Přejít na obsah

Seiko 5 -> a co dalej ?


Doporučené příspěvky

Pani vopred sa ospravedlnujem za pripadne zle nazvoslovie a mozno naivne predstavy. 

 

mam uz 3 roky seiko 5 (snzg15) a su super ale prisiel tak nejako cas sa posunut dalej. Mam vsak trosku problem vybrat to spravne a pri citani fora mam pocit ze vzdy vytiahnete nieco co som este nevidel a to uz tu pobehujem vazne dlho. Takze budem rad za kazdu radu. 

 

Pohon nehra az tak rolu, ale asi viac budem inklinovat ku quartz a menej k solaru ak ma nepresvedcite o opaku.

Urcite nechcem potapky a rozne monstra. 

Coho by som sa nerad vzdal je pocit pohybu velkej sekundovky no nie je to priorita. Urcite nechcem zostat len pri klasickych hodinkach s jednoduchym cifernikom, cize chrono a ine zabavky su vitane.

A bolo by super keby v noci pekne svietili :) Zaroven keby ten strojcek uz bol nieco lepsie.  

zatial som premyslal nad Certinou DS-2 1/100  alebo flayback chrono (aj koli precidrive), mozno nieco od citizenu alebo seika ale neviem najst nic co by ma zaujalo. Nechcem aby to nebolo moc preplacane ako to byva u vela citizenov zvykom, ale sucasne ako som spominal nechcem len obyc. cifernik. A este dolezita vec je datum. 

 

co som este obzeral: https://www.christopherward.co.uk/ nejake chrona pre driverov.

 

Dakovala :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

 

U obyčejných ručičkových hodinek je solar zbytečnost, další kurvítko, ale striktně bych ho neodmítal, pokud by se mi hodinky líbily.

Proč by měl být solár kurvítko? Osobně jsem nikdy ani neslyšel, že by toto napájení někomu kleklo nebo se to někde na fórech řešilo jako problém. A solár je rozhodně lepší, než běhat po servisech s výměnou baterky a tlakovkou. Jediná nevýhoda je u lidí trvale nebo převážně působících v podzemí, tam se solár opravdu nehodí :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Čo tá cena? Do koľko to chceš? Ale súhlasím s kolegom, ak hodinky, tak mechanické :) Na začiatok napr. snzh53k1

 

To je prave to ze seiko 5tky (snzg15) mam a tebou spomenuty styl sa mi prave moc nepaci :/  limit sa mi strapil pri pisanitakze doplnim

 

 

LIMIT: 800e :)

Upraveno uživatelem grexos
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vždy tam musí být nějaký akumulátor a ten za pár let může být kaput a problém pak je sehnat druhý.

 

To je prave jedna vec ktora ma mierne odradza, uz som to pocul viac krat na tieto hodinky aj ked neviem ci tu niekto ma realne taku skusenost.

 

Co sa tyka automatu, nemam s nim problem, prave naopak, ale bojim sa ze serioznejsi automat je uz cez moj limit.

 

keby som nasporil este trosku tak sa mi celkom paci https://www.steinhartwatches.de/de/weitere-modelle/racetimer-schwarz.html

ale zas sa prd vyznam do tych strojcekov. Kazdopadne cez 1000e urcite nehcem ist teraz. 

 

Viem, je to somnou tazke :D

Upraveno uživatelem grexos
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud se ti libi Steinhart Racetimer, tak ty tu ted prodava jeden clen v modre.

 

Co se tyce mechanika vs. quartz. Nenechal bych se tu zvyklat. Asi vetsina ti bude radit, at jdes smerem mechanik, ale nevidim duvod, proc si neporidit nejake quartzky. Stejne tak bych neresil jestli solar ano ci ne... Proste bych koukal po hodinkach co se mi libi a sel do nich.
Treba tebou vybrane Certiny DS-2 jsou dobre hodinky, klidne bych do nich sel. Osobne se mi take libi rada Oceanus od Casia, jediny problem je, ze nove se daji koupit jen z Japonska (k cene +DPH) a take znacka... Jednodussi CASIO OCW-S100-1AJF ci s komplikacemi navic Casio OCW-T2600-1AJF.

 

A co se tyce automatu, tak se mi osobne libi i Hamilton Pan-Europ Chrono.

Upraveno uživatelem bigwolf
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Soláru se vůbec neboj, je to u quartz hodinek jednoznačné plus. Měl jsem a pořád mám několikery solárně nabíjené Citizen nebo Casio a nikdy s nimi nebyl sebemenší problém. Pokud bys vzal navíc model rádiem řízený, máš naprosto bezúdržbové hodinky na řadu let. Konkrétně Citizen tyhle strojky fakt umí. Jediná nevýhoda je vyšší cena, ale zase je na ně u nás pětiletá záruka, kdyby náhodou... A pokud nechceš japonské hodinky, tak ta volba Certina s Precidrive strojkem vůbec není marná.

 

Tu mechaniku si rozmysli, taky jsem si tím tady prošel - a ne jednou. Ale pokaždé jsem se pokorně vrátil ke quartzu. Osobně si myslím, že mechanický strojek u běžných hodinek za pár tisíc není nic tak úžasného, vyrábí se to po milionech kusů stejně, jako strojky quartzové. A nějaká vyšší hodinařina je zase o jiných penězích. Navíc přesností se obyčejná mechanika nemůže obyčejnému quartzu ani přiblížit. Nemluvě o mizerné rezervě nátahu - většina těch levných nedá ani 48 hodin, takže například když tady vychvalované strojky Seiko 4R36 nebo 7S26 v pátek odložíš a vezmeš na ruku jiné hodinky, tak přes víkend nevydrží v chodu. 

Je to samozřejmě na tobě, ale vybíral bych obezřetně a s rozumem. Hodinky budeš nosit ty, takže tobě se musí líbit, dělat ti radost a splňovat to, co od nich čekáš.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Priznam sa ze u citizeny mam trosku problem najst nieco co by sa mi fakt ze pacilo. Posle casia ktore spemenul bigwolf sa mi pacia len zas mam trosku problem s tym kovovym naramokom ja osobne by som radsej latku alebo kozu co si u nich ani neviem predstavit. 

 

Priznam sa ze cim dlhsie do toho cumim (a cumim uz dlho) tym som viac v nerozhodny. chce to asi este viac casu :)

 

co poviete na ?

 

https://www.steinhartwatches.de/de/fliegeruhren/aviation-chronograph.html

ale nemaju dost malu odolnost voci vode ? 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dobre no po dlhodobom zbierani linkov som to teda vyselectoval nasledovne:

 

 
 
Otazka co z toho viac. Archimede aj steinhart maju rovnay stroj, archimedovk sa mi zdaju o nieco krajsie ale inak v tom nevidim rozdiel az na 500e v sume
Certiny su zas ine, ale lakaju ma tiez. mozno ozeliem ten flyback len ten naramok sa mi zas tak nepaci a radsej by som bral ten z flaybackov... 
 
uff ale uz sa to blizi :D
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja myslim, ze chybu neudelas ani s jednemi. Mozna ze jini ti k nim reknou vic.

 

Ja mam jen poznamku k tomu tahu. JOsobne (reknou ti to urcite i jini) bych sel jen/prevazne do hodinek na tahu. Mam k tomu nekolik duvodu a to, ze se mi libi, dokupovat k hodinkam tah az pozdeji je drahe, o dost drazsi, nez si sehnat kuzi, nato... a pak take hodinky na tahu mi pripadaji nejuniverzalnejsi, ze je muzes mi k cemukoliv a kamkoliv (voda mu nevadi...). Takze treba ty Certiny bych volil jedine na tahu a pak se treba koukal na jiny, tvemu srdci blizsi, typ reminku.

 

Jinak co se tyce tech Casio, co jsem daval, tak je pravda, ze ty asi budou nej na originalnim tahu. Hlavne tedy model OCW-S100 ma bohuzel cast reminku jako soucast pouzdra, takze na nej ani jiny pasek bez vetsich uprav pridelat nepujde. U tech druhych (OCW-T2600) to neni problem, zas je otazka, co by k nim slo.

 

A jeste jedna vec. Vypada to, ze jeste porad nejsi uplne rozhodnuty (letecke vs. zavodni hodinky). Mozna bych tomu jeste dal nejakou chvilku a treba i pauzu a pak se k vyberu vratil. Znam to, kdyz clovek neco neustale hleda, tak pak uz nevi z ktere do ktere a bral by pomalu vse. ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Osobně jsem nikdy ani neslyšel

Já právěže slyšel. Z nejbližšího okolí. Jako chápu, že jsi fascinovaný solárem, ale co nechápu je, proč u toho nedokážeš myslet racionálně. Pokud nekupuješ hodinky za pár šušňů, tak obyč baterka vydrží běžně 5+ let. To je strašně moc běháního po hodinářích. Kolik let vydrží těsnění? Navíc jak už bylo psáno jinde, do hodinek je potřeba vměstnan solární panel a ten připojit k modulu a co v hodinkách není, se nepokazí, nepřekáží atd.

Upraveno uživatelem ggrand
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ani se nedivím, že jsi slyšel, protože jsi fascinován baterií a nedokážeš u toho racionálně myslet :D Teď vážně, nikde na fórech stížnosti na solár prostě nejsou, akumulátor je konstruován na cca 10 let, což bývá i obvyklá životnost hodinek. Poněkud liché je taky tvrzení, že co v hodinkách není, se nepokazí. S takovou by každý asi nosil sluneční nebo v lepším případě digitálky. Každý ať si vybere co chce.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

... Pokud nekupuješ hodinky za pár šušňů, tak obyč baterka vydrží běžně 5+ let. ...

No nevim, mě tedy pravidelně vydrží baterka do dvou let. Pokud tedy nepočítám staré digitálky CASIO W-780 s lithiovou baterkou, ty překonaly lehce i 7 let.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...