Přejít na obsah

Království hodin

Členové
  • Příspěvky

    32
  • Registrace

  • Přítomen

Contact Methods

  • Website URL
    http://www.kralovstvihodin.cz

Profile Information

  • Pohlaví
    Neuvedeno

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

Království hodin's Achievements

Začátečník

Začátečník (2/8)

  1. Omlouvám se za zpoždění,ale když jsem vypotil skoro celou odpovědˇ, přišla dcera,pustila mi na klávesnici konzervu a celé mi to vymazala. Takže datluji znovu. U hodinek je několik druhů těsnění. Mezi sklem,korunkou,víčkem a někdy i tlačítky. Doporučuje se všeobecně, nechat si hodinky po skončení záruky znovu přetěsnit.Tato služba není zrovna levná záležitost, ale slouží jako určité krytí spotřebitele. V případě že se vám dostane do hodinek voda, je to už problém servisu a ne Váš. Pokud budete mít štěstí může Vám těsnění vydržet celou řadu let, a také to v drtivé řadě případů tak je. Ale jsou i výjimky.Je jich málo,ale jsou.Je to proto, že těsnění tvoří tenké kroužky na bázi gumy. Není to totiž vždy guma, ale i jiné pružné vodě odolné materiály. Jejich průměr je minimální a může dojít k jejich poškození. Jak mechanickému, tak i chemickému. Navíc je zde možnost i chyby vzniklé při výrobě. Voda ale využije každé příležitosti a stačí opravdu málo. V neposlední řadě může dojít k chybě u majitele hodinek. Což zřejmě není Váš případ. Rozhodně bych ale nedoporučoval konfrontační dopis ve stylu: Vaše hodinky jsou aušus. Spíš bych se snažil vysvětlit , že u tak kvalitních hodinek od firmy se kterou mám veskrze pozitivní zkušenosti jsem nepředpokládal, že speciální těsnění vydrží tak krátkou dobu.Pokusil bych se předat podobně laděný dopis do klenotnictví Hanák s prosbou o doručení přímo do firmy. Možná bych zdůraznil,že jsem nebyl dostatečně upozorněn na to,že přetěsnění hodinek je naprosto nezbytné k jejich spolehlivému provozu. V tomto případě by mohlo dojít k tomu, že firma udělá výjimku,ale její povinností to není. Přiznám se, že já mám podobnou smůlu jako Vy, ale v jiných oblastech. Např. Mobilní telefon a voda,atp. Plně Vás chápu a snažím se Vám pomoci. Je mi jasné, že lehké to nebude,ale zkusit by se to mělo.Přece nějaká spravedlnost a velkorysost být musí.Držím Vám palce. .
  2. Dobrý večer, dovolím si na toto téma zareagovat.Tato situace je velice nepříjemná pro všechny zainteresované strany.Výrobce v tomto případě žádnou chybu neudělal.Opravárenský servis musí postupovat podle daných pravidel a zákazník má dojem, že hodinky v této ceně musí vydržet mnohem víc než půl roku po skončení záruky.Co tedy udělat, aby byl majitel hodinek spokojený? Domnívám se, že chyba nastala při prodeji samotných hodinek.Tam se totiž mělo vysvětlit kupujícímu,že záruka na vodotěsnost hodinek neznamená to,že se do hodinek voda nedostane,ale to, že v případě, že voda do hodinek nateče vinou výrobce,pozor, vinou výrobce, nikoliv při špatné manipulaci,budou mu hodinky opraveny zdarma.Tento závazek platí po dobu záruky,to jest dva roky. Jinými slovy, pozor,před ukončením záruky si včas nechte vyměnit těsnění aby Vám nevznikly zbytečné komplikace,protože potom už Vám opravu zdarma neuděláme. Samozřejmě, že tato služba stojí peníze, ale výměna oleje a filtru u auta také není zadarmo.Tam si také nedovolíte tuto službu podcenit, Ovšem hodinky jsou mnohem menší a stačí málo a problém je na světě. Je mi líto, ale chyba je na Vaší straně,a na vašem místě bych měl snahu otevřeně přiznat svojí vinu, osvětlit proč k tomu došlo a požádat firmu, zda není v jejích silách mi pomoci. Potom už zbývá jenom doufat... P.S. Je spousta lidí, kterým těsnění vydrží roky, Vy jste měl bohužel smůlu, ale hodinky za to nemohou.Já osobně doufám, že Vám to dobře dopadne a držím Vám palce.
  3. Dobrý den, souhlasíme s "mechanem". Kamenný obchod ještě nezaručuje, že jsou věci tak, jak mají být. Nejlepší je, když člověk osobně projde několik obchodů. Když si uděláte obrázek o momentálním stavu na trhu, můžete si vzít s sebou někoho, kdo tomu rozumí. Pozor ale na "tzv. poradce", co se jenom předvádějí a často hodinám rozumí méně než Vy. Je také dobré, když na hodiny dostanete záruku. Opravy totiž nejsou levná záležitost a odpovědˇ typu "to vám každý hodinář opraví za 50 Kč" je nesmysl. Krátkodobá záruka, např. 3 měsíce je také nedostačující. Pokud jsou totiž hodiny pouze odfláknuté mohou chodit třeba i půl roku. I když tedˇ možná váháte, jestli si máte koupit staré pendlovky nebo radši nové, tak doporučujeme originální staré. Nová replika zůstane vždy jenom replikou. Hodiny, které vydržely chodit 100 let a na které po jejich opravě dáváme záruku 1 rok vydrží chodit i vašim dětem. Chce to pouze slušné zacházení. Pozor ještě na jednu věc. Dnes se tyto hodiny ještě dají sehnat, ale to nebude trvat věčně. Proto nákup zbytečně neodkládejte. Tyto věci se bohužel nedají objednat tak, jako v případě nových replik a věc, která se Vám dneska líbí, již zítra nemusí být...
  4. Dobrý den. Kdyby jste se u nás zastavil, tak je možné, že pro Vás budu mít nějaké informace. Nechci je ale uvádět anonymě. Pokud ještě platí Váš zájem.
  5. Přiznám se, že v tomto si nejsem tak úplně jistý. Já osobně odhaduji stáří hodinek okolo roku 1825. Olomouc totiž nebyla v té době ( a možná nejen v té době) alespoň co vím, průkopníkem hodinařiny. Proto je možné, že tyto špindlovky jsou vyrobeny o něco dříve, anebo později. Co mne ale překvapilo, je názor, že v té době byli i samostatní prodejci. Domníval jsem se totiž, že samostatný prodejce hodinek vznikl až s jejich cenovou dostupností pro lidové vrstvy. To znamená až po roce 1868 když začal produkovat svoje strojky Georg Friedrich Rosskopf. Samozřejmě, že existují i nepodepsané strojky od špindlovek. To jistě, je i možné, že byly dodatečně dosignovány, ale v tomto případě jsem měl dojem, že se jedná o výrobky vyšlé z mody. Myslel jsem si, že jejich cena, a tudíž i výdělek, byl pro hodináře tak nezajímavý, že je ani nesignoval.Pokud se mýlím. což tedy předpokládám, zajímalo by mne, ve kterém státě, a kdo tyto polotovary vyráběl. Byla to Francie, Rakousko,Německo, anebo Švýcaři? U té encyklopedie vidím problémů více. Pokud by zde toto vzniklo, měla by se tomu dát jasná pravidla. Např. kolik a jakých fotek, velikost fomátu, systém popisu atd. Ale osvětě by to jistě prospělo.Už jen proto, že odborníků jako jste Vy zde mnoho není. Rozhodně by to mohlo prohloubit zájem o kapesní špindlovky, a nejen špindlovky. Vždyť Primkaři mají své forum vynikající. Tak proč ne my?
  6. Není. Jistě, ideální by bylo, kdyby tam byli uvedení všichni hodináři. To ale asi nebude nikdy. Podstatné je, že nevím o žádném větším a obsáhlejším seznamu. Pokud existuje, a to nemohu vyloučit, bylo by dobré to zde napsat. Mám na mysli české hodináře, ne ve světě. Možná by se seznam mohl udělat zde, tak že by je sem dávali sami přispívající, i s konkrétní fotografií jako důkaz.To ale asi nezáleží na nás .
  7. Pozor! Samozřejmě, je možné křídu do krčku nalisovat tak, že vám přidá i 2 mm, ale hrozí vylomení natahovací hřídele a roztržení krčku. Proto doporučuji jenom desetinky mm.
  8. Přesně tak. Funguje to,a hlavně nic to nepoškodí. Navíc pokud je to zbytečné ,opět se to nechá odstranit.
  9. Informace pro Mischu. Někteří hodináři řeší tento problém s korunkou jednoduchým fíglem. Vezmou korunku a krček zaboří do obyčejné křídy. Pokud je odskok příliš velký, dá se to mechanicky ubrat (vyšťourat) něčím ostrým a nezanechá to následky. Pozor, dělá se to jen při minimálních úpravách, což je tento případ. 2 mm to neřeší. Pokud nechcete nic riskovat, zastavte se a my vám to předvedeme. Ps. blahopřejeme k zajímavému úlovku.
  10. Gratulujeme! Toto je přesně důvod proč sbírat hodinky. Už jen pohled na ně potěší. Fotografie stroje jsou jen ku prospěchu. Děkujeme.
  11. Špatně jsem připnul odopověď. Měla patřit Chlumakovi. Omlouvám se.
  12. Pokud by nám je zákazník přinesl nabídnout, musel bych je odmítnout. V této době o takové zboží není žádný zájem. Možná na součástky. To je ale pakatel.
×
×
  • Vytvořit...