Přejít na obsah

r.obot

Členové_50
  • Příspěvky

    78
  • Registrace

  • Přítomen

2 sledující

r.obot's Achievements

Pokročilejší začátečník

Pokročilejší začátečník (3/8)

  1. Hlavně se mi líbí, jak si ten borec hraje na velkého řečníka, teatrálně přidává na hlase a pak nestíhá s dechcem
  2. Ty Seika vypadají hodně dobře a ten prošívaný pásek nebo NATO strap se k nim hodí skvělě a řekl bych, že pro tvé účely bude lepší než kůže. Být tebou, ještě bych trošku nastudoval rozdíly mezi mechanickým a quartz strojkem. Já bych se do těch mechanik zas tolik nehrnul. Jsou mnohem náchylnější na zacházení (především otřesy atd.) a také méně přesné.... V této cenové kategorii ti budou dělat tak 20s/den. Mně vadí u mých TH Carrer i 4s/den, proto už nosím jen baterku a Carrery půjdou do světa.
  3. Ono je vlastně téměř jedno, co si nyní koupíš. Za tuhle cenu kvalitu opravdu příliš očekávat nelze. Nejdůležitější je, aby se ti hodinky líbily a denně jsi je nosil. Pak zjistíš, jaké mají klady a zápory (v tomto případě teda hlavně zápory) a další nákup již bude mnohem cílenější. Pokud se pak rozhodneš něco připlatit, kouknul bych i po Vostok Europe, je to kus poctivýho železa a ač je sám nevlastním, přijdou mi jako vhodná alternativa, pokud chci styl za méně peněz. Ještě si dovolím menší rýpnutí: nevím, co studuješ, ale čeština to asi nebude Hodinky aby bylY se píše s tvrdým Y
  4. Hmmm, jsou moc pěkné, dobrá volba! A ohledně toho pokrytectví...... Každý člověk se prezentuje tak, jak uznává za vhodné a jiné hodnotí opět pouze podle vlastních měřítek. Někdo kouká na boty, jiný na kravatu atd..... A co se byznysu týká, jsou hodinky pro velkou spoustu lidí vizitkou a stejně tak prostředkem vlastní prezentace. Tak to prostě je, to není žádné pokrytectví. Na rande taky nepozvete holku, která bude mít mastné vlasy, okousané nehty a seprané oblečení. Takže se ani nepohrnete (už z principu) do kšeftu s člověkem, který přijde s digitálkama z tržnice, 15cm tlustým notebookem a v saku z roku 1960. Podle mě je pokrytectví (či neznalost) tvrdit něco jiného.
  5. Jestli quartz nebo mechanika je téma mnohokrát propírané. Pokud je někdo hodinářský fajnšmekr, mechanika je prakticky nutností. Pokud člověku na strojku až tak moc nezáleží a jde mu o přesnost a odolnost hodinek, vezme quartz. Já s automaty začínal, ale ted už nosím jen baterku (taky mimochodem Tag Heuer ). Mě totiž i ty tři až pět vteřin denně (což je u automatu super odchylka) neskutečně vytáčelo, protože když si to člověk spočítá, kolik je to za 10 dní neřku-li za měsíc.....prostě nesnáším, když jdou hodinky nepřesně. Nechci je furt kontrolovat,a když si je přes víkend nevezmu, tak se zastaví atd.... Ty golfové určitě vyzkoušej na ruce, jsou opravdu hodně praktické a hlavě nevšední. A pokud budou sedět na ruce, asi bych neváhal. Ty auqaracery jsou zase takové více elegantní, tohle vážně záleží na stylu každého, jak uvedl kolega v jednom z předchozích příspěvků. Ani v jednom případě ale chybu rozhodně neuděláš!!!
  6. Ty golfové jsou unisex, vídám je na mužích i na ženách. Jejich velkou výhodou je jejich odolnost. Z podobného důvodu bych volil i ty Auqaracery (druhé v seznamu, první na obrázcích). Monaca jsou v automatu, což může být pro někoho trošku problém (oproti quartzu nepřesné, náchylné na otřesy atd.). Pokud bych to měl shrnout, tak za mě rozhodně ty aquaracery a je jedno, jestli s diamanty nebo bez (s se mně osobně líbí více). Jsou krásné a hodně universální na nošení. Golfové jsou hodně sportovní, takže ty bych pořídil případně jako druhé
  7. Tak pak jsou Tissoty jasná volba. Silnější luneta jim dodává sportovnější design a díky jednoduchosti provedení ciferníku je můžeš mít i k obleku :-) A ta denní datumovka taky není k zahození :-)
  8. Co tyhle? : http://www.timestore.cz/Znacka/Tissot-303/Tissot-PRS-516-Automatic-6026 Vyrábějí se samozřejmě v různých barevných modifikacích. koukám, že jsem nebyl dost rychlej :-)
  9. Oblekovky nikdy nebyli příliš moje parketa, ale tyhle Tissoty Visodate se mi opravdu líbí..... Mně dokonce nevadí ani ta bílá datumovka....
  10. Každopádně ty bílé Certiny (já bych volil též bez kamínků) ale o tom koženém tahu bych ještě popřemýšlel, moc praktické to asi nebude (co se týká pohodlí nošení - což je můj osobní názor, a určitě na něm půjde mnohem výrazněji vidět amortizace). Ten kovový tah vypadá perfektně a bude sloužit hodně dlouho a taky bude hodně dlouho dobře vypadat..... a je pohodlnější :-)
  11. Pokud chceš investovat do pořádných hodinek (jak píšeš), asi bych na Tvém místě zvolil jinou značku. Nemám nic proti hodinkám Citizen, nicméně pro mne jsou hodinky i záležitostí image a tu Ti tato značka nějak moc neposkytne vzhledem k tomu, že vyrábí i řadu low-end hodinek prakticky za pár korun. Zkus mrknout na některé z aktuálních modelů Certina nebo Tissot. Je tam pár hodně povedených kousků v cenové kategorii, kterou jsi zmínil.
  12. r.obot: vsechno, co jsi vyjmenoval naprosto plne chapu. Jen jsem se zasekl, na tom, ze bych chtel mechanicke hodinky. Proste... Nevysvetlim to no :-) Jasné, pokud je to srdcovka, není co řešit :-) Za mě bych teda z tvého výběru volil Vostoky. Na obrázku to tak nevynikne, ale na ruce jsou opravdu parádní, určitě to chce vyzkoušet.
  13. Hned na začátek upozorňuji, že tu nechci rozdmýchávat věčnou diskusi jestli quartz nebo mechanika! Ideální hodinky na nošení řeším už cca dva roky, i když jsem po celou dobu majitelem Tag Heuer Carrera calibre 16. Cca měsíc zpět jsem si koupil Tag Heuer Formula 1 grand date (velikost 44mm) na ocelovém tahu (široký, masivní nastavitelný), 200m WR a jsem maximálně spokojen, nosím je prakticky neustále a se slevou jsem je měl za nějakých 15.500,- Kč Co od hodinek očekávám: 1) musí se mi líbit :-) 2) přesnost - v tom se mechaniky a quartz prostě srovnat nedají. Jsem detailista a i 5s/den u mých carrer mě neskutečně vytáčelo :-) Ono když si to člověk spočítá, tak za 12 dní je to minuta, za měsíc přes dvě. U tebou jmenovaných hodinek počítek tak s 20s/den (kamarád má N1 a dělají mu 25s/den) 3) odolnost - opět nesrovnatelné. Mechaniky jsou obecně mnohem náchylnější k otřesům, což je vzhledem k množství kmitajících a pohybujících se hejblátek logické. A ta polňačka na horském kole s nima sakra zatřepe.... 4) chci, aby mi hodinky sloužily, ne abych sloužil já jim - dva dny si automaty nevezmu, ony se zastaví a já je musím štelovat. A kupovat jim winder...no, nic pro mě. Toď můj pohled na věc, se kterým nebude jistě každý souhlasit, ale názor si udělej sám :-)
×
×
  • Vytvořit...