Přejít na obsah

Alexios

Členové
  • Příspěvky

    11
  • Registrace

  • Přítomen

O uživateli Alexios

  • Datum narození 2.3.1980

Profile Information

  • Pohlaví
    Muž
  • Bydlí
    Praha
  • Fanoušek značky
    Hodinařina, historie, národopis

Alexios's Achievements

Začátečník

Začátečník (2/8)

  1. To bych spíš chtěl z nechodivých udělat chodivé. Rozebírat fungující hodinky jen tak z plezíru mi přijde jako pitomost.
  2. Něco trochu natrénováno už mám. Začínal jsem na kapsáčích, protože je na nich všechno jaksi větší, a pokračoval na starých nechodivých Primkách.
  3. Nemyslel jsem to vůbec špatně, ten ciferník kombinující modrou, červenou, bílou a poměrně velký štítek se značkou, je prostě trochu divočejší. To ale k době, ze které pocházejí patří. Upřímně řečeno mě trochu žere, že jsem si je nekoupil sám
  4. Na Junghansech se mi líbí, že se drží svého stylu. I v bláznivé době, kdy chce mít každý druhý na ruce do největší kus kovu nabízejí příjemné decentní modely. Počítám, že to jednou nevydržím a něco si od nich koupím
  5. Mě se líbí moc. Nomos prostě dokazuje, že ani hodinky, které jsou tvarově i velikostně v podstatě staromilské, nemusí vůbec být nudné. Jasně, pokud by je člověk měl mít jako jediné hodinky, asi si nekoupí zrovna ty zelené, ale jako originální doplněk pro určité příležitosti jsou super.
  6. Pěkné! Tato firma vůbec vyráběla zajímavé kousky. Hlavně měli fakt široký záběr - od masivních military hodinek až po tenké zlaté oblekovky. Přesně tento model jsem před časem viděl na Aukru, byly jen malinko jeté a prodaly se myslím za nějakých 1 500 Kč. Jsou trochu pouťové ale jako retro přírůstek do sbírky... proč ne.
  7. Nevydírají, protože ty hodinky nenosím a ani to neplánuju. Prostě jsem chtěl trochu zapracovat na jejich vzhledu, a pak se uvidí. Stejně si ale myslím, že kdyby to bylo jak říkáš, mělo by se to projevit na chodu strojku, který je zatím přesný a na jedno natažení běží kolem víc než 24 hodin. Každopádně není nic proti ničemu je odnést k hodináři a nechat si poradit.
  8. Kdepak, do rozborky celého strojku se rozhodně pouštět nebudu, je mi jasné, že by to při mých znalostech asi nedopadlo nejlépe Nevím, kdy byly hodinky naposled servisované, ale zatím ten strojek šlape dobře - přesně a se slušnou výdrží, takže údržby netřeba.
  9. Po demontáži korunky jde strojek vyndat v pohodě, já ale ta tlačítka potřebuju sundat, abych je mohl dát pozlatit.
  10. Jojo, zapomněl jsem to napsat, je to takový ten asi nejrozšířenější kalibr Landeron 48. Myslel jsem si, že to tak bude, ale nechtěl jsem do toho vrtat, než to budu mít potvrzené od někoho zkušenějšího ;-) Na závit i pružinky dám pozor, držte mi palce!
  11. Přátelé hodináři prosím o radu. Pustil jsem se do vnějškové renovace starých zlatých chronografů - mám v plánu udělat přetisk zoxidovaného ciferníku, novou výplň do ruček atd. Tlačítka chronografu ale nejsou zlatá jako zbytek pláště, jsou jen pozlacená a už značně ošoupaná, potřebuji je tedy demontovat, abych je mohl dát nově pozlatit. Demontovat korunku s natahovací hřídelkou už umím, ale s odstraněním tlačítek bych potřeboval poradit, abych ten mechanismus stopek nějak nedojebal. Díky
×
×
  • Vytvořit...