Přejít na obsah

ze Života .....


Návštěvník YPO

Doporučené příspěvky

Tohle se mi stalo poprve. Rikal sem si v duchu: "a je to!"

Mel sem sekyru asi 6 minut a spechal pri prechazeni stanoviste, takze jsem nestinul kameru povesit na skripec, to mne nehorazne stve. 
 
 
Ale rozklepala mne jina udalost z minuleho tydne, take poprve. Kfl uz to striha.  
 
Nahla zmena barvy.
 
Zustala zavora nahore, takze asi vypravka nemel kontrolu nad prejezdem. Autoblok, oddilovy navestidlo, nepredvestena zmena navestniho znaku- najednou ze zelene na cervenou, kus od zastavky.
 
Lekl jsem se strasne.  :(
V 23hod si to seru stovkou a znudene se dloubu v pupiku uvazujic, jestli mam poveceret celou Milku, nebo bejt stridmejsi a sezrat jen dve Mila susenky.
A prede mnou najednou red.
Ubrzdil sem to, ale prdeli bych prestipnul 8micku drat.
 
Sepsali sme s vypravcim PV a zase jsem uhanel. 
Ale vzpominat budu dlouho.  
Upraveno uživatelem hopa26
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

:-)

To mi připomnělo příhodu z roku 2010. Tehdy jsem tím žil několik let. Tak jsem se v roce 2014 ožral a napsal to.

Název je: Ty kokoti mi zobrali všetku travu

 

Na cestě z Mnichova, kde jsem hrál s jedním z našich nelepších klavíristů původem ze Slovenska, jsem se ve tři hodiny ráno domníval, že po hodině a půl svižné jízdy budu usínat ve své posteli. Omyl. Můj nejen hudební přítel se v útlém mládí rozhodl, že začne svůj život řešit s na čas nenáročným přítelem, Marihuanou. Před příjezdem na rozvadovský hraniční přechod jsem se kolegy taktně zeptal, zda ví, že je v SRN zakázáno vlastnění jakéhokoliv množství omamných látek a zda i přes tuto informaci nějaký ten gram nevlastní. Neboj sa, Peter, mám iba pre osobnů potrebu. Dobře, odvětil jsem. Při příjezdu na hranici mi bylo jasné, že vzhledem k trojbarevnosti mého osobního vozu Ford Fiesta (rez za další barvu nepočítám. Měl jsem červené dveře, hnědou střechu, zbytek vozu černý) celník nepronese pro mě vytoužené sousloví Danke schön. Dalším momentem, který rozhodnul, že se nám skopčák podívá na kobylku, byla krví a narkotiky nalitá očka mého kolegy a dvojnárodnost cestovních pasů. Měl jsem pravdu. Po otevření dveří nás požádal o odstavení vozidla do míst, kde nebudeme překážet případným ze služebních cest navrátivších se opozdilců, na které čekaly díky délce pracovního pobytu manželů již ukojené kvalitnější polovičky (manželky). Po vystoupení z vozidla jsem zahlédl čtyřnohého pomocníka pohraniční stáže (zajímalo by mě, kde je těm hafanům konec. Možná jsou nadále ve státní správě jako jejich páníčkové) a věděl jsem, že jsme v prdeli.

Pan celník se nejdříve zeptal, zda něco nepřevážíme. Debilní otázka, pomyslel jsem si. Kdybych něco převážel, mám to buď tak ukrytý, že na to nepřijdeš, nebo To ti jdu nahlásit, ne? Blbá práce, politoval jsem uniformu. Dělat to, co mi někdo přikáže, mi přišlo vždy jako nesmysl. Zbytečný. Život je krátkej.

No, řekl jsem mu, že nic nemáme.

Usmál se a hledal dál. První, co našel, byla drtička na trávu. Ptal se mě, zda je má a já s omluvným pohledem na kolegu odvětil, že nikoliv. Poptal se tedy se zájmem mého kolegy tutéž otázkou a dodal smysluplný dovětek, k čemu slouží. K čemu že by mohla sloužit, fešáku?

Klavírista se mě zeptal, ako se povedajů po anglicky piliny. Nevěděl jsem ani, jak se jmenuju, natož abych si vzpomněl na takovou zbytečnost. On si však vzpomněl a chtěl si ještě naposledy ochránit svou pověst abstinenta, jenž má permanentní zánět spojivek.

Celník mu na skvěle vyspelovanou lež neskočil a po přičichnutí k drtičce na piliny dál konal svou úřední povinnost. Já v tom trochu viděl i jeho vlastní zájem, ale třeba se mýlím.

No, zapomněl jsem říct, že má Fiesta nejen že skvěle vypadala, ale měla namontovaný nelegální LPG systém, za což tehdy bylo 5 bodů a 50 tisíc. Z toho jsem měl bobky víc, než z nějakýho gramu hulení.

Po otevření zavazadlového prostoru se mě otázal, co je tohle. Gas bomb, odvětil jsem suverénně doufaje, že si nepročetl můj techniček tolikrát, jako já. Byl to amatér, na nelegálnost mých úspor nepřišel a já mohl dál žít studentským životem a jezdit na vejšku károu.

Můj milý kolega ale zatím prožíval muka, neb pan uniforma našel kamaráda kámoše (Marihuanu). Když jsem ten pytel připomínající Tesco tašku zahlédl, věděl jsem, že v době, kdy jsem chtěl usínat, budu tak akorát odjíždět z Rozvadova.

Klavíristu si vzali na vyšetřovnu.

Po hodině a půl se vrátil se štosem lejster.

Tak co, Ty vole, zeptal jsem se.

Ty kokoti mi zobrali všetku travu, odvětil. Život je otázkou priorit.

Mně by víc vadila možná pokuta až do výše 10.000 Euro a to, že by mě prošacovali tak, že se mi podívali i do děr, kam nevidím ani já sám po ránu.

Jiný kraj, jiný mrav.

Nehulte.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jsi vedle, on Ti KFL povi pravdu.  :D

Osobně ho neznám, ale myslím, že Hopa to nebyl, to je hodnej člověk...  :whistling:

 

 

Neco vysvetlovat cizimu opilcovi neni uplne snadny ukol. Zase tolik se nestalo, borec kterej byl napomenuty priste vyuzije sluzeb soukromeho dopravce, potrestany pruvodci si da pozor a obusek vynda az kdyz v lokale zhoustne dym.

 

Nezastavam se vlakouse, trebas to byl picus. :)
 
Mohu ale poskytnout svuj zazitek, kdy jsem vezl vecir do HK reginu s asi padesati lidma. Vlakvedouci jela K. , to je pani tak 50 leta meri 148cm, ma ztp prukazku, je postizena tedy, ale normalne celej zivot dela pruvodci. Dojedem do Semtina a prisla za mnou, ze ji nekdo opilej nechce ukazat listek a rika ji, ze je mala pi ca a ze na ni se re.
Sem se zamracil, pac bylo postaveny na volno a ten pan zdrzoval i ostatni vlaky svym chovanim.
Mne tahle situace rozladila, tak sem vybehnul ze stanoviste, ani sem nezamknul. Boucham dverma a delam hluk velkej, pac mne rozcililo zbytecne zpozdeni.
Napomenul jsem silnym hlasem toho hrdinu.
 
Mam ze sebe strasnou radost, jak sem velkej, ze to asi vypada nejak filmove. 
Neohrozeny mstitel!  :D
 
Z  borce vypadlo, ze nema penize.
Nechal jsem ho vysazenyho u Semtina a K. volala vlakum proti a za nama, aby si ho pohlidali hned u nastupu.
Z cestujicich K. nepomohl nikdo.
Kazdej sedel a staral se o svy.
Nikdo mne nenatacel, coz je klika, myslim, ze tam probehlo z me strany sproste slovo nejake.
Za to se Vam tada omlouvam.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hopo, u toho Berouna jsem nebyl, ale tipuju že šlo o totéž - každej instagramovej šulin má dneska plnou hubu keců o "respektu", ale vlakvedoucímu by s opilcem nepomohl ani kdyby z něj půl hodiny cákala krev. Dtto "noví němci" a bordel který dělají v Německu když si seženou dávku. Přítomní by si to akorát točili na mobily, vystavovali pohoršené statusy a ten nejotrlejší odpad by honil lajky u bulvárem žádaných sestřihů s "uniformovanou brutalitou"...  :thumbsdown_anim:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ono je to fakt osemetny-klidne to mohl zbytecne vyhrotit pruvodci a nemusel zvladnout konflikt. Proste obcas se neco nepovede a je holt smula. Debata s ozralejma nebo fetkama je tezka.

 

Furt u domu lestim auto.

Chodi kolem starsi borec, co se k nam pristehoval z mesta. Casto jde namrdanej od kramu, kde popil neco lahvovejch s rumem a poskytuje mi cenna doporuceni o zbytecnosti me pece o lak. A jednou za cas ma tu nachacanou naladu fakt zlou. 

Takovy to direktivni: "vyseeer se na to, je to zbytecny, stejne to budes mit spinavy, proc to delas" a ceka na odmitavou reakci.

 

Ja souhlasne prikyvuju, podekuju za tyhle velky moudra, ackoliv bych ho nejradsi vzal plechovkou od  japonskyho vosku po palici.

Na rozloucenou, kdyz vravora pryc pozadam o jeho nazor, jak nejlip docilit, kdyz chci mit uplne cisty auto.

On vyslovi radu, ze nejlepsi je postrikat ho vodou z hadice.   

A ja mu na rozloucenou za tohle prelomove reseni podekuju.   :)

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak dneska Hopa:YPO (teda jako bus:vlak) 1:0. Jsem se rozhodl jet do hlavního města příměstským busem po dlouhé době, že si dám s taťkou pivo. Bus jel pozdě. Narvanej. Smrad jak ve vopičárně. Bylo mi toho mladýho kluka, co to řídil docela líto. A to jsem nejel hned ráno, abych nejel plným. Jsem si řekl, že zpátky to zkusím jinak. Tak jsem si navečer došel na nádraži na ČD, ne na Arrivu, zadara, nemusel jsem MHD. Chtěl jsem si koupit lístek, kasa zavřená, automat jen Arriva. Vlak jel včas. Poloprázdnej. Žádnej smrad. A taky zadara, páč průvodčí nešel. No měl jsem dneska z ČD radost :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No muzes byt rad, ze jsi se mnou nejel 4 dny nazad. Prave jsem to  dopsal a Kaja uz to rediguje a velmi pravdepodobne zjemnuje. Ale vyjde to az za cas, radsi.....

 

Sem byl tak vymotanej, jenomze i tohle kdyz se nedari proste obcas ke kolejim patri.  

Klika, ze mne to potkava zridka. 

post-1144-0-29289800-1578425517_thumb.jpg

Upraveno uživatelem hopa26
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

...Vlak jel včas. Poloprázdnej. Žádnej smrad. A taky zadara, páč průvodčí nešel. No měl jsem dneska z ČD radost :-)

Já onehdá taky...  :thumbsup_anim:  V naší vsi před takovými 70-80 lety bývaly čtyři hospody: Na Havaji, U Krásných, U Riegrů a U Bacílků. Já pamatuju už jen poslední dvě, to jsme už bývali vesnička (má) středisková. Před dvěma lety zrušené i ty dvě. A když za mnou přijel mladší synek, napadlo nás, že si uděláme výlet do nedaleké vesnice, kde pán zřídil soukromý pivovárek a toči prý dobré pívo. A že pojedeme vlakem (já asi po deseti letech,) jednu stanici, odhadem tak tři minuty jízdy. Taky jsme mívali nádraží(čko), to pamatuju, asi šestero kolejí, dvě nástupiště, přednosta, výpravčí, personál (celkem zaměstnaných asi dvanáct lidí včetně paní, co uklízela), osobní pokladna s čekárnou, záchody. Dneska prd, všechno zavřený, lístky u průvodčího ve vlaku. Odpoledne cestou do hospody nepřišel, takže zadarmo, večer cestou zpátky ale jo, už si ani nepamatuju, kolik jsem platil jízdenky, pár korun. Ale pívo bylo moc dobrý.  :cheers:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...