Přejít na obsah

Pokuta za parkování v Chorvatsku?


Doporučené příspěvky

Ať zbytečně nezakládám nový vlákno, tak se zkusím zeptat zde. Půjčil jsem spokečníkovi auto (je na firmu), kterej s ním odjel do Chorvatska a hned dnes dostal za stěrač 500kn pokutu za parkování - v řadě aut jen ty 2 český (stáli tam prej nějací poláci atd.), který asi vypadaly na to, že mají prachy :(

 

Má s tím někdo zkušenosti - dá se to řešit, přijde mi to docela rána...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Můžeš to házet do koše ale problém nastává tehdy když tě zastaví v budoucnu v dané zemi a zjistí neuhrazenou pokutu. Můžeš se odvolávat na provozovatele a vlastníka ale je ti to k prdu. Vyzkoušeno v Rakousku. Nezapalatis tak nejedeš. Vůbec o tom s tebou nebudou diskutovat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Sam od seba preventivne by som to na zaklade listka za stieracom urcite neplatil, ked tak ti to pride postou, to bude znamenat ze si v systeme a ma cenu sa tym zacat zaoberat.

 

http://www.lidovky.cz/spatne-parkovani-nebo-rychlost-pred-pokutou-v-cizine-se-uz-neschovate-1z4-/zpravy-domov.aspx?c=A140825_181042_ln_domov_ml

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Záleží co ještě na tom lístku bylo napsané, ale když bylo auto na firmu, tak teoreticky může mít pak časem problém každé auto té konkrétní firmy. Něco podobného se nám stalo ve Stokholmu, lístek za špatné parkovaní, po cca 9 měsících přišel dopis, že naše firma dluží ve Švédsku 2x tolik, a jelikož tam jezdíme i busy, tak jsme raději zaplatili.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nevim kolik je tek 500 kun, ale ja bych to hezky zaplatil. Ono, to, co se stalo pred x lety, dost dobre nemusi fungovat ted, viz clanek nize:
http://www.rozhlas.cz/plus/zaostreno/_zprava/1455019

Jasne, muzes se spolehat na lajdactvni chorvatu, ale pokud maj smlouvu s nejakou pidi advokatkou, nebo vymahaci agenturou aspon v statech, ze kterych tam jezdi nejvice turistu (cesko bude urcite mezi prvni 5kou), tak ti prijde domu pokuta a jeste k tomu pripocteny naklady, takze cca 3nasobek puvodni castky.
 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...