Přejít na obsah

pilarius

Členové
  • Příspěvky

    13
  • Registrace

  • Přítomen

O uživateli pilarius

  • Datum narození 10.8.1990

Contact Methods

  • ICQ
    196240140

Profile Information

  • Pohlaví
    Muž
  • Bydlí
    Pardubice
  • Fanoušek značky
    Teď už asi i ty hodinky. :D

pilarius's Achievements

Začátečník

Začátečník (2/8)

  1. Co si myslíte o této nabídce? Je jasné, že sbírají osobní údaje, ale i tak se divím, že se jim to může vyplácet. Přehlížím něco?
  2. Jsou to krasavice - to uznávám. Když už ale automat, tak chci průhled na strojek (prosklené dýnko), protože jinak bych mohl mít rovnou quartzky. Chtít mermomocí levný sehnatelný automat, tak bych se spokojil s Orient Blue Mako. Díky ale za tip, člověk se pokochá fotkama.
  3. Jo, docela se mi líběj. Na českej trh se ale asi teprve stěhujou, tak nevím, jak s případnou reklamací nebo opravama (třeba seřízení po zaběhání). Ke strojku: rezerva nátahu 31 hodin je docela malá, ale přenesl bych se přes to; strojek mi přijde jako na marketingových steroidech - 32 kamenů na čas, datumovku a den/noc? Ale jo, asi nad nima zauvažuju. Přece jen je to pěkná mechanická limitka a ten strojek v průhledu vypadá dobře + cena je férová. Nelíběj se mi a navíc cena je na moje první hodinky fakt už moc přestřelená. Přesto díky za tip, vážím si vaší pomoci.
  4. Tak sice už to tu chcíplo, ale třeba to bude někoho zajímat, kam jsem se zatím dopracoval. Nenašel jsem cenově dostupné automaty, které by mi byly zároveň fyzicky dostupné ke koupi a měly průhled na strojek. Když na ten strojek nevidím, tak jako by tam nebyl, a přitom třeba u Orient Blue Mako je to z mého pohledu velká škoda. Vidím to tedy tak, že skočím po nějakých quartzkách se safírem a automaty dokoupím v nějaké vyšší cenové hladině třeba někdy časem, jestli se najde brigádka. S quartzkama se zatím aspoň naučím chovat se jakž takž opatrně, aby pak byly případné automaty jako ve vatě. Došel jsem ke http://www.hodinky-d.../a-11310&s=1-u/ - Swiss Military Hanowa ? Marine Officer 6-5154.04.003. Bohužel nikde nemůžu najít fotky z praxe, jen samé rendery. Z nich se mi ale moc líběj a mají snad všechno, co chci. Co si o nich myslíte?
  5. Začínám se hodně klonit k automatikám, nejlépe s nějakým průhledem na mechanismus, protože jinak by to oproti quartzkám pouze tikalo. Ty Fliegery jsou stále asi nejvážnějším kandidátem, ale to, že nemají safír a nejsou dostupné, to je sráží (ale zároveň ta nedostupnost kapku zvyšuje touhu po nich - hrůza ). Zajímá mě, jestli Seiko SNZD27K1 nebo SNZD13K1 mají opravdu safírové sklíčko. Nějak o nich nemůžu pořádně s jistotou tento údaj dohledat, protože je skoro nikde nemají a ani na stránkách Seika o nich není zmínka. Kdyby opravdu měly safír, tak budou asi jasná volba, ale prostě se mi to nezdá, když ostatní hodinky z té řady mají pouze minerální. Taky by mě zajímalo, jaký mají strojek (nemusím znát přímo model, ale povolenou denní odchylku).
  6. Hmm, ty Fliegery nevypadají vůbec špatně a zobrazení dne v týdnu potěší, jen nevím, jestli by byly k sehnání, a jak moc vydrží ta povrchová úprava. Určitě si je ale přidám mezi kandidáty.
  7. Stále vybírám. Nebojte, všech rad si vážím a rozhodně žádnou neberu na lehkou váhu. Srdce ale nakonec stejně poručí podle sebe. Krapet jsem podle toho přehodnotil požadavky, částečně podle toho, co jsem viděl při prohledávání e-shopů a taky po přečtení různých témat apod.: - safírové sklíčko rozhodně chci, ale spokojil bych se asi i jen se sklem potaženým vrstvou safíru - vodotěsnost bude stačit do 50M, prostě je k jiný vodě než k plaveckýmu bazénu tahat nebudu, pokud by to nezvládaly - ocel nebo titan na pouzdro a tah zůstává - ohledně designu: široká luneta se mi většinou nelíbí, chronografy se mi líbí jen občas, takže radši něco přehledného - na ten budík kašlu, k analogům se opravdu nehodí Zatím poslední favoritky jsou quartzové Primky http://prim-hodinky....tail1.php?id=27 . Design bych si dovedl představit ještě o chlup lepší, ale cena je výborná a snad nic mi na nich nechybí, snad jen bych radši alternativní pohon a akumulátor místo baterie. Nikde ale nemůžu najít uživatelské zkušenosti. Jak na tom asi budou s odchylkou na den, tzn. jak často bych je seřizoval, pokud bych chtěl odchylku držet vždy pod 30 s? Vzhledem k tomu, že jsem zmírnil požadavky, tak jsem možná přístupnější automatikám. Bohužel se mi ale žádné nijak moc nelíbí a s jejich uváděnými odchylkami bych je opravdu musel seřizovat tak 2x - 3x do týdne. Uznávám ale, že třeba tyhle Orientky vypadají taky dost lákavě: http://www.hodinky-d...ce=&category=1/ . Po designové stránce se mi nejvíce líbí asi Casia 460DSE http://www.hodinky-d...0dse-2a/a-1440/ , ale uznávám, že z pohledu ceny, životnosti akumulátoru a uživatelských zkušeností, kdy si lidé stěžují na rozcházení se digitálního a analogového času mě na Casia pomalu přechází chuť. To seřizování radiovým signálem zní dobře, ale pokud z toho vznikne takový paskvil a uživatel se s tím musí rovnat, tak to mi opravdu na důvěře ke značce nepřidává. Mnou v tomto tématu v předchozích příspěvcích zmíněné modely už mě nelákají. První se mi opravdu přestaly líbit a ty druhé mají prostě srdce z plastu a sklo jen ze skla - sám sobě musím říct "Děkuji, nechci."
  8. Ty Citizeny od miccalka nevypadají špatně, jinak mě tu nic vyloženě nezaujalo. Ceny a sehnatelnost v ČR u všeho asi těžší a ani ten budík mi to za to nenabídne. Nezlobte se na mě, přiznávám, asi to neumím patřičně docenit, ale s tím ni nenadělám. Jinak ohledně budíku přiznávám, že Martz má asi pravdu, právě proto ten budík ani nevyžaduju, ale rezervní budík se vždycky hodí. Co si myslíte o http://www.hodinky-damske-panske.cz/wva-430tde-1a2/a-1575&all=1-m&price=4&category=/ ? Odpovídají všem požadavkům (nabízejí solární dobíjení, titanový pásek, budík) a po designové stránce se mi líbí, jen nevím, jakou výdrž může mít to pouzdro - plast potažený titanem ... hmm. Jak je na tom značka Casio v oblasti hodinek? Mám od nich akorát kalkulačku, která byla teda bezproblémová. Ještě bych se zeptal, jak to vypadá se solárním dobíjením, když většinu dne trávím v interiérech. Jaká doba přímého slunečního svitu na den je asi tak nutná k běžnému plynulému provozu hodinek? Stále jsem ale otevřen dalším možným návrhům. S tímhle výběrem fakt nijak extrémně nespěchám. Zítra si půjdu projít nějaká zlatnictví a hodinářství naživo, když mi bude přát počasí.
  9. Nemusí to být safír, budu se snažit zacházet s nimi opatrně, ale občas se může přece jen o něco zavadit, tak by to nemusela být žádná měkotina. Zrovna ty, které jsem sem dával v tom prvním příspěvku to safírové sklíčko mají, a to se dají sehnat už od 3500 Kč. Jo, starší v plánu nemám - chci nové. Chtěl bych asi spíše jednodušší - myslel jsem, že to z popisu funkcí vyplyne (hodiny, nejlépe s budíkem - nic víc nevyžaduji). Složitější mi ale nějak vyloženě nevadí, ale prostě mi musí padnout do oka. Ty Nighthawky jsou docela pěkné, ale pokud koukám správně, tak cenou přes 10000 Kč, a to je cena, kterou nedám ani za nový mobil, a to se považuju za technoida. Prostě psychická hranice. Večer svítěj ale hezky, to uznávám.
  10. Tlačítko pro editaci příspěvku zde nevidím, tak přidávám další informace v tomto příspěvku. Na co jsem zapomněl: - rád bych co nejtvrdší sklíčko, aby se nepoškrábalo a ty hodinky vydržely co nejdéle bez servisu; ohledně servisu v podobě případné výměny baterie se samozřejmě nedá nic dělat - s viditelností ve tmě (kino) počítám - bude stačit fluorescence Změřil jsem si ten obvod zápěstí - činí něco málo přes 18 cm. Donut: Děkuji, Citizeny si projedu. Ty SKX007 nevypadají špatně, ale zvlášť ty ručičky se mi moc nelíbí - neoslovily mě. Ony ty narozeniny jsou spíše záminka, protože po hodinkách po očku pokukuji již déle. Však také na výběr nijak nespěchám - narozeniny jsem už měl. Já na přesných datech nijak nelpím, narozdíl od času během dne.
  11. Dobrý den. Vybírám si hodinky pro sebe při příležitosti dvacátých narozenin. Četl jsem si zde nějaké ty základní informace, ale jinak se v hodinkách vůbec nevyznám. Kromě levných digitálek od našich asijských spoluobčanů jsem nikdy žádné nenosil a posledních několik let se spoléhám pouze na mobil. Zatoužil jsem ale po něčem, co by bylo "více při ruce" a nemusel jsem se bát, že to zapomenu strčit na nabíječku a nebudu pak vědět, jestli mám spěchat na vlak. Sesumíroval jsem tedy nějaké základní požadavky, ale pravděpodobně nebudou konečné a budu ochoten od některého z nich ustoupit, pokud se mi budou třeba moc líbit po vzhledové stránce. Zašel jsem tedy na toto specializované fórum a prosím tímto o vaše rady a pomoc při výběru. Předem děkuji za váš čas. Co bych rád: - cena do 5000 Kč - přijde mi zbytečné investovat více, ale možná bych byl ochoten přidat, pokud by to stálo za to - jsem docela zapomnětlivý člověk, takže asi radši quartz strojek, abych je nemusel natahovat; s tím souvisí napájení - popravdě bych nejradši napájení pohybem nebo solární napájení, ale i ta baterie by asi stačila - kovový pásek - předpokládám ocel nebo titan; titan by byl asi lepší, protože bude lehčí na ruce - sundával bych je asi pouze na spaní, takže bych si přál vodotěsnost na plavání, tedy podle tabulek do 100 m - hodil by se mi budík, ale není to nutnost, pouze příjemný bonus - nehledám žádný inovativní design; podle toho, co jsem si procházel, tak se mi asi po stránce designu nejvíce zamlouvají hodinky značky Pulsar V podstatě by mi vyhovovaly například tyto: http://www.zlato-stribro-hodinky.cz/det/pulsar-pxh323-safirove-sklo-titanove-panske-hodinky/ . Designem se mi zamlouvají a docela nad nimi uvažuji, pouze mi tam schází ten budík. Teď v noci si již dále na nic nevzpomenu - kdyžtak během zítřka (potažmo dneška) ještě něco doplním. Obvod zápěstí změřený nemám - nemám po ruce nic, čím bych ho teď změřil. Nejsem ale žádný hubeňour, tak nevím, jak by se ke mně hodily hodinky s menším ciferníkem.
×
×
  • Vytvořit...