Přejít na obsah

ramon

Členové_50
  • Příspěvky

    1 592
  • Registrace

  • Přítomen

1 sledující

Contact Methods

  • Website URL
    http://
  • ICQ
    0

Profile Information

  • Pohlaví
    Muž

Návštěvy profilu

11 744 zobrazení profilu

ramon's Achievements

Megazávislák

Megazávislák (7/8)

  1. Naco měnit celej stroj, řekl bych že potřebuješ jen vyměnit tohle https://www.ebay.com/itm/403680116951
  2. Ty zuby se nelámou tak že odpadnou, jen se zohnou. Jedině se může stát, že to tam bude drhnout a zastaví se chod, jinak se nic nepoškodí. Pokud není díl, tak se to dělá, že se to kolečko vyndá a provozuje se to bez něj.
  3. Při tom seřizování jsi zřejmě zlomil čep setrvačky.
  4. Nejspíš je hřídel dělená, v určité poloze natočení korunky půjde vytahnout stroj z pouzdra ven aniž bys korunku vytahoval. Případně prozkoumat jestli není něco na stlačení v tom prostoru mezi ciferníkem a pouzdrem. Nebo korunka vytrhávací. Začal bych od té první možnosti a potom dál.
  5. Jen tak pro odlehčení, když jsem ty Primky měl, tak si vzpomínám, že v návodu jasně stálo "s nepraskajícím perem"
  6. Řekl bych, že jsi serval tohle, tak vyměnit. https://welwynwatchparts.co.uk/products/seiko-7s26-7s36-date-driving-wheel
  7. Hele čistil jsem to několikrát, jestli myslíš jestli to při natahování točí rotorem, tak netočí, a nechci zbytečně kupovat díly, tak se snažím napřed zjistit v čem je problém.
  8. Měl jsem v ruce ještě jedny naprosto stejné hodinky a rozdíl je obrovský, tak nějaká chyba tam musí být.
  9. Přátelé, řeším tento problém u ETA2789, i když je pero úplně vypuštěné, jde ruční nátah velmi ztuha. Po sejmutí automatické nástavby se mi nátah jeví o dost lépe, tak nějak normálně. Projevuje se tak opotřebení reverzních kol? Nic jiného mě už nenapadá, je to čisté a namazané.
  10. Tady nad tímto mi zůstává rozum stát. Mám doma řadu hodinek přes 50 let starých, některé i 70 let a celkem je na nich mnohdy vidět že byly celkem fest nošený a nikdo je moc neopečovával servisem, a pořád chodí s původními díly. A někdo dokáže za 10 let doprasit strojek že je základna na výměnu? Jak se to může podařit? Napadá mě snad jen utopení, a to je pak na vyhození nejspíš celý.
  11. Jen pro odlehčení, možná by spíchnul nějakej unikát Ondřej Berkus - Potěmkin z damascénské oceli, s ciferníkem nalepeným žvýkačkou a dýnkem lepeným vteřiňákem, protože dle jeho slov jedinečnost by byla zárukou trvalé hodnoty. Hele neber to vážně, jen mi to zrovna přišlo na mysl a musel jsem
  12. Tohle jsem zkoušel a valného výsledku tím nešlo dosáhnout. Spíš bych se přikláněl k závěru, že u hodinek je dána přesnost spíš naprogramováním počítání v čipu z výroby a vlastnostmi dalších prvků v obvodu než vlastní frekvencí křemíkového oscilátoru.
  13. Řekl bych, že to je v podstatě obyčejnej multimetr kterej dnes koupíš za 3 stovky, akorát z dob kdy to zřejmě bylo úzkoprofilový zboží, tak si to někdo zbastlil doma do prkenný budky, a bezkontaktního na tom už není vůbec nic..
×
×
  • Vytvořit...