně měsíc a víc, bude hotové za 5 dnů a lidem to pomůže.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já mám zkušenost z menších bazénů, že když spolu plavou 2 - 3 důchodkyně, tak zásadně plavou vedle sebe a melou ho*na. Pokud tam nejsou ohraničené dráhy, tak dokonale paralyzujou provoz v bazénu.

Upraveno uživatelem Geodet
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

30. 11. 2018 11:49

K plavcu.

Ve stredu hned po nocni vchazim do vestibulu aquacentra a v ustrety mi jde pan,s kterym se casto potkavam ve vode....
"Ahoj,ani tam nechod,budes akorat nastvanej,je tam zase ta skola,asi 20 deti,obe drahy na kondicni zabrane,ja sem to vzdal" 

Dojdu k 50ce a skutecne,plno-letmy pohled k plavcikum,ty uz rozhazuji rukama . 
Dojdu k nim a oni sami prej "peto nemuzem s tim nic delat,koupili si cip jako jednotlivci a ze nic neporusuji" 

Dojdu tedy k bloku kondicni drahy,kde stal ucitel s bojovne vystrcenou bradou.
"Dobry den,tak Vy jste si ne mne pry stezoval,muzu se zeptat ,co si to vubec dovolujete a kdo jste? My jsme tady jako jednotlivci a naopak,Vy s plaveckyma pomuckama tady ohrozujete deti a to je zakazane.
Dale nikde v provoznim radu neni napsano,ze si musime kupovat celou drahu. Cetl jste ho? Necetl tak si ho prectete! A hlavne se s tim musite smirit! To tak je ,ze proste decka plavou rychleji nez Vy .
A pokud Vam to vadi,musite holt chodit jindy,neda se nic delat" ....

Priznam se,ze mne v prvni chvilce zaskocil. Cekal jsem spise,nejaky naznak dohody nebo reseni.

Sem se tedy radeji preptal :"ale milej pane uciteli,kde mam jistotu ,ze kdyz prijdu jindy a v planu je nakresleno ze je volno tam nebude nekdo jako Vy a ja budu zase nastvany" ??

Pan ucitel: "no nemate "a vysmech v ocich i na rtech. 
Odpovedel jsem mu: "hm"  a nechal mu pocit vitezstvi.

Uz jsem dal nemluvil,skocil mezi deti do vody a odplaval si opatrne s omezenim to svoje,asi za 20 minut odesla cela skupina pryc a zustal jsem tam sam spolecne s 4 kondicnima plavcema,kteri se presunuli z drahy pro verejnost do me kondicni.
Nakonec se tedy plavco vcelku vydarilo,ale zustal mi v dusi urcity pocit hořkosti. 
Ten byl mym motorem k dalsimu konani. 
Dalsi dva dny plavco parada.
 
Ve stredu vecer jsem uspal deti a zasednul k pocitaci,abych si ramcove sepsal co a jak.
Ve ctvrtek po treninku jsem si zjistil nejake informace o dotycnem pedagogovi a dozvedel se, ze pouziva statusu "povolani syn" ,kdy byl jeho tatka reditel skoly a on nyni jest zastupcem reditele.
Dal se ho udajne vsichni boji neb sebevedomi level 1001 plus styky a znamosti plus pocit slavy ,ktera vstoupila do hlavy....
Na takoveho cloveka se musi tedy postupovat opatrneji,i kdyz bych ho prepral v boji muz proti muzi. 39.gif 
Pri dnesnim plaveckem treninku jsem tedy ucesal strategii ,ramcove si odsouhlasil postup a nyni jiz dokoncuji smer jak hodlam svou valku vest. 
Nejprve jsem zjistil ,ze pan ucitel ke sve skode nadelal docela zasadni chyby.
Na nich budu stavet a po malych kruccich postupovat dopredu,abych zbytecne nerozviril bahno a neudelal nekoho  zbytecne nestastnym...
Priznavam si, ze mam vadu, velky kaz. Nevadi mi posmech, ani pohrdani. To mne netrapi.Ale strasne tezce nesu,kdyz ze mne nekdo dela uplneho cu raka,to se potom nejak zvlastne zatvrdim a vykazuju znacnou zarputilost nebo chcete-li umanutost a sam sobe si chci dokazat,ze najdu reseni,ktere je na prvni pohled ztracene nebo nemozne. 
Blby je, ze sem na chnmg nemohu napsat vic. Nevim kdo vsechno to tu cte.Snad jen, ze jsem nemusel dvoustupnove reseni pouzit a vse se podarilo vyresit uz prvnim krokem.Takze nakonec pokud jde skola plavat je uvedena v rozpisu a nebo, neblokuje drahy urcene pro zavislaky meho kalibru.
 
Berte :s packama je to prave o opatrnosti-za dvacet let jsem nikdy nikoho nebacil a hodlam jeste nejaky patek vydrzet v  modu "slusny clovek" .  :)
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...