Přejít na obsah

Porotrico

Členové_50
  • Příspěvky

    178
  • Registrace

  • Přítomen

Profile Information

  • Bydlí
    Praha

Porotrico's Achievements

Učedník

Učedník (4/8)

  1. Tak u nas v práci je to taky podivné, ale prakticky všichni kolem mě nosí quartzové hodinky. Náš nejvyšší (v ČR) nosí Citizen s mnoha ručičkami a seřizují se rádiovým signálem. Můj přímý šéf nosí taky quartzky od Grovana. Alespoň nevypadají špatně u obleku. Další kolegové spíše digitálky, sem tam někdo nějaké quartzové s ručkami. Jednoho kolegu jsem však lehce nakazil (asi je to virové nebo co) a koupil si sice sportovní quartzová Seika (ručkové), ale vypadají opravdu dobře a porovnám-li to s předchozími hodinkami, tak si polepšil o 10000 %. Já sám nosím Omega Seamaster bondovky, Omega Aqua Terra, Hamilton Field Chrono anebo sem tam ruské Poljoty l. e.
  2. Zel, budes to muset zaplatit, protoze doslo o zhodnoceni zbozi (jeho renovace) a za samotne zhodnoceni bylo radne zaplaceno, cili pri dovozu je nutne vypocitat clo a hlavne DPH za vykonanou praci a taktez za postovne. To se nezpoplatnuje a nezapocitava do DPH, kdyz je zbozi zaslano fyzickou osobou fyzicke osobe, kde nebylo zadne plneni (napriklad rodinny prislusnik). Kbyby se jednalo o opravu v ramci zaruky (napriklad), kdy nedoslo k plneni ze strany zakaznika, tak mas narok na osvobozeni od dane a cla. Tam se predpoklada, ze jsi jiz clo a dan zaplatil pri dovozu zbozi.
  3. Ano, to je přesně to, co na matematice nesnáším. Museli si odvodit faktoriál nuly, aby jim to doslova vyšlo. Celá kombinatorika by jinak nefungovala. Chudák Kombinační číslo, to by pak mohla být i limita vedoucí k nekonečnu... :-) Pro upřesnění. Proužek nad číslicí 9 (na pozici 7, tam je .9 a ten proužek) neznamená zaokrouhlení, ale opakování neboli periodičnost, čili neukončený rozvoj. A toto je také jediné místo, které je matematicky špatně. Samozřejmě po zaokrouhlení je to 7 (mimo jiné znak zaorouhlování je = s tečkou nad rovnítkem), ale skutečné číslo je 6.999999999999 do nekonečna. :-)
  4. No, tak už mi dorazil. Mesiáši, neboj se, dorazí i Tobě.
  5. Tak tyto se rozhodně nehodí do sekce Nejošklivější hodinky. Použili všechny základní matematické operace, to se mi líbí. Faktoriál mě dostal... :-) Hodiny jsou skvělé, kdes je viděl/koupil?
  6. Porotrico

    Které další Omegy

    A kde se takový watchwinder dá koupit. Přemýšlím o něm. Díky.
  7. Tak mi z Omegy napsali, že mi poslali COSC certifikát a že bych jej měl do několika dnů dostat. Tak jsem zvědavý. Od požádání k odeslání uběhly skoro 3 týdny. Očekávám, že někdy ke konci příštího týdne by to mělo dorazit, takže celkem asi 4 týdny od požádání. Až dorazí, dám určitě vědět. P. S.: Hodinky jsem měl koupené od pana Sadílka, takže jeho hodinky jsou skutečné originály a jsou prodávány skutečným obchodníkem. Jinak by mi nikdy Omega certifikát neposlala. Byl by to neautorizovaný prodej. Vřele jej doporučuji. Jednání s ním je příjemné, doba doručení je přiměřená.
  8. Fotky strojků jsou celkem pěkné, ale Panerai mi nic neříká, přesto tuto značku akceptuji a považuji ji za jeden z vrcholů luxusu.
  9. Porotrico

    Které další Omegy

    Gramatika asi nebylo tvoje hobby, že? Interpunkce není jen na okrasu. Velmi často špatně položená čárka změní smysl věty.
  10. Jojo, taky jsem si všimnul. Dokonce i ten jeho mladý syn, co miluje svou nevlastní sestru (už si nepamatuji jméno), nosí nějaké podezřelé hodinky, taky tak nějak vypadají jako Breitling. Anebo jsou jim alespoň podobné. Jinak jsem si všimnul, že Krampol v Malém pitavalu nosí Omegy. Ve čtvrtečním díle na ně byl záběr (tedy jen na sponu na tahu, kde bylo vidět logo Omega). Co to ti veřejnobezpečáčtí chlapci za komančů nosili? Že by zabavené zboží z hraničních přechodů? Jsem lehce mladší ročník, tak nevím, jak se tehdy daly u nás takové hodinky koupit. Pochlubí se někdo z Rady starších?
  11. Blahopřeji k zeleným Rolexkám. Panerai se mi, žel, nikdy nelíbily a nelíbí. Nebudu tvrdit, že se mi nikdy líbit nebudou, ale bojím se, že asi ne. K Rolexkám mám respekt, i když většinu jejich produkce opravdu nemám rád (zlaté, diamantové a podobné hrůzy). Přesto se sem tam nějaký kousek opravdu povede - právě například černé nebo zelené Submarinery.
  12. Vždyť říkám, že mě zlobíte...
  13. A jak sis o něj zažádal? Mailem s přílohou (fotky s kartičkami)? Přišla ti nějaká automatická odpověď? Anebo jsi o to žádal nějak jinak? Díky
  14. Asi jsme úchylové, ale i já se v Pitavalu čuměl, co ta "veřejnobezpečácká sebranka" nosí za hodinky a souhlasím s tebou. Pravděpodobně měl něco jako Diplomaty... To víš, elita...
  15. "Tak toto je kýča roku", jak by řekla jedna moje brněnská známá.
×
×
  • Vytvořit...