Přejít na obsah

SOZ

Členové_50
  • Příspěvky

    91
  • Registrace

  • Přítomen

SOZ's Achievements

Pokročilejší začátečník

Pokročilejší začátečník (3/8)

  1. Díky. Tak nějak bych si to představoval. Nicméně přesto mám s přesnou synchronizací vteřinovky problém a to ze dvou důvodů. Za prvé - když chci nastavit velkou ručičku přesně na index, tak zřejmě záleží na tom, jestli s ní při nastavení točím po směru anebo proti směru chodu. Korunka má zřejmě nějakou vůli a když s ní v určitém rozsahu točím tam a zpět, tak se ručičky nehýbou. Velká ručička se pak rozjede tahem strojku až po určité chvíli. A za druhé - i když se mi podaří dosáhnout toho, že bezprostředně po nastavení času je velká ručička na indexu přesně ve chvíli, kdy je vteřinovka na 12, tak během dne tomu pak už vždycky není. Někdy je velká ručička trochu napřed a někdy trochu pozadu (rozpětí je cca +-10 vteřin). Zdá se mi, že je to dáno tím, že strojek není v pouzdře naprosto pevně uchycen (snad kvůli odpružení?) a osička ruček se pak mírně naklání, což se pak projeví nepřesností v tom, kam ukazuje velká ručička. Aspoň tak si to vysvětluji - nic jiného mě pro zdůvodnění takového chování velké ručičky nenapadlo. Je tohle běžné/normální?
  2. Je u mechanických hodinek vzájemně spřažený chod vteřinové a minutové ručičky? Resp. je možné, aby (u funkčních hodinek) každá ručička běžela jinak přesně? Jde mi o to, jestli když jednou seřídím hodinky tak, že když je vteřinovka na 12, tak je minutová ručička přesně na nějakém indexu, tak tomu tak bude už vždycky, ať už se hodinky zpoždují, anebo zrychlují? Je jasné, že takto je to u hodinové a minutové ručičky. Ale co ta vteřinová? Díky.
  3. No potěš. A to Klaus prohlašuje, že ekonomie je věda par excellence...
  4. SOZ

    Submariner 2010

    No tak už aby to bylo! Myslíš, že se v Praze objeví zhruba ve stejnou dobu, jako třeba v Německu?
  5. No jo - kdyby to bylo jen o tom, jak ostatní hodnotí ty hodinky samotné, tak je to skutečně úplně šumák, ale pokud podle těch hodinek pak ostatní hodnotí i majitele, a to podle zde několikrát uváděného klišé, že tyto hodinky se kupují jen a jen proto, aby majitel ukázal, že je mistr světa, tak už to může být i na obtíž.
  6. Naprostý souhlas. Není to o machrování, ale spíš o radosti a dobrém pocitu.
  7. Já když jsem přišel na toto fórum, tak jsem cítil ke značce Rolex přímo odpor kvůli té její profláklosti. Ale to jsem o hodinkách nevěděl vůbec nic. Poté, co jsem tady prostudoval spoustu vláken, přečetl si o historii firmy a hlavně jsem vyzkoušel Suby naživo (prodavačka mi je vnutila na vyzkoušení), jsem totálně změnil názor a teď chci si nějaké pořídit. Žádná jiná značka (z těch relativně dostupných) na mě zatím takto nezapůsobila. A beru to čistě z osobního pohledu a v tomto smyslu je mi úplně a totálně šumák, jak působí na ostatní v rámci jejich machrindexu (ať si Safi říká, co chce). Ba je to právě naopak. Jediné, co mi na Rolex hodinkách vadí je právě to, že si řada lidí bude myslet, že jsem si je pořídil proto, abych s nimi machroval. Abych ukázal, že na to mám. To jediné mě odrazuje a jen proto ještě přemýšlím, jestli si nákup kvůli tomuto nemám rozmyslet.
  8. Docela zábavné hodinky. Gratuluju.
  9. SOZ

    Potřebuji radu

    Tak si to nejdřív přečti a pak hodnoť. Garantuji ti, že se minimálně výborně pobavíš. Je to docela sranda.
  10. Přesně můj případ. Mám silný pocit, že k nim taky spěji. Gratuluji libovi!
  11. Aniž bych tě chtěl jakkoliv ovlivňovat, tak má odpověď je, že nenosil. Pro mě je ta "inspirace" až příliš silná. Navíc - pokud sníš o Panerai, tak ti budou pořád jenom připomínat, že nemáš Panerai. Aspoň u mě by to tak nejspíš bylo.
  12. No do řady T-oxy patrně patří, ale na stránce http://www.romainjerome.ch/main/romain-jer...uille/index.lbl se píše tohle: The unique Rust stabilisation process developed by Romain Jerome protects the rusted timepieces against any further corrosion. Takže nosit snad lze. Jinak tedy velmi krásný kousek! Gratuluji majiteli.
  13. Přiznávám, že kdybych viděl příspěvek na téma G-Shock od kohokoliv jiného než od Snowa, tak by mě ani nenapadlo si ho otevřít. Takhle mi zvědavost nedala a musím teda říct, že jsem velmi příjemně překvapen. Fakt dobrý!
  14. SOZ

    Hublot Gold King Power GMT

    Jen se neboj, časem dozraješ a přijdeš na to, že ses mýlil.
  15. Ty Kazimony vypadají skvěle a neotřele. Ale vzhledem k tomu, že jsou nad tvůj rozpočet, tak hlasuji pro Fortis. Jsou designově dokonalé.
×
×
  • Vytvořit...