Přejít na obsah

Vit

Doporučené příspěvky

První LÜM-TECky s emailem

 

Nebojte se, naštěstí nejde o další elektronické hodinky bez duše ve stylu jablko-hodinky, ale je řeč o emailu, který jsme někteří znali už za komunistů z dokumentů o proslulých Fabergého vejcích.

Protože firmu LUM-TEC znám už dlouho a jejich výrobky sleduju (a používám), říkal jsem si, že mě asi už ničím nepřekvapí. Super luminiscence, wolfram-karbidová, bronzová, kobaltová a další pouzdra, to už znám a čekal jsem v novinkách, se kterými každoročně přicházejí na trh zase nějaký nový materiál pouzdra nebo nový odstín luminiscence.

 

VIT_LT_RR2_160701_01_zpsmkqdhsqs.jpg

 

Když mi loni Robert Bezek (CEO LUM-TEC EU) jen tak mezi řečí řekl, že v příští sezóně budou mít v nabídce i modely emailovými číselníky, zůstal jsem stát doslova s otevřenou pusou. V duchu jsem si říkal ''Co je to zase napadlo, taková malá firma, a zase se ženou do (pro ně) neprobádané oblasti ...''. Vždyť takto technologicky náročné prvky nezačleňují ani bohaté společnosti, které disponují daleko rozsáhlejším zázemím!

 

VIT_LT_RR2_160701_10_zpsgm6upuqy.jpg

 

Roberta jsem proto poprosil, ať mi jedny hodinky pošle, až je bude mít k dispozici. Dlouho se nic nedělo, a tak jsem si říkal, že se něco nepovedlo a z limitované edice sešlo. Naštěstí tomu tak ale nebylo a ze Slovenska mi dorazil důkladně zabalený balíček s etiketami KAB TIME. Šlo o model RR2 s bílým číselníkem a modřenými ručkami a indexy, který mě přitahoval více než jiné barevné varianty (černá, hnědá a bílá s více červenými prvky).

 

VIT_LT_RR2_160701_03_zps31u0wcui.jpg

 

Pouzdro má na dnešní dobu klasický průměr 43mm. Jeho povrch je celý leštěný, včetně lunety. Zaujme zajímavou linkou na nožkách pro uchycení řemenu, na které se láme světlo a vytváří tak zajímavý světelný efekt. Toto porušení plynulosti tvaru má také za následek subjektivní pocit zmenšení délky celého pouzdra.

 

VIT_LT_RR2_160701_04_zpsjizbtylh.jpg

 

VIT_LT_RR2_160701_05_zpsnsp8svp9.jpg

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 44
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Vodotěsnost je jištěna pomocí speciálního patentovaného těsnění a šroubovací korunky. Zadní dýnko je také na závit a má integrovaný průhled na strojek. Zde si dovolím malou výtku, škoda, že nebyla provedena nějaká dekorace strojku, k těmto jinak velmi zdobeným hodinkám by se to myslím hodilo.

 

VIT_LT_RR2_160701_06_zpszjytknj3.jpg

 

Sklo je ploché, safírové. Jak už je u značky LÜM-TEC zvykem je sklo z obou stran opatřeno kvalitní antireflexní vrstvou, která zaručuje nejen lepší čitelnost číselníku (snížení odrazů ve skle), ale také zajímavé světelné efekty při přechodu světla a stínu.

 

VIT_LT_RR2_160701_07_zpsv56jt21z.jpg

 

Číselník je asi největším lákadlem tohoto modelu. Nejen, že disponuje výjimečným luminiscenčním nátěrem, je také vyroben exkluzivní technologií, které se v našich končinách říká smaltování nebo také email.

 

VIT_LT_RR2_160701_08_zpskuicamta.jpg

 

Smaltování je vlastně povrchová ochrana, při které je povrch potažen tenkou vrstvou roztaveného křemičitého písku. Tato ochranná vrstva zaručuje vysoký lesk, tvrdost, vysokou barevnou stálost, chemickou odolnost a zdravotní nezávadnost. Aby ne, vždyť se vypaluje při teplotě blížící se téměř tisícům stupňů. Vrstva smaltu tvoří zároveň dokonalou antikorozní ochranu. Se smaltem se každý setkal minimálně u hrnců a cedulí s názvy ulic. Z těchto aplikací známe výtečné vlastnosti a odolnost tohoto povrchu.

 

VIT_LT_RR2_160701_09_zpsaihsdtoe.jpg

 

Naprosto úžasné jsou světelné efekty, které vytváří netradičně zpracovaný číselník v kombinaci s modřenými ručkami a indexy.

Velmi přehledně je zpracováno číslování indexů, zatímco hodiny 1 ? 12 jsou provedeny ve větším formátu a plasticky, čísla 13 ? 24 jsou daleko menší a světlejší, jako by byla zastřená. Díky tomu je číselník i přes dvojí číslování velmi přehledný. Třešničkou na dortu jsou červené pětiminutové indexy.

Často jsme u některých modelů hodinek svědky toho, ručky ?nedosáhnou? na minutovou a hodinovou stupnici. Tímto neduhem RR2 rozhodně netrpí, jejich minutová a sekundová ručka naprosto přesně kopíruje stupnici a hodinová ručka zase indexy.

 

VIT_LT_RR2_160701_11_zpsfqcyx6nj.jpg

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jak už jsme u LÜM-TEC zvyklí, jsou i tyto hodinky opatřeny excelentní luminiscencí MDV (Maximum Darkness Visibility), jejíž intenzita a výdrž je neuvěřitelná.

Energie nutná pro posun ruček po číselníku je získávána pomocí automatického nátahu kalibru Miyota 9015. Tento moderní japonský mechanický strojek je velmi kvalitní a plně srovnatelný se švýcarskými produkty. Je disponuje funkcí hacking a možností manuálního nátahu.

 

VIT_LT_RR2_160701_12_zpsnrhqlqgg.jpg

 

VIT_LT_RR2_160701_13_zpsdlz3jbyq.jpg

 

Součástí balení je nejen kvalitní hnědý kožený řemen s nekontrastním prošitím, nýbrž i příjemně měkký pryžový pásek ozdobený logem firmy. Není to, vzhledem ke vzhledu hodinek naštěstí žádný sportovní model, ale působí uhlazeným, až elegantním dojmem. Jeho tvar je navržen podle pouzdra, které dokonale kopíruje. Velkou výhodou je, že jsou oba řemeny vybaveny vlastní sponou, takže ji uživatel nemusí přehazovat z jednoho na druhý.

 

VIT_LT_RR2_160701_14_zps9povmiov.jpg

 

VIT_LT_RR2_160701_15_zps5rmevoiw.jpg

 

Výměny se nemusí bát ani úplný amatér, protože kožený řemen je opatřen speciálními stěžejkami, díky kterým není k sundání a nasazení řemenu potřeba žádné nářadí.

 

VIT_LT_RR2_160701_16_zpsjzjvd2of.jpg

 

Hodinky jsou uloženy v bytelné dřevěné krabici, ve které je také náhradní pryžový pásek, návod k obsluze a mezinárodní garanční karta.

 

VIT_LT_RR2_160701_17_zpssolnh4xb.jpg

 

Malá výška, která činí pouhých 11mm, okázale lesklý povrch, zdobené ručky a emailový číselník inspirovaný grafikou starých kapesních hodinek. Toto všechno krásně zapadá do konceptu elegantních hodinek, které se skvěle hodí i k večernímu obleku. Dokonce bych se nebál model RR2 označit za tzv. ?nedělní hodinky do kostela?.  Na druhé straně větší průměr, gumový pásek, vodotěsnost 100m a jedinečná luminiscence jsou parametry, které dovolují nasazení těchto hodinek i triku a riflím nebo dokonce i k maskáčům do nehostinných podmínek. Když se k tomu přidá exkluzivita daná tím, že jde o limitovanou edici v počtu pouhých sto kusů, výsledkem jsou velmi zajímavé a netradiční hodinky.

 

VIT_LT_RR2_160701_18_zpsuijtmugr.jpg

 

Technické parametry:

Materiál pouzdra: nerezová ocel 316L

Průměr pouzdra: 43mm (bez korunky)

Víška pouzdra: 11mm

Délka: 52mm (včetně nožek pro řemen)

Šířka řemenu: 22mm

Safírové sklo s antireflexní vrstvou

Šroubovací dýnko

Vodotěsnost 100 metrů / 330 feet

Kožený a gumový pásek

Kalibr: Miyota 9015 (automatický i manuální nátah)

Limitovaná edice: 100 ks

 

Koho zaujala technologie smaltování, může získat další info ZDE.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník YPO

moc pěkný hodinky i povídání .... mám jeden dotaz:  jak moc je výrazné na číselníku to datum? jak to vnímáš ?

 

proč se ptám ? zakoukal sem se do jedněch ball a to datum mi tam vyloženě vadí - úplně to rozbíjí ten retro dojem - je to naživo taková hrůza jako na velkejch fotkách ?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

moc pěkný hodinky i povídání .... mám jeden dotaz:  jak moc je výrazné na číselníku to datum? jak to vnímáš ?

 

proč se ptám ? zakoukal sem se do jedněch ball a to datum mi tam vyloženě vadí - úplně to rozbíjí ten retro dojem - je to naživo taková hrůza jako na velkejch fotkách ?

 

Díky, nevypadá to naživo zle.

Ta datumovka je celkem malá, nesmíš mít na monitoru fotku, kde má číselník 20cm průměr.

Pokud bys je chtěl někdy omrknout jezdím přes Prahu téměř každý týden (platí i pro ostatní členy Chronomagu do doby než je vrátím).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Sportovní leštěnky. Paráda, určitě palec nahoru. První, co mě zamrzelo byla už výše zmíněná datumka, ale snad to nebude tragédie, lymteci umí schovávat. Taky je celkem škoda průhledu na takovou plechařinu, ale to je lymtek standard. Ručky skvělé, rozverný font, líbí se mi tvarová "drsnost" pouzdra. Určitě pěkný počin. Ovšem leštit bych to nechtěl.

Upraveno uživatelem luidis
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mel jsem moznost prohlednout je nazivo, a jsou fakt paradni/cky. Ta datumovka myslim to nijak nerusi, ale je to subjektivni. Porad je mam v hlave...

Dam jeste wristshot, snad to nebude vadit.

Diky Vite.

Koukám, hezkýmu člověku sluší........ ;) :)  nad čím váháš....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vite paradne sepsane, tyhle kukacky se mi moc libi.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...