Přejít na obsah

Roxo

Členové
  • Příspěvky

    31
  • Registrace

  • Přítomen

Návštěvy profilu

3 018 zobrazení profilu

Roxo's Achievements

Začátečník

Začátečník (2/8)

  1. Roxo

    Nože

    Ta scénka má několik rovin. Podobně jako třeba u hodinek ani u nožů není funkčnost /či přesnost u hodinek/ jediným nejvyšším parametrem. Někteří jedinci mají problém pochopit krásu a hledají jen funkčnost. Nevadí jim noname hodinky, hlavně že se o ně nemusí starat a jdou s obstojnou přesností. Nemá smysl proti těmto lidem bojovat či je nějak lámat, ať si žijí. Jen ať nechtějí ať jim tleskám. Spousta lidí z tohoto fóra ale cítí velký rozdíl jaké to je držet třeba omegy a ?téměř podobné? číny. U nožů to je to samé v bledě modrém. Jedna věc je custom výrobek na zakázku, jiná věc podobný designově z mizerného materiálu. Jedna věc je výrobek ve kterém je přidaná hodnota ve formě kovářského umu, zkušeností, poctivého řemesla. Jiná věc je výrobek kde jediným parametrem je bezohledně na cokoli nejnižší cena. Je na každém jak si tyto hodnoty srovná a čemu se bude smát.
  2. Roxo

    ZENO-WATCH

    Jsou k dispozici třeba zde http://www.uhrenbaender.de/ZENO-Watch_Basel.html. Cena je 1300-1650 eur
  3. Je to výběr z dvou dobrých variant. Nemůže to dopadnout zle. Jinak ,já jsem takový chaotik, že potřebuji z hodinek nutně vědět co je dnes za den...proto dávám hlas těm s datumem
  4. Roxo

    Nože

    Takto dopadl můj hrdý damaškový nůž, když jsem po ostří klepl vyřazeným kuchyňákem co se válí v dílně? Je třeba dodat, že na tom kuchyňském není díra o nic menší
  5. Roxo

    PRIM TYP 011

    Naprosto super , výlet do tajemného světa strojku... klobouk dolů. Muselo to stát moře času.
  6. Roxo

    Nože

    Výroba damašku je ukázána zde: http://www.dohnalknives.com/strana01cz.htm. Hledej v Pracovní postupy Čepele nožů /knife blades/ jsou nabízeny v dobrých cenách třeba na www.brisa.fi. Damaškové jsou spíše v dolní polovině seznamu.
  7. Roxo

    Nože

    Survival nůž? V džungli civilizace mě věrně slouží Vinox Nomád. Má tak akorát velikost, sestavu želízek přesně podle potřeby. Pro radost mám ještě Smith Wesson aj., ten švýcarák je ale pro mé potřeby opravdu nejlepší.
  8. ?bomba. Mám dost. Už jsem si začínal myslet, že příspěvek týdne je Prim v sekci Svycarske hodinky s ceskymi pouzdry?? Ale tohle mě fakt dostalo. Pouštím si to snad po 10-té včetně jiných videí o Paulovi Potts. Jsem rád že jsou takové soutěže. Už kvůli Paulovi. A teď nerušte, jdu to pustit po 11-té?
  9. ježiši kriste , admine. Buď soudný a jestli chceš přidat růžovou /fuj/ tak ji zamaskuj do desítek jiných skinů. Sorry, nic proti přátelům růžové. Jen buďte méně na očích.
  10. Podle prastaré legendy musí kukri po vytažení z pochvy vždy okusit krev. Nepálští bojovníci prý uměli jedním šmiknutím oddělit hlavu od těla...br A byl to bojový nůž, ne hospodářský... Já mám radši běžnou pracovní finku. Právě teď mi jistý kovář posílá damascénskou čepel. Rujeť si s radostí udělám sám, už se těším.
  11. ...je to něco šíleného . Tvoje paní má pravdu . Ale jako investice je to OK. Tihle Arabové si často podpírají choré ego podobnými extravagancemi. Do společnosti Lordů to asi radši neber... Do společnosti přátel vyjímečných hodinek určitě ano. Tam obržíš pochvalné mručení
  12. Roxo

    invicta

    Jsem asi tak 14 dnů spokojeným majitelem Invict. Mohu konstatovat, že zpracování hodinek je jedničkové, působí lepším dojmem než mé o něco dražší Seika. Mají miniaturní nápis Japan Movt. Všude v dokumentaci se ale hlásí ke své Švýcarské tradici. Hodně informací o celé obchodní skupině Invicta je na http://www.invictawatch.com/
×
×
  • Vytvořit...