Přejít na obsah

ondsin

Členové
  • Příspěvky

    11
  • Registrace

  • Přítomen

O uživateli ondsin

  • Datum narození 1.2.1981

Profile Information

  • Pohlaví
    Muž
  • Bydlí
    Plzeň

ondsin's Achievements

Začátečník

Začátečník (2/8)

  1. Děkuji všem přispěvatelům do tématu a vůbec celému fóru za hodnotné příspěvky. Rozhodnutí padlo! Po zvažování pro a proti, včetně rizik spojených s mojí výše popsanou pracovní situací jsem se rozhodl jít do toho:boxing: a dnes 13.července v 6h 59min a 59s jsem odeslal objednávku na Seika Flieger 2 /Black na stránkách firmy AZWatch. Pro HB63: Minisrazík v Plzni, proč ne. I když ty pracovní hodinky mam vyřešené, stále přemýšlím o hodinkách na běžné nošení, tedy v mém případě mimo práci. Zde opravdu nespěchám s výběrem (DL-Únor2011) Samozřejmě se rád podívám na nějaké hodinky na živo a když to bude spojené s příjemným posezením jenom lépe:cheers:. Jen jako nový člen fóra nemam žádné kontakty, které oslovit a nevím tedy jak danou výzvu realizovat. Ještě doplním, že jistě budu hodinky průběžně sledovat a když to půjde udělám i pár amatérských fotek.
  2. Tak zatím u mě vyhrávají ta Seika Flieger 2 /Black nebo ta zelena verze, obojí je fajn. Jen mam obavu o tu odkrytou korunku a odolnost hardlexu. Jak moc je to sklíčko náchylné k poškrábání?
  3. Jsem pravák, tedy je to jak říkáš. V levé držím nástroj a v pravé paličku (nejčastěji 1Kg). Nástroje a paličky jsou různého druhu a tedy i rány mají odlišný charakter. Nevím přesně k čemu otřesy přirovnat, ty silnější možná ostřejší jízdě na horské kole. Seika jsou to pěkný sice ne tolik výrazný vs x-wind, ale přesto mají pro mě příjemný kultivovaný vzhled. Řemínek bych asi měnil za kůži. Edit:Počítám, že při delší práci půjdou hodinky dolů, jak pro jejich bezpečnost, tak i pro moje pohodlí
  4. Nj asi jsem tak trochu blázen Ale v podstatě jde o to, že hodinky využiju nejen v dílně. Hodně toho najezdím za prací při restaurování, focení, plus různá jednání s investorem, památkáři, kontrolní dny atd. atd. Také to vyučování ve škole a další spojené povinnosti. Tak říkajíc se nezastavím, hlídání času je tedy pro mě důležité. Práce je spíše sezónní tedy v létě je práce kupa, ale v zimně není pořádně do čeho rýpnout. Odolnost hodinek považuji za nutnou vzhledem k prostředí, kde se pohybuji a nejistotě kde se během dne ocitnu. Ale zase se nechci na úkor odolnosti ochudit o představu a omlouvám se za subjektivní výraz ?pěkných? hodinek. Proto jak v úvodu píši jsem případně uvažoval o dvojici hodinek jedny odolnější, tak trochu ?otloukánky? a jedny na dny klidu. Řekl bych spíše na administrativní činnosti. Není nutné hnát to do extrémů, nebudu míchat sádru s hodinkami na ruce. Ale také bych nechtěl řešit, že se zapráší křemičitým prachem, nebo žádat studenty ať mě hodinky podrží, že jim předvedu pár ran jak se má sekat do kamene :D A právě tyto hranice odolnosti mechanických hodinek neznám. Předpokládám, že každý zde občas provádí nějakou manuální práci, nebo sport. Tak si představ, jako bych 4 dny v týdnu psal papíry, vyřizoval telefony a zbylé 3 jezdil třeba na kole. Vycházím z předpokladu, že díky rozvoji technologie, používáním nových materiálů apod. se zvyšuje spolehlivost a odolnost. A tedy snad najdu nějaké, které vydrží a budou dělat radost. Přiznám se, že nemám s přispívání do fór nikterak velké zkušenosti a tak se omlouvám, pokud píši nesrozumitelně.
  5. Ačkoliv se Seiko Submariner vymykají mé původní představě, působí velice dobře a to hlavně díky čistému dizajnu a přehlednosti. Rozhodně zajímavá alternativa.
  6. Tak abych to shrnul, díky dosavadním hodnotným příspěvkům postupně docházím k názoru koupit dočasně hodinky jedny a to na zkoušku. Hodinky levnější, které si projdou během prázdnin sochařskou dílnou. Zatím koukám do cenové hladiny 5tis, zaujal mě model Seiko Flieger 2 SE150 (díky Helex) a Seiko SNK805, ale hledám dál a jsem otevřen návrhům. Preferuji: Kulatý, automat, datumovku vč. dne v týdnu, indexy popsány - luminiscenční, rezerva chodu +40h Další ++ chronograf, safírové sklíčko, řemínek kožený/polyuretanový Hodinky ?vycházkové? cca 4dny v týdnu: Ponechám na dlouhodobý plán tedy do února příštího roku. Zatím se nikdo se nevyjádřil k Hamilton X-wind (H77616333). To je to takový průstřel? Digitální hodinky mě neoslovují. Chápu, že jsou odolnější a jistě by to bylo pro mne rozumnější řešení, ale asi jsem tvrdohlavý a digi říkám ne. Přesto díky.
  7. To:skalis O Casio G-Shock jsem tady na fóru už taky četl jako o odolných hodinkách. Rozhodně preferuji analogové zobrazení času. G-100H mají i ručičky, ale fotografie mě nepřesvědčila.Navíc to jede na tu baterii a o tom nejsem nějak duševně přesvědčen (možná zatím). Jak píšeš, dam tomu čas a třeba bude vše jinak. To:Tada To mě naplňuje nadějí, že je možné využívat i mechanické hodinky a že taky něco vydrží. Opravdu to není jen o mlácení do šutru. Taky se to musí vymyslet nakreslit, vymodelovat, odlít a až poté vysekat. A nejdůležitější je to prodat a dostat zaplaceno To:farářskej Správná připomínka ohledně zápěstí: tedy mam obvod 18cm sochařina není o síle ;-)
  8. Díky za foto Koupit Seika za pár tisíc a otestovat. To je rozhodně rozumná myšlenka a plně souhlasím. Ale jak se znám, tak mě jich bude stejně líto jako jiných, třeba i dražších. O Tvé předposlední větě jsem se již přesvědčil. Už před založením tématu jsem tady na chronomagu intenzivně četl víc jak týden vaše příspěvky a za tu dobu jsem si rozhodně udělal obraz, že vybrat si hodinky není vůbec jednoduché a rozhodně to není cesta přímá, ale naopak je plná objevů a přehodnocování. Přehodnotil jsem už rozpočet i množství. Jak jsem člověk vleze, už s prázdnou rukou nevyleze.
  9. To: Horhe Ahoj, na to nošení při práci bych mechaniku asi oplakal, pokud je tak citlivá btw:mluvím o ručním nářadí, palička a majzlík. Chronohraf využiji při práci s chemií apod. Počítám, že vyloženě při celodenním sekání hodinky půjdou dolů. Ale je hodně jiných úkonů kdy by se mě je na polici dávat nechtělo. Například při modelování, nebo kreslení. Nebo třeba při vyučování ve škole, kdy párkrát praštím do kamene na ukázku. Ty Seika jsou pěkný, určitě tohle je dizajnem blíže mé představě (viz. x-wind) pro běžné nošení, ale tam bych z mechaniky, automatu necuknul, plus to safírové sklo vidím jako nutnost. To:Helex Ahoj, přesně na tu těsnost jsem narazil jako problém u mnoha jiných zařízení (mobil, pda, atd.) Rozhodně bych volil řemen, případně guma. Ty Sejka se líbí ;-) dávám záložku. Jinak obecně je mě jasné, že hodinky za x tis. + ještě pěkné a třeba i oblíbené hodinky co člověk rád nosí, si nevezme na práci se sbíječkou. Takové srdce bych neměl a myslím, že nikdo tady na fóru. Ale jsem tu, abych se poradil, jakou máte praktickou zkušenost. Proto stále přemýšlím o dvojici. Jedny do práce a jedny na běžnější nošení, třeba do té školy a večer. Navíc jak jsem psal, mam čas přibližně ? roku do narozenin tak si chci počíst a přiučit se. Život není jen o tom, co stačí a funguje Díky za názory
  10. Díky za názor. Super rychlá reakce:) Seiko byla první volba. Ale jak jsem se díval na fotky a příspěvky prodávajících tady na fóru tak mě žádný model úplně neoslovil. Monstra jsou jistě hodně oblíbená, ale asi nebudou moje krevní skupina, ještě nejvíce mě seděl decentní white samurai. Škoda, že nemá indexy popsané a nevím, zda má chronograf. Avizovaný čas mám a trávím ho pročítáním fóra Je tu opravdu hodně pěkných hodinek, ale když vás fotka nečapne za srdce tak potřebujete od někoho popostrčit.
  11. Zdravím všechny na chronomagu. Moc chválím a smekám, před chronomagfórem a lidičkama co stojí za jeho vznikem a provozem. Rozhodně se jedná o nejkultivovanější fórum, co jsem se na internetu setkal. Díky za něj a jen více takto věcných a vstřícných diskuzí. Jsem rád, že jsem tohle fórum našel, ale našel jsem jej hlavně díky mé potřebě a přání pořídit si hodinky, které by mě potěšili nejenom svým zpracováním, ale i pohledem. Již dlouho přemýšlím o pořízení náramkových hodinek. Ale pracuji jako sochař, restaurátor a tak jsem vždy při rozhodování narazil na nebezpečí poškození, zničení hodinek vs cena vs kvalita. V mé práci se často setkávám s prachem, různými druhy chemikálií a otřesy. Pod pojmem sochař si tedy prosím nepředstavujte natahování barevných bužírek, mačkání pet lahví a prohlašování vše za umění. Zabývám se spíše klasickými postupy a materiály (sekání do kamene, odlévání, atd.) a již zmiňovaném restaurování. V posledních letech také vyučuji na výtvarné škole a tedy v kultivovaném prostředí Rozepisuji se zde o svém denním prostředí, abych vám přiblížil, v jakém světě se případně moje nové hodniky budou pohybovat. Nevím, zda dnešní technické zpracování dokáže odolat, výše popsaným podmínkám v dlouhodobém měřítku? Přemýšlím tedy o pořízení dvojice hodinek. Jedny ?odolné? a jedny na běžné nošení. Rozhodně preferuji hodinky ručičkové, kulaté a mechanické, automaty v obou případech safírové sklo. Z funkcí bych si představoval datumovku + den v týdnu a chronograf. Na pořízení alespoň jedněch jsem si dal vnitřní termín ? roku, (radůstka k 30. narozeninám) a rozpočet? Velká otázka, max. 24 tis na oboje, nemusí být nové (mám rád historii), částka se nemusí dělit na polovic;) Zatím mým favoritem na ?běžné? nošení jsou Hamiltony x-wind automatic. S odolnou varianto absolutně netuším co reálně jaké hodinky snesou. A jak jsem výše popisoval myslím, že i při snaze udržet je co nejdál od práce, něco musí vydržet. Takže hlavní otázka, můžete mě prosím poradit. Existuje nějaký ?odolný? model hodinek, nebo dokonce, jdou ty x-wind natolik odolné? Odolají samovolnému poškrábání, těsnost proti prachu, přetažení pohybem ruky? Jak jsou náchylné k poruchám při denním používání. Nebo jaké ?odolné? hodinky do prašného abrazivního prostředí, plného otřesů doporučíte. Díky za všechny rady a názory ondsin
×
×
  • Vytvořit...