Přejít na obsah

hopa26

Členové_50
  • Příspěvky

    1 354
  • Registrace

  • Přítomen

2 sledující

Profile Information

  • Pohlaví
    Muž
  • Bydlí
    Pardubice
  • Fanoušek značky
    Omega, Prim

Návštěvy profilu

11 258 zobrazení profilu

hopa26's Achievements

Megazávislák

Megazávislák (7/8)

  1. tommi, jj mas pravdu upsal sem se, omlouvam se.
  2. @P_P postupujeme take, nicmene to jde docela pomalu, presne jak psal Jarek. Dobre je, ze uz vime co chceme, kolik na to mame, projektantka, stavbyvedouci a majitel je jedna firma a ta bude celou stavbu realizovat. Mam na ne super reference od lidi, kterym vse dotahnuli do finale bez vad na krase a celkove se mi libi pristup, ze delaji jen max 4 stavby rocne, aby vse stihnuli zprocesovat a uhlidat. Dali nam pro predstavu kryci list rozpoctu domku, ktery bude ramcove a typove podobny tomu nasemu, abychom vubec ziskali predstavu co a jak stoji, takze mame urcite srovnani a moznost zjistovat si nektere narocnosti, ktere se v stavbe schovavaji. Nemaji vubec problem kdyz si manzelka hraje s dispozicemi, trpelive predelavaji a pripominkuji co pujde a nepujde. Diky vlastni rodine a jejimu bagrovacimu suportu plus velikosti pozemku, ktery nemuzeme lepe vyuzit budeme pravdepodobne vytapet cerpadlem zeme vzduch, (zakopany had) , druhe topeni pro radost a i jako zalozni bude krb s akumulacnim prstencem s moznosti prikladani z technicke mistnosti. Ta musi byt velka, aby se tam vesel veslarsky trenazer. A tak bych mohl pokracovat. Pudorys je dany dispozici a orientaci pozemku skrzeva slunce a pohled do krajiny. Zasitovani pozemku jede do finale, vsechny povoleni uz jsou vyrizene, elektrika ktera trvala nejdele je natazena zakoncena s budnikem-na to sem si dal panaka, takze se pristi mesic zacne hrabat a pokladat voda a kanalizace. Je super ze nemusime spechat, bydleni mame a jestli vse bude o rok nebo dva dele nas nijak netrapi. A navic, co jsem zatim zjistil se to tedy v nasem pripade vlastne asi nijak zasadne urychlit neda.
  3. @P_P davej prosim prubezne dal info. Hltam tohle vlakno, jsem vdecny za postrehy a zkusenosti i od vsech ostatnich, co uz bydli. Díky.
  4. @Radek124 Sem to driv moc nechapal, rikal sem si jak nekdo muze kupovat sunku ktera smrdi a papir je prochcanej vodou jeste nez ji doneses domu. Zaplatim skoro stejne za Medovou sunku (prekrtil sem ji na Mrdavou sunku) , staci z ni jeden platek a fakt voni. Denne si necham nakrajet cerstvou. Stejny maso, bych musel bejt blazen, abych ho kupoval v marketu, kdyz jednou za 3 tydny reznik baci kravku, nebo prase a muzu to koupit u nej. Podobnyny to mam s pecivem, mame na vsi pekarnu, pece 6 dni v tydnu. Tmavy pecivo, zitnej chleba-vyndanej z pece, posypanej slunecnici a kdyz do nej kousnes, tak to je mana v hube. Domaci vejce od Kelleru, husy ktery prodavaj na mne kejhaj kdyz chodime s manzelkou na prochazku. Smeju se jim, pac vim ze jim na podzim zakroutej krkem. Brambory ma soukromnik v Platenicich jezdim kolem vlakem a vidim jak je opecovava, zavlaha jede z Loucny. Nestrika je, sbiraj s celou rodinou mandelinku kdyz to zacne. Zeli si nakladame. Cibuli berem od nej nebo od tety, roste u Novohradky a je krasna. Takhle bych mohl pokracovat dlouho..... Beru to jako stesti, ze mam moznost nakupovat u zdroje. Super mi prijde, ze jsou ceny skoro stejne jak v marketu, mnohdy i levnejsi, pravdepodobne nezivim cely retezu vsemoznych slozek. Kvalita je proste epic. To co jim beru proste jako palivo pro svoje telo.Do auta taky beru Vervu 100 a nic jineho. A do sebe bych mel cpat ve velkym nejaky umelotiny? Jasne ze si zaprasim, nejde se uplne vyhnout vsem lakadlum. Guilty pleasure je majonezova pasta Samuraj, nebo taky sezeru obcas toustovej chleba. Ale prevazuje jidlo co znam od mala, moc se za ty roky nezmenilo. Je jednoduchy. Podobne jako ja. A me to proste staci. K rozvozu a transportu od kfl. Je s nim tezky porizeni, jak je chtrej, je obcas strasne zatvrzelej. Nedari se mi ho prevychovat.Nevzdavam to, ale musim vopatrne. https://www.strojvedouci.com/2022/pomocna-ruka/Taham za kratsi konec. Nechci si to u nej do konce zivota posrat. Uz by mne to bez nej neba. A stale mam na pameti ze pouze diky chnmg a lidem, kteri mi tu opakovane pomohli v mnoha situacich sem ziskal moznost lepe koukat kudy bezi zajic. Ve spouste oblasti! A sem za to vdecnej. Ze nekomu poslu po naoko neochotnem vozkovi cesnek, je jen mala platba, kterou rad podstoupim. Navic mne to nic nestoji!
  5. @Jeronimo K tomu cesneku, pokud budes chtit a je fakt echt, tak mi pisni sz. Predavku vymyslime pres kfl, jezdi autem a uz si zvyknul ze ho vyuzivam jako bezplatnou kuryrni sluzbu. Pestovani venuje muj stryc, dela to uz vic nez 30 let. . A kdyz reknu, ze ten cesnek je fakt rolex mezi cesnekama, tak neprehanim. Kazda uroda je prodana driv, nez se vynda ze zeme, skutecne se jedna o bio produkt bez chemie, pole si hlidaji pred najezdnikama. Kazdou palici rucne prohlednou, na rezacce zastrihnou nať do 24 hodin, aby nezhnědnul, suseni na mlatu trva dalsi 14 dni v pruvanu, pote se vse napytlikuje dle pozadavku. Vydrzi mesice, nehnije a jeho sila je mocna. Jak s kokainem- postavi kazdej chlup v kozichu, nekecam! Cena s ohledem na kvalitu mi prijde skutecne legracni, hlavne v tom, ze se mu pred sklizni ozvou prekupnici a co jim prenecha nasledne na farmarskych trzich sellí dale produkt s marzi 120 procent hore nad nakupkou, bo je to "cesnek od pana Kozla. " Jinak kdyz to vyndavaji ze zeme, jedem tam s brachama pokazde pomahat. Byl jsem tam uz asi 8krat. (Cti od Pole https://www.strojvedouci.com/2021/prazdniny-zacaly/ ) Je tam u vsech co se tomu venuji pritomna tvrda prace, vasen, krasa, obavy, hnev. Jednoznacne ovsem prevazuje opravnena pycha nad nadhernou plodinou. Miluju to tam. A jsem rad, ze mohu byt pritomen a setinou promile se pri sklizni na jeho uspesnem vysledku podilet
  6. Děkuji moc za obchod, super komunikace, bleskové odeslání. Doporučuji a chválím přístup. Na jedničku. A podtrženou!
  7. vykonostne opravdu ne. ono vy, pac behate ligu to asi znate, ale proste miluju, ze nikam nemusim a je brzo rano, nikde nikdo. si bezim sam, v protismeru mam pro sebe celou silnici. a na tom kolecku ktery ma 6, 8, 10 km si jen uzivam jak to funguje a je mi vcelku lhostejno, jestli pobezim o neco rychleji. samo, ze mne tesi, kdyz dam deset pod padesat minut, ale ne za cenu, ze se pak nemuzu 3 dny hnout. za to mi to nestoji, i kdyz vim ze to svedu. dikes.
  8. Sido, dekuji. Jak mi na uplnym behacim zacatku kfl radil , delal sem indianskej beh a pomalu si pridaval rychlost malejma kruckama. Že se tim cupkanim jakoze minimalizuji otresy na klouby, abych si neoddelal nohy a zvyknul si na ten uplne novej a neznamej pohyb. A vydrzelo mi to doted- proste nedelam dlouhy skoky-abych si neco zbuhdarma narazma nenamahal a neznicil. Tak ja si tam zkusim zaradit obcas zaradit novum a prodlouzim kroky, co to udela s casem. Ono mi o nej sice mic nejde, ale kdyz uz si vas platim, radite trenujete tak at vidite vysledek. Diky!
  9. Kdyz uz te tady mam, se optam. Chtelo to tuhle abych bezel intervaly.( nebavi mne to ale poslechnul sem) Zajima mne, co je vertikalni oscilace a vertikalni pomer. K cemu je ten udaj dobrej. Diky. (jak sem byl smutnej vcera z povidani o duchodu, ze sem hloupej a ze nechapu proc ve stari dostanu uplny hovno, utekl jsem si spokojene ke stipani dreva, kde se cejtim bezpecne. Nikdo mne tam nemuze nicit a rikat, ze tomu nerozumim. )
  10. @Ajaj hodně libový! ty tepy nízký... pecka a nechápu. (dost mne sereš! )
×
×
  • Vytvořit...