Přejít na obsah

martinbor

Členové_50
  • Příspěvky

    160
  • Registrace

  • Přítomen

5 sledujících

O uživateli martinbor

  • Datum narození 1.1.1981

Profile Information

  • Pohlaví
    Muž
  • Bydlí
    Praha-západ

Návštěvy profilu

6 554 zobrazení profilu

martinbor's Achievements

Učedník

Učedník (4/8)

  1. Dobrý večer! Obracím se na ty, jenž mají profil na facebooku. Na této síti běží projekt příslušníka Ozbrojených sil Belgie Marca Segerse. Marc se zapojil do projektu se zapojil do projektu belgického Ministerstva obrany, jehož cílem je připomenout vojáky, kteří položili životy v boji za svobodu a demokracii a jsou pochováni na území Belgie. On si vybral příběh pilota W/O Arnošta Mrtvého,příslušníka 313 SQ RAF, který zahynul ve svém Spitfiru blízko Antwerp dne 19.4. 1944. Marc prováděl svá amatérská pátraní nejen v Belgii, ale navštívil i mnoho míst v ČR, včetně Arnoštovy rodné vesnice nedaleko Olomouce, archivu v Prostějově, leteckého muzea, VHU Praha atd. Cílem projektu je popularizovat válečné hrdiny tím, ze jim autor vytvoří facebookovou stránku a získá pro ni co nejvíce "nových přátel". Proto se na vás obracím s prosbou, zda byste se, byt jen formálně, stali přáteli W/O Arnošta Mrtvého! Prosím, podpořte dobrou a ušlechtilou věc. Není za tím žádná finanční odměna pro autora. Stačí jen dát do kolonky najít kamaráda : W/O Arnošt Mrtvý. Díky všem jménem Marca Segerse. Mnoho zajímavé informace o letecké havárii Arnošta Mrtvého naleznete na stránkách leteckého archeologa Ceulaerse Bennyho : www.planehunters.be
  2. Pod tohle se mohu s čistým svědomím podepsat. Když se přestane korigovat prodej, bude to za chvíli druhé Aukro. Naštěstí zde se ještě pohybují lidé, kteří dané věci rozumí a není jim to lhostejné. Pro mě osobně je to jako kdyby tu někdo prodával toliko diskutovaný fejk a to za jakou cenu už nehraje roli. Jiří udělal tu nejlepší věc co mohl a jak ho dobře znám, bylo to ryze z jeho smyslu pro spravedlnost a také z lásky k těmto nejlepším hodinkám na světě....:-)
  3. Jen tak pro info:Toto jsou hodinky velitele našeho wingu v RAF(velitel všech třech našich stíhacích perutí) W/Cdr Tomáše Vybírala,DSO,DFC . A zde pro srovnání(zdroj zdejší forum):
  4. Chci vidět toho chudáka,který bude mít číslo 19 ,bude to vypadat jako datum :-))) Ne teď vážně.Nebudou ty čísla v tom znaku ho tak trochu narušovat...Osobně si myslím,že ta verze 19/55 pod znakem by byla rozumnější.Jinak ten ciferník bez všeho vypadá opravdu nejlépe.Mám doma tak trochu srovnání.Mám na Longínkách porcelánový ciferník a nápis není tak dobře vidět oproti číslům. A také někde doma v počítači mám fotky jednoho zdejšího člena,který fotil pro srovnání originály spolu s těmi Zeny.Zítra se je pokusím najít a vložit.Jen tak pro srovnání.
  5. tomu teda kamaráde moc nerozumím.....proč jako?
  6. To je zajímavá připomínka,otázka je jestli je to možné vytvořit.
  7. To je zajímavá připomínka,otázka je jestli je to možné vytvořit.
  8. To je zajímavá připomínka,otázka je jestli je to možné vytvořit.
  9. Já si také myslím,že v rámci autentičnlosti by měly být ocelové...Modřené ,to je takový zbytečný "tunning" :-)))
  10. Tady pár fotek té desky s "naším" pilot.znakem....:-) Možná někde najdu tu předlohu,nebo jí sem dá JPS.
  11. Hele chlapy s těmy nápisy buďme rozumní.Mě ta pocta pilotům na hodinkách přijde trochu "mimo mísu".Pocty se vzdálají nad hroby,či na jiných pietních místech,při oslavách atd. Na hodinky to přeci nepatří.To tam rovnou můžeme dát "instrument pro profíky" a hrát si na letecké hodinky.Tyto hodinky v originálu jsou legendy sami o sobě a nepotřebují takové nápisy. Když už něco na dýnko ,tak heslo té doby,jak psal JPS. VZUCH JE NAŠE MOŘE,toto motto pochází zřejmě od T.G.M a přesně vystihuje velikost a slávu čs. letectví.Ale jak jsem psal, nemusí tam být vůbec nic a bude to v pořádku. Koukněte na jiné vojenské remake hodinky ,také nemají nápisy.
  12. ...a ještě tam mají chybu :-) Ten znak 311sq neodpovídá,jelikož je tam korunka královny.V době kdy peruť byla činná,byl u žezla král Jiří VI :-). To s těma připomínkama máš asi pravdu,jenže to platí hlavně pro náš stát.Naštěstí je tu plno nadšenců,kteří se to alespoň trochu snaží napravit. Jinak těch kusů by mělo být zhruba trojnásobek ,aby to bylo spravedlivé pro všechny...
  13. To mi případá rozumné a hlavně historicky korektní a decentní....
  14. Vypadá to velmi zajímavé,sním o tom už dlouho.....!!!Ten znak piloťáku bych měl suprový.Překresloval mi ho zdejší člen JPS,když jsme dělali pamětní desku jednomu našemu letci.Ten znak je převzat z výukové brožury,kterou použ. naši v RAF.
×
×
  • Vytvořit...