Přejít na obsah

Sekhmet

Členové
  • Příspěvky

    43
  • Registrace

  • Přítomen

Sekhmet's Achievements

Začátečník

Začátečník (2/8)

  1. Sekhmet

    Nová Seika ve vesmíru

    Co všechny kameny nahradit mosazí bez maziva? Životnost nebude vysoká. Kdo ale bude chtít strávit několik let ve vakuu a teplotě blížící se absolutní nule.
  2. Jsou to dva velmi rozdílné obory. Mohou se ale spojit v jeden. Hodinařina je primárně o mechanice. Šperkařství je výtvarně řemeslným uměním. Pouzdro hodinek, pro tento pohled je více prací šperkařskou. Stroj hodinek a částí mechanických, je prací hodinařiny. Při vytvoření celku se tyto obory přesahují. Pouzdro musí obsahovat prvky mechanické, nutné pro mechanický stroj a čistě mechanický stroj může obsahovat zušlechtující prvky šperkařského charakteru. Hodinky Luďka Seryna jsou 100% šperkem, který by bez znalosti hodinářského řemesla nemohl vzniknout. Pouzdro bylo pravděpodobně vyrobeno spíše šperkařskými technikami, tváření za studena a tvrdé pájení. Jeho mechanické části pak třískovým obráběním, to je zase technika hodinářská. Celkově vyvážený a neotřelý vzhled ukazuje uměleckou invenci autora a zvládnutí technik spíše šperkařských. Mechanické části na znalosti řemesla hodinářského. Tak se asi v tomto díle spojily tyto dva obory. Proto diskuse o tom, do jaké z těchto škatulek toto dílo patří, jsou zcela zbytečné. Vytvořme tedy novou, co třeba umělecký hodinář.
  3. Doplnil bych zlacení v ohni a napařováním. Zlato rozpuštěné ve rtuti se nanese na předmět a v ohni vypálí. Napařování je nová technika. Ve vakuu odpařené zlato pokryje chladnější díly.
  4. Práce je to složitá, hvězdy nejsou nakloněny, štoudev s vodou mlčí, peří došlo. Astroláb, archeometr a kompas Lo-Pan nejasně promluvily. Přípravuji profil osoby kibi.
  5. K určení vaší charakteristiky budu používat především věštění z peří v kombinaci s kyvadlem. Je to moje vlastní metoda. co je potřeba: 1. do tohoto vlákna napsat s reservou jednoho dne dopředu datum a čas s přesností +- 10 min místo, kde se budete v tento čas nacházet. Šířka a délka zjištěná dopředu v místě pobytu, například z mobilu, nebo navigace je nejlepší. 2. co nejpřesnější určení hodinek, které budete mít v tu chvíli na ruce. Pokud neznáte výrobní či katalogové číslo, tak co nejpřesnější popis, značka, materiál, barva, kovový nebo kožený pásek, to je například velmi důležité. co je špatně: cokoliv co si vymyslíte a nebude pravdou. Bude to zbytečné a nic to neukáže. Jen nepravdu. co můžete očakávat: zajímvou zkušenost z oblastí, které ještě neznáte
  6. Neposuzuji spor jako takový. Posuzuji systém jako celek. To ale přesahuje rámec nějakého e-shop prodejce. Třeba úspěšného, nebo v depesích a ty má často.
  7. Sekhmet

    Dnešní sklizeň

    Může mi někdo vysvětlit, proč jsou na tak velkých hodinkách, tak malá čísla.
  8. Já všechno. Nejlepší je vzorec v horní pravé části. Ukazuje to asi nějaký vztah mezi Q asi Quality factor a omegou v nějakém stavu. Žeby vektory. Velké I by mohla být amplituda, nebo ne? Co na to ty. A reakce, jako tebou neomylně určený troll ti odpovídám, větší blábol, než ten tvůj je snad jen "ach ty jsou pěkné". Na okraj, víš jaký je rozdíl mezi kmitem, frekvencí a tím ostatním? Však já taky.
  9. Chápu, pak tedy vysvětlete co je uvedené na vloženém obrázku characteristics of p. 3000
  10. Zajímavé omezení v počtu příspěvků, v daném časovém úseku, způsobilo duplicitu mé odpovědi. Ať si vlastník, nebo správce serveru udělá závěr.
  11. Jakože Panerai z módních hodinek pro střední třídu do vyšší hodinařiny? Nebo jinak, čtyři roky je co, hodně nebo málo.
  12. Pane bouřko, co to má společného s hodinkama. Třeba ten 50 let starý strojek má některé zajímavé vlatnosti. Například, že je těch 50 let schopen provozu. O těchto strojcích to nikdo zatím řící nemůže.
  13. Vidím jen pokračující chytrou marketing strategii dvou šamanů. Pořád asi bude co kupovat. Důležité jsou hlavně diagramy, vzorce, počty dílů, kamenů, vývojových týmů a kosmických technologií. Zvlášťě grafické výstupy a matematické vzorce. Orientace v problematice 0,000001% kupců. Hodinky vyrábějí ale hezké.
×
×
  • Vytvořit...