Přejít na obsah

TEMPUS

Členové
  • Příspěvky

    3
  • Registrace

  • Přítomen

2 sledující

Profile Information

  • Pohlaví
    Muž
  • Bydlí
    Ostrava

TEMPUS's Achievements

Začátečník

Začátečník (2/8)

  1. Dobrý den pánové, zdravím všechny ?chronomagory?! Při pročítání jednotlivých příspěvků jsem pochopil (asi dobře, že tak brzy), že není dobré se nějak moc vykecávat, takže k věci: 1. Jsem student a ve světě hodinek nováček, ale měl jsem asi štěstí, protože se mi do rukou dostaly funkční PRIM DIPLOMAT - INCABLOC (už je z nich nedám, jenom prověřeným lidem). Jsou to čisté 68 ? ?třetišroubek? (žádné 68.1 ani 68.3 ani 68.4)! Strojek šlape, takže předpokládám, že po ?vnitřní? stránce jsou OK! 2. Z vnějšku jsou v docela dobré kondici, akorát tam nějaký ?zkušený? hodinář narval sklíčko, které tam i podle mne jako laika, nepatří (je dokonce i trochu zešikma ? chtělo by to asi plácnout přes ruce). Pouzdro OK ? známky běžného nošení (něco určitě půjde přeleštit). Korunka, no nechápu, jak ty hodinky předchozí majitel natahoval, protože až na jemně setřené zlacení (teď už trochu spekuluju, protože nevím, jestli byly originál korunky zlacená mosaz nebo něco jiného) je neošoupaná s ostrými hranami (nevím, možná už je měněná). Ručky perfekt ? origo. 3. No a teď to, jak mnozí už jistě tuší, přijde: CIFERNÍK!!! Jak už zde někteří řekli: ?Je to největší bolístka DIPLOMATŮ!? Na tom mém je trochu prachu (nějaký binec) ten určitě půjde dolů, ale místy jsou na laku, který je na postříbření, malé skvrny. Tudíž se chci zeptat, jestli se s tím dá něco dělat, jestli má vůbec cenu to po nějakém hodináři s velkým ?H? chtít. Jsem z Ostravy, takže jestli byste někdo věděli o nějakém důvěryhodném profíkovi z okolí, byl bych Vám za případný tip neskonale vděčný! Další možnost je ta, kterou zmíním níže, ale bohužel ta mi je kvůli nedostatečnému počtu příspěvků asi zakázána (nechtěl jsem zatím jen tak zbytečně tlachat, zatím jen čtu a sbírám info), proto se předem omlouvám a prosím o trochu tolerance a případné promazání tohoto topicu někým z moderátorů! Takže jdeme na věc: Je mi jasné, že mezi členy a přispěvateli Chronomágu jsou i profíci a znalí sběratelé , tudíž bych zde chtěl vyjádřit prosbu (samozřejmě podloženou finančně), jestli by někdo nenašel ve svých zásobách zachovalý (nepoužitý) ciferním na Diplomaty. Samozřejmě s nápisem INCABLOC, protože ty hodinky si to podle mne zaslouží! Jak je vidno, nechci nic prodat ani koupit celé hodinky (ty už mám), ale pouze sonduji možnosti opravy, eventuální náhrady pouze jednoho dílu! Předem díky za případné rady, odpovědi, no a možná i případné nabídky! Teď vyrážím do ulic, hledat a ptát se! Přeji všem pohodový zbytek týdne a pokud možno klidný a slunečný víkend (mohlo by se trošičku ochladit)!
  2. Díky všem za užitečné a poučné informace! Určitě budu na tomto fóru častým návštěvníkem. Teda samozřejmě zatím hlavně jako studující čtenář! Tak zatím...
  3. Ahoj, zdravím všechny! Jsem nováček, tudíž vím?! Začínám se rozhlížet po hodinářském světě, který je absolutně nádherný! Naštěstí jsem hned ze začátku narazil na toto fórum plné "starých" zkušených sběratelů hodinek popřípadě sběratelů - hodinářů! Nebudu se tady zatím moc rozepisovat (rozkecávat), protože jak už jsem konstatoval hned na začátku, nemám moc o čem, takže k věci: Zajímal by mne střízlivý názor na tyto hodinky Dynasty, ani ne tak zaměřený na ohodnocení ceny, ale spíše původ -> relativní kvalita atd. Pokud bude mít někdo vůbec zájem se podívat, ne-li se vyjádřit, budu rád!
×
×
  • Vytvořit...