Přejít na obsah

buldocek

Členové
  • Příspěvky

    48
  • Registrace

  • Přítomen

Profile Information

  • Pohlaví
    Muž
  • Bydlí
    Přeštice

Návštěvy profilu

2 398 zobrazení profilu

buldocek's Achievements

Pokročilejší začátečník

Pokročilejší začátečník (3/8)

  1. Dobrý den, chvilku nosím hodinky Alpina Horological. Vše fungovalo bez problémů. Asi před týdnem začali trochu zlobit - občas se přetočili ručičky a někdy se nechtěli připojit k tel. Pak se zasekli a nic s nima nešlo. Po výměně bat. fungují. Bohužel jak jsem se snažil je nastartovat, omylem jsem smazal aplikaci v tel. Po novém nainstalování se při párování roztočí ručičky, ale nespárují se. Nemá někdo nějakou radu? Děkuji
  2. I když to není obchodní zboží, mělo by se proclít. Nejrychlejší bude podat celní prohlášení a zaplatit CLO a DPH. Nejjednodužší je nechat to na nějaké špedici.
  3. Docely by mně zajímalo jak to v tej Praze počítají. Já žiju ještě v tom, co bylo před unií. Dnes je to na těch celnicích ještě ětší katastrofa. U pultu zůstali jen ti "nejkvalitnější" a podle toho to vypadá.
  4. pro Paullus: Nezáleží ani tak moc odkut to je, ale původ (např. Japonsko, Švýcarsko). Tedy když to kupuješ mimo unii. Co to má konkrétně být? No jo, ono jim to zase nejde.
  5. pro cali: Podle mého názoru by při ceně 125USD měli vyjít tak max na 3500,- + možná nějaký poplatek na spedici (tak do 500,-, ale jde to i bez něj). Docela rozdíl proti sedmičce. Já bych do toho rozhodně šel.
  6. Modrým panáčkem jsem myslel celníka. V žádném případě jsem nechtěl urazit někoho z tohoto fora. Píšu jak to má být, ne jak to je. Co celník to názor. Bohužel. Jen ty sazby cla nechápu. Jedině, že by to bylo jinak zařazený (nomenklatura). Jinak opravdu nevim. Počítá to program. Sposta celníků by to například s pomocí papíru a kalkulačky nezvládlo. Znam jich takovejch docela dost.
  7. Nechápu proč by měli celníci oslovovat zestoupení Seika v Německu. Zastoupení Seika pro ČR je: Patentservis Praha a.s., Jivenská 1273/1, Praha 4, 14021 Seznam ochranných známek, majitelů, zástupců: http://isdvapl.upv.cz/pls/portal30/oz.ozfrm
  8. Jak tak na to koukam, tak jsem z toho jelen. Když k tomu připočtu, že tomu docela rozumim (jsem už nějakej ten pátek celník), že celníci jsou pěkný .... Já to řikam pořád. Každopádně jsou nějaké závazné předpisy (dnes především Celní kodex) a ty by měli být dodržovány. A teprve potom by mělo být slovo toho modrýho panáčka. Já jsem svůj názor na věc už napsal, ale je to docela dobře popsáno i na stránkách celní správy: http://www.celnisprava.cz/CmsGrc/Cestovani...i-na-Internetu/ A ještě k těm padělkům. Při podezření, že se jedná o padělek, je kontaktován majitel (zástupce majitele)ochranné známky. Bohužel teď nejsem schopen říst jaké jsou tam lhůty. Zdaleka ne všichni výrobci hodinek mají registrovanou ochrannou známku. Jednou u nás zabavili asi 3000 hodinek jednomu šikmookému spoluobčanovi. (Docela "zajímavý" kousky.) Spoustu jich museli vrátit, i když to byly na 100% padělky. Ty lhůty, atd, se pokusim zjistit a dam to sem.
  9. Těch 10% se mi moc nezdá. Na japonské automaty je to 4,5%. Teď jsem na to koukal.
  10. DPH se platí i ze zboží darovaného. Předpokládám, že jsou to japonský hodinky. Z těch by mělo být i clo. Je jen otázka, jak došli k těm 1000,- Kč. Vychází to na celní hodnotu 5263,-Kč.
  11. Když je zboží zasíláno z Unie mělo by to být bez problémů. Mimo Unii se platí DPH případně, když zboží nemá původ v unii (ze Švýcarska by to mělo být taky bez CLA), CLO. Z celé částky (včetně pošty) se vypočítá CLO (asi těch 2,7%) to se připočítá k celkové částce a z té se vypočítá DPH (19%). Ze 125USD by to bylo celkem cca 28USD. Samozřejmě se může stát, že se zásilka na celnici vůbec nedostane. S tou pravostí by to při koupi jednoho kusu hodinek neměl být problém. To je nebude zajímat.
  12. Myslim, že by si Diskutér zasloužil potlesk.
  13. S tou národní hrdostí bych to tolik nepřeháněl. Nejdřív je třeba seznámit se s historií této značky. Ze stránek www.prim.cz "Od roku 1889 se píše historie hodinářské výroby ve východních Čechách. Toho roku založila dolnoslezská firma Gustav Becker v Broumově svoji filiálku na výrobu budíků a jiných velkých hodin. Závod byl v roce 1930 odkoupen firmou Junghans a v roce 1945 zestátněn. Již v roce 1946 začal vznikat na troskách původních německých továren moderní hodinářský průmysl. Za tím účelem byl založen národní podnik Chronotechna se sídlem ve Šternberku. V Novém Městě nad Metují byl v roce 1949 otevřen pobočný závod národního podniku Chronotechna, který byl pověřen zavedením výroby českých náramkových hodinek." Historicky bych to například s Omegou moc nesrovnáva. A kdo ví, jestli by byla vůbec nějaká firma PRIM, nebýt našich rudých bratrů. Tímto nijak nespochybňuji kvalitu Primek. Za jinou cenu bych o nich taky uvažoval a nosil bych raději "český" výrobek.
  14. Nejsou seika jako seika. Jsou taky v podobných relacích. Tam ta kvalita bude taky jiná. Je třeba srovnávat srovnatelné. Srovnejte třeba také výrobní náklady. Jaké potom asi mají marže výrobci? Jaká je asi výplata českého, japonského nebo švýcarského hodináře?
  15. Pardon. To bylo v záchvatu boje.:-)
×
×
  • Vytvořit...