Přejít na obsah

Dřevák

Členové_50
  • Příspěvky

    267
  • Registrace

  • Přítomen

O uživateli Dřevák

  • Datum narození 6.1.1973

Profile Information

  • Pohlaví
    Muž
  • Bydlí
    v maringotce pod lesem

Návštěvy profilu

6 027 zobrazení profilu

Dřevák's Achievements

Kandidát závislosti

Kandidát závislosti (5/8)

  1. Na CET06001D ručka ukazující den taky tak dvoufázově přeskakovala. Jen tak pro zajímavost, jsou to úplně jiný hodinky.
  2. Dřevák

    Jake jsou Kamasu?

    Mám čerstvý kamasy od Ježíška. Jsou zelený, ale jen na denním světle, při umělým světle jsou hnědý, modrý, černý atd. Indexy svítí o sto šest, i po pěti hodinách jsou čitelný. Safírový sklo je utopený pod úrovní lunety, což se mi líbí, protože je chráněný. Tah má plechový koncovky, což se mi nelíbí, chrastí to a mám obavy co budou dělat časem stěžejky, jestli se nebudou ohýbat. Korunka je fakt titěrná, byl jsem zvyklý na Vostoky amfibie, takže je to podstatný rozdíl. Navíc je chráněná pouzdrem, takže ta manipulace je fakt špatná. Ještě že u automatů není až tak častá. Přesnost jsem ještě výrazněji nezkoumal, jen vím, že za čtyři dny 8 sekund do plusu, což je dost dobrý. Víc po týdnu napsat nemůžu, jen že jsou fakt hezký.
  3. Tak vážení, napsal jsem Ježíškovi a takhle to dopadlo. Takže téma po případných gratulacích necháme vlákno chcípnout.
  4. to mě připomíná moji už ne úplně mladickou blbost
  5. Ptal jsem se na to v sekci poraďte s koupí, ale zeptám se ještě zde, "u zdroje" . V užším výběru hodinek mám Mako II a Mako III . Řeším jestli čísla nebo indexy, safír nebo minerál versus cena. Ale to je vedlejší. Při studii fotek a videí jsem zaznamenal, že oboje mají poslední článek tahu co navazuje na pouzdro a je v něm stěžejka z plechu. Stěžejka drží jen za prostředek. Takhle blbě to bylo na synkových FEM7C003B a věčně byli zlomený stěžejky. Jak to popisoval, strkám se s někým ve škole, oženu se po něm levačkou a hodinky letí přes celou třídu. Já se teda s nikým nestrkám, ale kdyby k tomu došlo, nechci se zubama sbírat i hodinky. Zaznamenal jsem u diskusích tenhle problém na starých dvoukorunkových makách. Napište prosím svoje zkušenosti. Dík.
  6. Prošel jsem YouTube a maka II co ten chlup na vteřinovce? Článek tahu na stěžejku je z plechu a drží ji jen uprostřed, to nebudí důvěru, viděl jsem to i na trojkách. Takhle to měli i ty z předchozího příspěvku, jsou tam aspoň silnější stěžejky? Posledně jsem vykoupil hodinářství https://www.youtube.com/watch?v=uX2tfcrgPOE
  7. Porovnávám Mako II a Mako III. Co jsem zjistil, mají mít stejný strojek, F6922 s hackingem a možností ručního nátahu. Rozdíl je v ciferníku, sklu a lunetě co zatím vím. I když na některých e-shopech jsem se dočetl, že mako III má minerální sklo??? V diskusích jsem taky narazil na informaci, že starý maka, ty dvoukorunkový ohýbali stěžejky. Přesně tohle jsme zažil na FEM7C003B a byl to opruz. Nevíte jak na tom ty dvojky a trojky se stěžejkama jsou? Dumám zda čísla a minerál s nižší cenou, nebo jen indexy se safírem a hezčí lunetou, těžká volba. Na obrázku jsou ty lámačky stěžejek, toho času už šestým rokem u prý šikovnýho hodináře co je melouchem spravuje. Až budou spravený, jestli se dožiju, tak mě to nepomůže, jsou syna.
  8. Tak co jsem zatím zjistil, plně mému zadání odpovídají vostoky amfibia, tam si můžu vybrat spoustu variant ciferníku a kde čeho, jenže po pátý už do nich nejdu. To už bych byl fakt nepoučitelnej vůl. Dál ty festiny, ty taky splňují, jen že co je to festina? Nikdy jsem se o ně nezajímal, bral jsem je jako další qvartzky který prodává kde kdo. Nic o nich nevím, jen že tu nejsou zrovna oblíbený, až na nějakýko Frantíka, to je prý fanoušek Zbývá orient nebo seiko. Čísla na ciferníku mají akorát maka 2 a ty nemají safír. Ten mají maka 3 a zase nemají čísla. Ta šestka devítka a dvanáctka mi tam chybí. Buď vzít dvojky a přehodit sklo, nebo oželet čísla. Je pravda, že v tomhle stylu čísla nemají skoro žádný. Tři hvězdy nemají lunetu, z vostoků jsem si na ni zvykl a chyběla by mě. Příjdou mi takový nahatý. Proti seikám nic nemám, ale nějak mě netáhnou. Ono je to všechno o pocitu. Když chcípli třetí vostoky a orienty neměl kdo opravit, řekl jsem si, že seru na automaty a celej chronomag a koupil jsem baterkový casia. Fungují i docela vypadají, ale nějak to není ono. Tak já vůl koupi čtvrtý vostoky. Exitus za půl roku Zase mám casia a zase to není ono. Když něco oželím, abych pak časem taky neměl pocit, že to není ono. I když tuším že to asi přežiju bez čísel. Když tak si dám do řady čtyři vostoky a budu koukat na čísla, to mě vyléčí.
  9. K tomu rozbíjení sklíček, co s tím dělal mladej nevím, já mám Orient CET06001D, ty nemají lunetu a mají sférický sklo. Takže když došlo na ránu na kraj sklíčka, kterou by chytla luneta být tam, sklo ruplo. Proto chci lunetu. A navíc se mě líbí. Na minerálu mě štvalo, že se poškrábe a nic s tím neuděláš. No pokračujte, zatím dobrý poznatky, jo a kolik asi tak stojí výměna minerálu za safír? Ty orienty kamasu sice nemají čísla na ciferníku, ale nevypadají vůbec blbě a rychlým pohledem na internety vidím cca 4161 na gumě ve Švédsku a 4800 na nerezu ve Španělsku, to by šlo. Nebo až 8000 v ČR, to by nešlo.
  10. Průser jsou vostoky, za mě je to šrot, ale o tom se nebudu rozepisovat. Orienty a seika, tož dobrý, ale minerální sklo, na seikách ho rozkřápl synek, na orientech já. Dva různí hodináři vyměnili sklo, ale ani jeden nevyčistil strojek od střípků, Takže hodinky jdou-nejdou, nosit se to nedá. Další orienty, něco podobnýho jako ty maka, neustále se lámali stěžejky, pak se porouchat nátah, jednou jsem ho spravil sám, podruhý jsem dal na doporučení na šikovnýho hodináře, co je melouchem spraví. Už je spravuje asi šest let. Ze zadání lze v něčem slevit, průšvih jsou vostoky, minerální sklo a hodináři. Orienty s plastem z vostoků, škoda že je to blbost. Co je špatnýho na festinách a proč jim taky nevěřím?
  11. Ten název témata je tak lehce a možná více bulvární, tak ho berte s rezervou Okolo mechanických hodinek se motám už prakticky od dětství, (jako každý Husákovo dítě, co nepřešlo k digitálkám) to jsou dodnes fungující primky 17 jewels, pak moskvy, 16 kamej, slavy po tátovi, pak pauza a návrat cca před patnácti lety, orienty, seika, a moje nejoblíbenější vostoky amfibia, který mě po čtyřech kusech přinesli hořký zklamání. Momentálně díky neschopnosti nynějších hodinářů nosím baterkový casia edefice a to není ono. Chtěl bych něco co tiká, má automatický nátah, datum případně i den, lunetu, nerezový tah, nerez pouzdro, 200m vodotěsnost i když i 100m by stačilo, čísla na ciferníku, a sklo, to je potíž, safír je mimo mojí cenový relace, plexi který si sám vyleštím mají asi jen vostoky a s minerálem nemám dobrý zkušenosti. Už tím popisem to nebudou oblekovky, cenu do pěti tisíc, hodinky pro mě nejsou symbol společenskýho statutu, nejsem manažer a většina lidí v mým okolí ví o hodinkách kulový, takže tam se sebelepším kouskem nezamachruju a ani o to nestojím. Mám to pro sebe. Musí se mi to líbit, a musí to vydržet, protože až se to porouchá, tak mi to nikdo neopraví. Bohužel.
  12. tady jsou samý super fára, tak s tím se nemůžu měřit. svýho času jsem jezdil tímhle a někdy taky tímhle
  13. Dřevák

    Nejsou to fejky?

    asi fakt dlouho ležely, v chladu ztuhlo mazivo, plus nezaběhnutý strojek, nakonec běží, takže ježíšek není ohrožen. Ale vyděsil jsem se, to jo. Poslal bych i fotku, jenže nějak nenacházím do ubuntu program na úpravu fotek který by se mi líbil a widle se mi startovat nechce. Tak asi je čas to uzavřít.
  14. Dřevák

    Nejsou to fejky?

    Pokračování, nechal jsem je ohřát, přece jen byli z poštovního auta dost podchlazený. Teď jdou, ale tentokrát na desáté hodině se občas zastaví, stačí malý pohyb hodinkama a rozběhnou se. Někdy se ani nezastaví, jen tak zaváhají. Takže je budu hlídat, udržovat natažený a doufat, že si to do ježíška sedne. Reklamační martýrium jsem už zažil v létě, bylo to na dlouho, ale kromě doplatku DPH a toho zlodějskýho poplatku za vyclení mi e-bay peníze vrátil. Taky na papírech z pošty mám uvedený doplatek DPH + to vyclení , je tam variabilní symbol, ale číslo účtu chybí. No nic, zajdu na poštu. Postřehy k hodinkám, Tah je plechový ač tak na fotkách nevypadal, ale je preciznější než ten otřesný skládaný plech u vostoků, luneta je jednosměrná cvakací a jde dost těžko, ručky svítí ve tmě solidně, indexy sakra mizerně. Korunka obyčejná, manuální nátah není, den se seřizuje čudlíkem, takže ta vodotěsnost 100 m bych bral s rezervou. Celkově jsou pěkný, ale takový v ruce lehký, působí laciným dojmem. Ty prachy co stojí v naší vykradený republice, to bych se rozmýšlel.
×
×
  • Vytvořit...