Přejít na obsah

ze Života .....


Návštěvník YPO

Doporučené příspěvky

Bomba. Dobry autor. Daj celu knihu.

Eskimaku, já ale nejsem spisovatel. Měl jsem před x lety potřebu psát, tak jsem vyplodil popis mého mládí. Dávám k dobru poslední příběh. Tentokrát se nestal mně, ale mému kamarádovi. Když mi ho onehdá vyprávěl cestou domů, málem jsem se vyboural :-)

Musím říci, že mě mrzí, že dnešní děti nemají šanci zažít podobné skoPičiny.

 

 

Holandský autobus

 

 

S mým kamarádem (třeba Z) jsme bydleli donedávna kousek od sebe.

 

Cestou z jednoho koncertu jsem ho tehdy odvážel domů a on se mi odvděčil příhodou, na kterou nikdy nezapomenu. On jistě také ne.

 

Můj kamarád je chlapcem připomínajícím hvězdu akčních filmů, však ani mouše by neublížil. Celá příhoda není známkou jeho demence, ale pouze faktu, že se dostal do špatné party lidí. Tak to ostatně také vše začíná.

 

 

Jednoho sobotního odpoledne mu volá kamarád s tím, že dostal skvělý nápad strávení dne.

 

 

Z: Povídej

 

Kamarád: O dvě ulice nad Tebou někdo dneska ráno odstavil holandskej autobus. Zkoušel jsem se do něj dostat a no problem. Lojza ho natočí a jedem. Jdeš do toho?

 

Z: Jdu dolů

 

Tři kámoši se potkali u autobusu typu harmonika, však Ikarus to není, jasný pane. Lojza nikdy nezklamal a zvládnul svůj úkol i dnes. Za necelou minutu si to chlapci dosáhnuvší čerstvých osmnáct šinou směr venkov. V autobusu, jimž jim ani náznakem nepatřil. Byli však zatím jedinými, kdo tuto informaci věděli a evidentně jim to nečinilo potíže.

 

Z: Hele, vole, co takhle nabrat pár lidí?

 

Kamarád: Čum vole, zastávka, brzdi.

 

Kamarádi zastavili a inteligentní česká populace zvyklá prakticky na cokoliv využila extra výjimečné nové linky zájezdového busu s holandskou značkou k převozu v rámci Pražské integrované dopravy. K jejich obhajobě slouží pouze několikavteřinové tupé výrazy prohlížející si nový typ busů, o kterých ještě v bulvárních plátcích nečetli.

 

Asi to vyjde až zítra, pomysleli si a utvrdili se v tom, že by si Blesk měli skutečně předplatit.

 

Nakonec samozřejmě zvítězil fakt, že bus přijel o několik minut dříve, než ten jejich, což je přeci fajn.

 

Netušili však, že chlapce brzy hra omrzela a rozhodli se lehce vylekané pasažéry vyhodit na pomyslné konečné stanici. Byl ostatně nejvyšší čas, neb i jim začalo být divné, že by bus řídili tři chlapci v jeansech a u volantu by se za jízdy střídali.

 

Lidé vystoupili na konečné stanici v polích a chlapci se jeli koupat na přírodní koupaliště Lhota za Prahou. Když po patnácti minutách zaparkovali již velmi zdevastovaný a poškrábaný bus na parkoviště pro osobní automobily za pasivní asistence celé severní pláže, která na chvíli odešla ze sluníčka, aby se šla podívat na něco, co předtím ani potom neviděli, šli se kluci smočit.

 

Pohodovej den, co říkáte? Dnes toho bylo dost, řekli si a jeli zpět domů. Bus zaparkovali na stejné místo, nechali chcípnout motor, zavřeli za sebou dveře, čili je mohlo z trestného činu prozradit pouze těchto několik málo záležitostí:

 

 

Zničený autobus

Dvacet pasažérů

Potrhaná kabeláž pod volantem

200 svědků na koupališti

Kamery zachytivší autobus holandské státní poznávací značky projíždějící permanentně na červenou

 

 

To není tak hrozný, myslím.

 

 

Kluci si libovali, když v tom na ně při příchodu k paneláku křičí sousedka: Kluci, pospěšte domů, jste v televizi v nějakým autobusu.

 

 

3 X podmínka, ale příhoda neskutečná!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky, kluci. Ještě něco mám, ale už to není tak dobrý a něco z toho by bylo možná i na banána :-)

Jestli se neurazíte, zůstanu na fóru zapsán jako autor tří děl. Mám radost, že se vám to líbí. Od napsání jsem to ukázal jen pár lidem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak já tu dám story tohoto vikendu. Jel jsem za našima do Ostravy na oslavu a na hory.

Teoreticky jsem na tech horach byl dvakrat, prakticky ani jednou. Pac jsem alkoholik a stykam se s lidmi, coz ani nevim jestlise tak daji nazvat.

Takze patek klasicky prichod v 6 rano a peklo.

Sobota v 9 rano, po ceste jsem prozil rychlou lasku s nahodnou nestastnici a parkrat nahodne upadl a nakonec chvili spal se psem v zadveri.

Kamaradi uplne v haji. Kamaradce rozbili telefon a v 5 rano si uprostred baru plneho lidi jeden z nich sundal kalhoty a telefon dal mezi pulky. Takze nahaty, no maras. Prosim neptejte se me proc.

 

Kluci hraji basket, pomerne vysoke ligy. No a chlapec co se svlika v barech mel dnes zapas. Zapas zacinal v 6 a ve 4 jeste nemel zpatky dovednost chuze. Byl uplne zeleny, ovsem musel nastoupit. Jeste rano jsem psal kamosovi druheho tymu, ze jsem jim asi zaridil vitezstvi, protoze tohle nejde.

Kurz na Ostravu byl 6, protoze se jim moc nedari a souper ligu vede.

Den predtim synek jeste vypravel jak je nejuzitecnejsi hrac ligy :)

 

Do zapasu se mu dostalo nasi moralni podpory. Ktera byla nastavena primarne v uplnem vysmechu a dementnich komentarich. Priklad kamarad pred zapasem: "tvl vzdyt ty hrajes uplny plevel i strizlivy, behas jak retard, tak co chces udelat dnes? Se rovnou zabij." Druhy: "no, hnus"

Takto povzbuzen se vrhl tedy do zapasu, nahodne rozhazoval mice na nesmyslne strany a padal - samozrejme k nasi radosti.

7 vterin pred koncem byl jediny z tymu co nemel ani bod. Za to jako jediny mel 4 fauly. Ovsem 6 vterin pred koncem dal kos na 72-70. Jsem si rikal, tvl fakt nejuzitecnejsi hrac. Nahodny jeden kos a rozhodne to. Souper ho ani nebranil, to fakt nemelo vyznam.

Ovsem nasledna akce, strela po signalu z trojky se syrenou a prohra o bod.

Pobavil me taky jeho komentar: "jo to je muj zivot, ja tu jsem uplne za totalni trosku. Pak jsem byl skoro 4s malem slavny a nakonec se ukaze, ze jsem stejne uplne k nicemu a prohra o bod"

 

Ja povazuji za vykon, ze jsem do te telocvicny dosel. Protoze 2 hodiny predtim jsem jeste upadl v Hrusce u peciva. Na druhou stranu narozeniny je treba oslavit. Jen bych mohl mit rozum a prestat vcas. Ja nechapu, ze clovek stravi prvni roky sveho zivota upornou snahou naucit se chodit, mluvit myslet. A potom se toho dobovolne vzda a jeste za to dost zaplati. Mozna se dostavam k tomu, ze nejsem ani tak alkoholik jako spis totalni hovado a pitomec.

Dva tydny zpet mi v iq testu vyslo cislo kolem 150, tak tento vikend jsem to dost snizil a myslim, ze at si rika test co chce, tak jsem uplny idiot. Ja bych potreboval ozenit a nebo umrit. Jak rikal kamos - no hnus :D

Vikend plny zazitku, bohuzel skoro zadne vzpominky.... ta Ostrava je narocne mesto.

Mozna pridam i fotodkumentaci, ale mozna bych to vynechal. Mi to prislo vtipne, nebo spis svym zpusobem zabavne. To zase popisuje muj zivot , akorat musim rict, ze se trochu bojim o jeho delku.

 

Mimochodem jednomu z tech expertu psala holka, ze ji umrel deda. Tak odepsal: "skoda"

To je fakt tragedie ten zivot co vedu a s kym se to taham :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky, kluci. Ještě něco mám, ale už to není tak dobrý a něco z toho by bylo možná i na banána :-)

Jestli se neurazíte, zůstanu na fóru zapsán jako autor tří děl. Mám radost, že se vám to líbí. Od napsání jsem to ukázal jen pár lidem.

Vsak se nestyd, uz je to davno na webu, a navic toho mas mnohem vic :)

https://docplayer.cz/917458-Co-czech-to-muzikant-copyright-petr-nouzovsky-2010-co-czech-to-muzikant.html

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vsak se nestyd, uz je to davno na webu, a navic toho mas mnohem vic :)https://docplayer.cz/917458-Co-czech-to-muzikant-copyright-petr-nouzovsky-2010-co-czech-to-muzikant.html

No vidíš, a já se chtěl nechat přemlouvat :-) Hezké počtení přeji!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Violoncello: Jako vy hudebníci jste vážně banda!  :lol2:

Všecko sem to přečetl a jako jo!  :clap:

Kdysi jsem se stal terčem vtípku hudebního tělesa podobného ražení. Ono to je asi přašť jako uhoď, na co kdo hraje. Když hraje, je to bohém  :notworthy: .

Kamrádka mne kdysi ukecala, abych jel jako řidič s jejich dechovkou na soustředění na víkend někam na Hadinku. Že jejich řidič/podržtaška je indisponován. Jsa neznalý, co mne může s hudebníkama potkat, přikývl jsem. Jsem hudebně nepolíben, takže jsem se brzy stal černou ovcí skupiny a je to očividně bavilo. 

V první fázi jsem prohrál sázku, že saxofon je dřevěný nástroj (Kdo by to byl řekl, jak jsou ti hráči na cucavou mosaz, tak zákeřní. Je to fakt dřevěný nástroj. Šílenost.). Takže ještě v průběhu cesty jsem musel koupit litr jejich odměny a za velkého veselí se pokračovalo v cestě. Ještě, že jsem se nevsadil o bednu šampaňského, jak jsem měl původně v plánu.

Večer to chvíli vypadalo, že se jim mne zželelo. Respektive se tak jen tvářili a hráli se mnou další estrádu. Prý si to mám taky zkusit, že je to srdeční záležitost, vyloudit zvuk z nějakého nástroje. Nikdy jsem do té doby žádný hudební nástroj nedržel. Prý lesní roh bude pro mne to pravé. Tak ho na mne oblíkli a dali rady, co a jak. A tak sem do toho fouknul a nic. Prý sem nějaký slabý na prsa, že musím fouknout víc. Zase nic. Jooo, sem sralbotka, neumím pořádně fouknout, kamarádka mi roh vzala, něco na něj zatroubila a zase vrátila, že chyba je jednoznačně v tom, že do něj málo foukám. Tak sem do něj dul, jak kdybych chtěl nafouknou skákací hrad a jediné, co se mi podařilo bylo něco jako zvuk meluzíny v komíně. Všichni se váleli smíchy a já znechuceně a zklamaně nástroj odložil, propadnuvší depresi, že 50-ti kilová dívenka má silnější dech, než já (tenkrát vytrénovaný jedinec). 

Až nad ránem (asi i vzhledem k ovíněnému stavu) mi sladce ukázala, že se do něj nefouká, ale sešpulenými rty "prdí"  :frusty: .

Od té doby se hudebníku straním  :notworthy:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

 

Violoncello: Jako vy hudebníci jste vážně banda!  :lol2:

...

Kamrádka mne kdysi ukecala, abych jel jako řidič s jejich dechovkou na soustředění na víkend někam na Hadinku...

Až nad ránem (asi i vzhledem k ovíněnému stavu) mi sladce ukázala, že se do něj nefouká, ale sešpulenými rty "prdí"  :frusty: .

Od té doby se hudebníku straním  :notworthy:

 

Jo tenkrát, na hudebním táboře...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Violoncello: Jako vy hudebníci jste vážně banda!  :lol2:

Všecko sem to přečetl a jako jo!  :clap:

Kdysi jsem se stal terčem vtípku hudebního tělesa podobného ražení. Ono to je asi přašť jako uhoď, na co kdo hraje. Když hraje, je to bohém  :notworthy: .

Kamrádka mne kdysi ukecala, abych jel jako řidič s jejich dechovkou na soustředění na víkend někam na Hadinku. Že jejich řidič/podržtaška je indisponován. Jsa neznalý, co mne může s hudebníkama potkat, přikývl jsem. Jsem hudebně nepolíben, takže jsem se brzy stal černou ovcí skupiny a je to očividně bavilo. 

V první fázi jsem prohrál sázku, že saxofon je dřevěný nástroj (Kdo by to byl řekl, jak jsou ti hráči na cucavou mosaz, tak zákeřní. Je to fakt dřevěný nástroj. Šílenost.). Takže ještě v průběhu cesty jsem musel koupit litr jejich odměny a za velkého veselí se pokračovalo v cestě. Ještě, že jsem se nevsadil o bednu šampaňského, jak jsem měl původně v plánu.

Večer to chvíli vypadalo, že se jim mne zželelo. Respektive se tak jen tvářili a hráli se mnou další estrádu. Prý si to mám taky zkusit, že je to srdeční záležitost, vyloudit zvuk z nějakého nástroje. Nikdy jsem do té doby žádný hudební nástroj nedržel. Prý lesní roh bude pro mne to pravé. Tak ho na mne oblíkli a dali rady, co a jak. A tak sem do toho fouknul a nic. Prý sem nějaký slabý na prsa, že musím fouknout víc. Zase nic. Jooo, sem sralbotka, neumím pořádně fouknout, kamarádka mi roh vzala, něco na něj zatroubila a zase vrátila, že chyba je jednoznačně v tom, že do něj málo foukám. Tak sem do něj dul, jak kdybych chtěl nafouknou skákací hrad a jediné, co se mi podařilo bylo něco jako zvuk meluzíny v komíně. Všichni se váleli smíchy a já znechuceně a zklamaně nástroj odložil, propadnuvší depresi, že 50-ti kilová dívenka má silnější dech, než já (tenkrát vytrénovaný jedinec). 

Až nad ránem (asi i vzhledem k ovíněnému stavu) mi sladce ukázala, že se do něj nefouká, ale sešpulenými rty "prdí"  :frusty: .

Od té doby se hudebníku straním  :notworthy:

Tak tos byl Ty! :-) Vtip!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...