Přejít na obsah

everon

Členové
  • Příspěvky

    8
  • Registrace

  • Přítomen

1 sledující

Profile Information

  • Pohlaví
    Muž

everon's Achievements

Začátečník

Začátečník (2/8)

  1. Tak to je hodně slušné, neřekl bych že takhle časně v létě bude taková úroda, příroda je mocná ...
  2. Jestli je to s ABS průkazné v servisu tak bych se točil na tom. Na diagnostiku v tomto na 100% spoléhat nelze, jinak fungující a zasekávající čidlo ABS chybu vyhodit nemusí. Neservisoval si předtím na autě něco jiného, co by zdánlivě s brzdami nesouviselo? Nechal jsem si v autor.servisu BMW na 5ce vyměnit čelní sklo, auto přišlo nazpět s nefunkčním servem řízení a rozhašenou elektrikou(el.okna) tak jsem jim to tam hned vrátil: Diagnostika načetla chyba řídící jednotky - dvakrát přehráli SW a nic - takže prý asi vadná ŘJ. Pak přišli na to že při výměně zřejmě škubli s kablíkem od děšťového senzoru na předním skle, vyměnili dráty a vše bylo OK. V Mercedesu jsi byl v Praze? 15min. od "Čerňáku" na R10 v Brandýse nad Labem je autorizované zastoupení Mercedesu pro Prahu-východ Hoffmann a Žižák (osobně nemám zkušenost) třeba by tam byli vstřícnější.
  3. A že si teda nenechaš někde vyměnit tu brzdovku? S tím o záruku nepřijdeš protože to v Mercedesu nepoznají, a pokud to tím nebude,budeš vědět že je třeba hledat chybu jinde. Brzdovka je sviňa a pokud se neleje rovnou z pravě otevřeného balení tak na vzuchu oxiduje a ztrácí svoje vlastnosti a při intenzivním brzdění začíná vařit a vytváří bubliny sama. A na solidnost znač.servisu nespolehej. Soused si dal do znač.servisu (kde auto pořídil) opravit závadu na elektronice na novém Range Roveru v záruce a vyhořel jim tam zkratem komplet celý motorový prostor, oni auto opravili a chtěli mu ho vrátit jako by se nechumelilo a on se s nima tahal že ho nechce, že už nemá tu hodnotu. Dopadlo to dobře, vydupal si odstoupení od smlouvy, dneska jezdí s X5 a má klid.
  4. everon

    rada

    Ještě k FOO. Nabízejí předprodejní servis, říkají tomu CPP. Je to Calibration, Pressure Testing and Power Reserve Testing. Přiloží Ti k hodinkám protokol, kde konstatují (pouze) že hodinky prošly CPP a jsou vpořádku, žádné konkrétní údaje. Aspoň Ti potvrdí že byly testovány na přesnost, vodotěsnost a kontrolována rezerva nátahu. CPP je v ceně - zdarma. Tohle pro ně zhotovuje Michael Presser z Melbourne, který se zabývá restaurováním hodinek a studoval hodinařinu ve Švýcarsku, tak snad ví... http://www.precisiontiming.com.au/about/
  5. everon

    rada

    Osobní zkušenost s FOO, vřele doporučuju. Objednávkou u nich se stáváš členem FOO a posílají Ti jako "club members watch" s minimální deklarovanou cenou, přiložené papíry jsou od soukromé osoby, takže Ti to pošták přinese až domů a neplatíš nic navíc. Případné další dotazy na toto téma lépe přes SZ. A co je podstatné: jsou AD, takže záruku vpohodě uplatníš třeba v Koscomu. poštovné je v ceně, takže konečná cena je ta na jejich stránkách, dopravu neplatíš jako u jiných prodejců. Platba přes kreditku, případně na účet, PayPal je + 3%. Kurs australského dolaru někdy skáče, je dobré si vychytat když je zrovna dole, na tom se dá taky ušetřit. V případě mých Divers Small second date byla cena více jak o 25% méně než je cena v Koscomu.
  6. V recenzi má romco hezké detaily tahu na fotkách: http://forum.chronomag.cz/index.php?showtopic=20956 (tam má tah zkrácený právě o ty malé dílky) ale je tam hezky v detailu vidět zpracování spony - reliéf origo písma. Na tom z ebay je to mělce vybroušené a tvar písmen vůbec neodpovídá. Takže je to víc než zřejmé...
  7. Na origo tahu (aspoň na mém novějším už bez té překlápěcí spony to tak je) jsou první dílky u spony kratší - jako je vidět na tom starším origu na Tvé třetí fotce, na tom tahu z aukce vypadají všechny dílky stejně velké.
  8. everon

    Změna data

    U mých Oris Divers Small Second (strojek Oris 643) se datum překlápí skokem 40sec. před půlnocí.
×
×
  • Vytvořit...