Přejít na obsah

Lemare

Členové_50
  • Příspěvky

    60
  • Registrace

  • Přítomen

1 sledující

Profile Information

  • Pohlaví
    Muž
  • Bydlí
    Praha

Návštěvy profilu

3 087 zobrazení profilu

Lemare's Achievements

Pokročilejší začátečník

Pokročilejší začátečník (3/8)

  1. Vřelé díky všem, co mi dali své rady a doporučení. Chronomag nezklamal Seamastery už si užívám na ruce
  2. Ahoj, zřejmě se přiblížila doba, kdy se stanu majitelem 210.30.42.20.01.001 Jelikož však nebudu kupovat u AD, ale od "neznámého prodejce" z druhé ruky, rád bych se vyhnul jakýmkoliv problémům. Takže co mám v plánu - kontrola pravosti (Dušák), kompletnost balení (např. tři Omega kartičky, něco dalšího?), kupní smlouva (řešíte nebo ne?). Rád si poslechnu jakoukoliv radu, přecejen už nejde úplně o drobné a zatím jsem takovouto transakci neabsolvoval
  3. Měly by být u Dušáka na prodejně Arkády.
  4. Mají i s lepší datumovkou (http://www.ballwatch.com/global/en/collections/engineer-m---86/marvelight--40mm----nm2032c-s1c-bk---2095.html), naživo jsem je viděl na SEW a musím říct, že mi hned padly do oka
  5. Ahoj všem, asi trochu naivní dotaz, ale zkusím - jaká ja šance, že z Ebaye nekoupím faky? Konkrétně jde o tento model, který je jen pro japonský trh a prodejce má výborné hodnocení - https://www.ebay.com/itm/Casio-G-Shock-GW-9400BJ-1JF-Master-of-G-Rangeman-Triple-Sensor-Watch-Japan-Ver/142024082886 . Případně nějaký tip, kde daný model sehnat? Moc díky.
  6. Kdybyste náhodou měli někdo zájem o koupi Lattissima Premium v záruce (koupeno září 2011), tak mi napište. Je ve 100% stavu a má všechno - mléko, nahřívání šálku, automatické vypínání, atd.
  7. Zhubnout izolovaně nějakou partii (např. břicho) nejde. Takhle to prostě nefunguje, ať si tvrdí kdo chce co chce. Dokonce naopak se může stát, že si pod břišním tukem vypěstujete mohutné břišní svaly a výsledek vypadá parodoxně ještě hůře (tlustěji) než předtím. Nejefektivnější způsob (tzn. největší účinek za nejkratší strávený čas cvičením) je podle mě intervalový trénink - viz např. http://www.vladozlatos.com/blog/clanky-o-pohybe/intervalovy-trening-je-na-spalovanie-tukov-najlepsi.html . Pozor, to že jsem řekl nejefektivnější neznamená, že je to bez námahy, právě naopak Extrémní podoba intervalového tréninku je tzv. Tabata protocol, viz např. zde - http://kickboxing.blog.cz/0810/tabata-a-dalsi-aneb-intenzivni-intervalovy-trenink-pro-sportovce . Jde o princip, výběr sportů je dost široký snad pro každého (běh, kolo, veslování...).
  8. Obecně by chladová terapie měla fungovat. Ferriss o tom píše v kapitole "Mastering Temperature to Manipulate Weight", bohužel to free nikde na webu není, je to součástí té jeho knihy. V zásadě tam experimentálně ověřil, že nějaké ledové zábaly, studené sprchy, konzumace zmrzlé vody po ránu (brrr) měly pozitivní efekt na hubnutí. Já ale raději zůstanu u kombinace vhodného jídla a cvičení (i když proti studené sprše nic nemám).
  9. Hmmmm. Tak krom toho, že bych měl ukrutnej hlad, tak nevím, jak se chleba, bageta a smažený kuřecí řízek shodují s tvými zásadami > Omezit světlé a sladké pečivo > (vynechat) Smažené pokrmy včetně příloh
  10. Chápu, že to co píšu ať vynechat, tvoří pro většinu lidí vetšinu jídelníčku Ale fakt to není tak hrozné, jak se to může zdát. Pokud vládneš angličtinou, tak si hoď do googlu "paleo recipes" a myslím, že máš na víkend co číst Ale ok, tak nástřel: - snídaně: vajíčková omeleta se slaninou a nějakou zeleninou - oběd: maso (v podstatě jakékoliv co máš rád) třeba s grilovanou zeleninou (lilek, cuketa..) nebo třeba brokolicí - svačinka: třeba oříšky nebo tvrdý sýr - večeře: podle hladu, může být třeba salát s lososem Pointa je, že obecně potraviny bohaté na proteiny a tuky mají vysoký sytivý efekt, na rozdíl od potravin bohatých na cukry, po kterých se rapidně zvyšuje hladina krevního cukru a člověk dostává brzy hlad. Také je nutno říct, že nic není dogma a pokud se budeš snažit držet výše uvedených pravidel alespoň ze 70%, tak i tak bys měl vidět nějaký výsledek. Protože není hubnutí jako hubnutí, jak tady někdo zmínil, tak chceme hubnout špeky, nikoliv svaly. Proto je zásadní konzumovat proteiny, protožy při jejich nedostatku dochází k úbytku svalové hmoty. Já osobně si pro jistotu každé ráno dávám 90% proteinový drink, což není moc "paleo", ale vím, že někdy člověk třeba nestíhá jíst jak potřebuje, tak tohle je "na jistotu". Dále si skoro každý den dávam po snídani kousek vysokoprocentní (70+) čokolády, protože vím, že mě to nijak nezabije a tím, jak je ta chuť čokoládově intenzivní, tak už pak v podstatě nemám chuť na sladké. Kapitola sama o sobě je cvičení, jednoznačně doporučuju k tomu cvičit, ideálně s nějakou zátěží (klasické cviky v posilovně, dřepy, kliky, shyby,...) plus nějaké lehké aerobní cvičení k tomu (proběhnout se po parku), ale ten aerobní pohyb nepřehánět. Nicméně, jsem přesvědčen, že minimálně 60-70% úspěchů při hubnutí tvoří strava, nikoliv cvičení. K těm alergiím, to je samozřejmě hodně hloupý. Nejsem doktor, takže nemůžu radit, ale alergie na zeleninu je zvláštní, platí to pro veškerou zeleninu? Jak za syrova tak tepelně upravenou? Ořechy nejsou podmínku, jak říkám, jde o snack. Takže třeba jako variantu nějaký zakysaný mléčný výrobek (kefír) je fajn a navíc má i pozitivní probiotické účinky na zažívání.
  11. Kdyby zvířata uměla mluvit ... http://www.youtube.com/watch?v=FUyKNMBOh8I
  12. Paleo jde trošičku dál než Atkins, má větší fokus na lokální a sezónní suroviny a také tam je dost zdravých tuků (olivový, avokádový, kokosový olej, ale třeba i domácí sádlo v nějaké míře . Pokud bych měl dát nejpraktičtější sumarizaci, tak bych asi vyšel z Ferrissova Čtyřhodinového těla : - vyhýbat se "bílým" sacharidům (chleba, rýže, cerálie, brambory, těstoviny, tortilly, obecně věci z mouky (zejména pšeničné)) a cukrům obecně - jíst dobré a kvalitní maso (ne tofu a věci ze sóji, není příliš zdravá), vajíčka (včetně žloutku) a hodně zeleniny - "nepít" kalorie - tj. džusy, sladké nápoje (cola..), mléko. Alkohol jen v rozumné míře - nepřehánět to s ovocem (fruktóza je také cukr) - oleje viz výše - nehladovět, jíst dle potřeby, pokud se budete držet těchto pravidel, tak byste neměli dostávat takovej ten vlčí hlad (souvisí to s tím, že omezujete potraviny, které vytváří inzulínové špičky) - jako snacky jsou dobré třeba oříšky (mandle, kešu, makadamy, para ořechy...) - pro většinu lidí je nejtěžší rozloučit se s klasickými přílohami, hlavně u nás se na nich hodně bazíruje (knedlíky, brambory ...) , pokud vám to dělá problémy, dejte si jednou týdne "oraz" a dopřejte si, co uznáte za vhodné
  13. Tuhle problematiku celkem sleduju Ze strohého popisu o zákonu zachování energie mi to nejvíce připomíná legendární Hacker's Diet od bývalého zakladatele Autodesku (někteří z vás možná vzpomenou:). Principiálně vzato je to založeno skutečně na "prostém" faktu, že abych zhubnul, tak musím spotřebovat více energie než přijmu. U nás to někdo celkem hezky popsal na svém blogu zde. Osobně jsem to v roce 2009 vyzkoušel a skutečně jsem shodil asi 8 kilo. Na druhou stranu to vyžadovalo dost vůle a úsilí a kila se pak pomaloučka polehoučku vrátila. V posledním půl roce jsem objevil kouzlo Paleo/ (s)low-carb stravování a musím říct, že je to asi nejrafinovanější a dost možná i nejzdravější způsob stravování. Zásadní faktor podle mě je, že člověk nehladoví, čímž je možné v tomto stylu stravování pokračovat dlouhodobě. Nechci tady spamovat s nějakými moudry , na internetu ja na toto téma tuny materiálu a diskusí, tak dám akorát poslední odkaz na pořad, který byl na dané téma v České televizi - Pod pokličkou .
×
×
  • Vytvořit...