Přejít na obsah

Daja149

Členové
  • Příspěvky

    6
  • Registrace

  • Přítomen

Daja149's Achievements

Začátečník

Začátečník (2/8)

  1. Musím Ti ještě jednou poděkovat, že jsi mi dal šanci a pevně věřím, že tento příběh bude mít šťastný konec. Vám ostatním děkuji za trpělivost.
  2. Uf, už jsem se obávala, že budu muset poslat i svoji fotku a Grajdovu :-) (Grajda je o deset let starší, než můj starší syn, jen tak na okraj). Na obrázky hodin jsem vložila odkazy (příspěvek na str.3). Našla jsem i nějaké papíry, ale jestli budou k něčemu dobré, to nemám ponětí, takže skalis je uvidí, z ruky je bohužel dát nemohu. Budou-li i další zájemci o prohlídku hodin a hvězdárny, jste vítáni ( a nemusíte se bát, práci po vás nikdo chtít nebude ;-) ).
  3. Moravská Třebová je v Pardubickém kraji, já bydlím asi 16 km od ní směrem na západ (taktéž už Pardubický kraj), ale všude okolo je kraj Olomoucký. Když si před domem zadám zjištění své polohy, napíše mi to 6 km od Bouzova (což by souhlasilo), Olomoucký kraj (to správně není). Tolik k zeměpisu ;-). Teď slíbené fotografie hodin. Fotil je syn mobilem, tak omluvte sníženou kvalitu. Předesílám, že chybí obě závaží, na tento nedostatek netřeba upozorňovat :-). http://www.astro.cz/...ageViewsIndex=1 http://www.astro.cz/...ageViewsIndex=1 http://www.astro.cz/...ageViewsIndex=1 http://www.astro.cz/...ageViewsIndex=1 http://www.astro.cz/...ageViewsIndex=1 http://www.astro.cz/...ageViewsIndex=1 http://www.astro.cz/...ageViewsIndex=1
  4. Přeji hezký den. Pokusím se zareagovat bez jakéhokoliv náznaku citového zabarvení, některé narážky budu úplně ignorovat, protože nemám zájem vyvolat flame. Napsala jsem, že nebudu komentovat Grajdovo vyjadřování ani přemýšlení. DDM má peníze od města pouze na budovu, nikoliv její zařízení. Další dotace může žádat pouze budou-li děti, což v překladu znamená fungující astronomické kroužky, popřípadě hvězdárna znovu dokáže městu vylepšit atraktivitu z hlediska turismu. Kroužek ani provozování pro veřejnost nefungují, protože je hvězdárna zdevastovaná. Je to takový ten obecně známý začarovaný kruh. Hodiny i další vybavení zničily děti a "dorostenci" v rámci her a zloději při lovu kovů už před léty. My to děláme zadarmo a přestože jsme dlouhodobě nezaměstnaní, investujeme nejen svůj čas. Členovi Skalis velice děkuji za nabídku, odpovím formou SZ.
  5. Zdravím všechny. Já osobně asi chápu Grajdu, proč nechtěl prozradit jméno hvězdárny. Citovaný příspěvek mě trošku zneklidnil, proto jsem se na vaše fórum zaregistrovala. Nebudu komentovat Grajdovo vyjadřování ani přemýšlení, znám ho natolik dobře, abych věděla, že ví, o čem mluví a vím, co umí. Uvedu některá fakta, abyste netápali: hvězdárna je v Moravské Třebové ( http://cs.wikipedia.org/wiki/Hvězdárna_Boleslava_Tecla_při_DDM_Moravská_Třebová ). Už z mého příspěvku na Wikipedii je patrné, že opravy jsou v počáteční fázi a vše probíhá pouze formou dobrovolného neplaceného brigádničení. Jen z lásky k astronomii. Jedinou odměnou nám budou rozzářená dětská očka a spokojené tváře návštěvníků. Hodiny nemám nafocené (zatím), ale slibuji, že snímky dodám. Nebudou-li uvedeny do provozu, budou muset opustit hvězdárnu, protože ta zůstane i nadále v majetku DDM (města) a veškerá zařízení musí odpovídat určitým normám. Na renovaci hodin žádné finance nedostaneme. Poprosila jsem tedy Grajdu, jestli by si je nevzal na starost. Do střetu se zdejším osazenstvem se tedy dostal tak trochu kvůli mně. Z některých příspěvků jsem vyčetla, že nikdo nedělá nic zadarmo. Trochu mě to překvapilo, protože neznám moc lidí, kteří jsou za provozování svého koníčku placeni ;-). Nechci vás zde dále nudit, děkuji tedy za pozornost a až budu mít fotografie, tak je sem vložím.
  6. Zdravím všechny. Jmenuji se Dagmar Jarošová. Asi se tu nebudu příliš často vyskytovat, ačkoliv chronometry jsou velmi zajímavá záležitost. Nepatří ovšem přímo k mým koníčkům. Tím je zejména amatérská astronomie. Někdo už tuší, odkud vítr vane, pro ostatní: chtěla bych se vyjádřit k jedné z probíhajících diskusí.
×
×
  • Vytvořit...