Přejít na obsah

Ada_CZ

Členové
  • Příspěvky

    41
  • Registrace

  • Přítomen

Profile Information

  • Fanoušek značky
    PRIM

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

Ada_CZ's Achievements

Pokročilejší začátečník

Pokročilejší začátečník (3/8)

  1. Jsem rád, že jsme to odhalili:) ozvu se SZ, zatím díky
  2. Že by Planned obsolescence - Wikipedia ? Snad bys i přesto mohl zkusit poptat náhradní vložku lunety.
  3. Ahoj, vyplnil jsem znovu formulář KONTAKT | www.opravnahodinek.cz Potvrzení na email nepřišlo:) Snad to tedy funguje. Samozřejmě to nehoří, jen jsem se pro jistotu ozval. Díky moc
  4. Hezký den, mohl bych se touto cestou připomenout? na přelomu roku jsem zaslal poptávkový formulář ohlědně oprav hodinek Steinhart Unitas 6497-1, ale nebyl jsem již kontaktován. Možná to někam zapadlo? Pokud potřeba vyplním znovu. Díky, Ada
  5. (tedy spíše od základny) ale tedy axiálně přitlačit na jeho vnější část aby se přihnul u koncovky.
  6. Ahoj Jiří, moc díky - myslel jsem si, že "rolnička" je na konci vlásku, tělísko, kterou se aretuje do můstku - nevyjádřil jsem se tedy přesně. Na samostatné kompletce je vlásek krásně v rovině se setrvačkou a problém nastal až po montáži do můstku a utažení šroubku. Co je zvláštní, když jsem vyměnil můstek za jiný, je to výrazně lepší - Musí to souviset s geometrií otvoru v můstku. Je tedy správný postup vlásek "přihnout" těsně vedle té koncovky až po montáži - směrem k základně?
  7. Ahoj, prosím Vás o radu. Kompletuji strojek 68 a nevím si rady s montáží kompletky. Nedaří se mi uvést ji do vodorovné polohy. Na foto zachyceno bez ložisek. Domnívám se, že by vlásek s můstkem nekolidoval, ale myslím, že to není správně. Kde může být chyba? Dá se toto kompenzovat? Jediné co mě napadá, že by otvor pro rolničku nebyl kolmo, což je asi blbost..
  8. Ahoj, mohu poreferovat perfektní zkušenost z obchodu na dálku. Velmi objektivní a otevřené zhodnocení stavu a příjemná komunikace. Díky
  9. Tak problém vyřešen. Ukázalo se, že vteřinová ručička seděla "volně" a vždy si po čase sedla... taková blbost Díky Tomáši za podnět, zatím se zdá, že nemusím strojek kontrolovat.
  10. *Spojitost nemusí být s plným natažením, ale skutečností, že před natažením hodinky chvíli netikaly. Vyzkouším, jestli se závada projeví i po minimálním natažení.
  11. Pánové, budu velmi rád, pokud se mi podaří rozvířit diskusi. Podle skript a rad zdejších nadšenců jsem se pustil do servisu strojku kal. 66, mou ambicí bylo rozvíjet svou trpělivost a jemnou motoriku.. Je celkem zjevné, že víc nemůžu čekat. Stav: Strojek běží přesně a s rezervou přes 40 hodin, ale.. Zdá se že mají tendenci se zastavovat krátce (pár minut) po plném natažení, vypadá to, že je to i ve stejné sekundě. Dá se z tohoto vyvozovat, kde nastala chyba? pokud je to např. nějaká nečistota na sekundovém kole, proč se tak stává zrovna krátce po plném natažení?
  12. To je parádní individual, jako celek to krásně zafungovalo. Gratulace:)
  13. Ahoj, na sbazaru je spousta prim sport I. Gen v novém ocelovém pouzdře, nikde jsem tady nenašel zmínku, že by se již dalo zakoupit jako ND (?), Nevíte někdo, zda je to originál Elton?
  14. Díky za reakce. Problém s můstkem již vyřešen. Vyplývá mi z toho, že nemá cenu snažit se ho nasadit pokud není vymontovaná minimálně kompletka. Proto jsem si objednal lepší náčiní a prvně ji vymontuji. Když jsem s hodinkami začínal a pořídil si první Prim Automatic asi 8-9 let zpátky, safra to uteklo... Tak už při pomyšlení podívat se dovnitř, anebo otevírat zde podobnou diskusi vyvolávalo pocity kacíře. Za tu dobu celkem výrazná změna. Už jenom možnost přečíst si zkušenosti, postupy tu původní touhu naplňuje.. a když se člověk nakonec do něčeho skutečně pustí není nutně odkázán na neúspěch..
  15. Mám už čínskou sadu (jedna ze sad z aliexpress včetně kukátka, foukátka, stahovák ručiček ,otvíráku dýnka) + stahovák na plastová vypouklá sklíčka.. práce s tím je o kompromisech, ale šroubováky a hlavně pinzeta jsou špatné. Chystám se pořídit u Conrada: Hodinářský šroubovák Bernstein 4-381, 1 mm Držák sklíček/víček hodinek Toolcraft Sada nerezových pinzet TOOLCRAFT, 2-dílná(zohledňuji hobby level)
×
×
  • Vytvořit...