Přejít na obsah

tomthom

Členové_50
  • Příspěvky

    72
  • Registrace

  • Přítomen

tomthom's Achievements

Pokročilejší začátečník

Pokročilejší začátečník (3/8)

  1. Řešil jsem ten samý problém před rokem, akorát na motoru s nájezdem hodně přes 300 tis.km, takže asi na to měl nárok. Servisman také tipoval buď kroužky nebo gufera, ale v každém případě doporučil udělat oboje najednou. Oktu mám sice jako pracovní, ale jinak udržovanou v dobrém stavu, tak jsem ji dal ještě šanci a šel jsem do toho. Cena byla za práci plus materiál 9800,-Kč!! Nenech se prosim tě natáhnout v žádném autorizáku, tenhle motor ti za podobný peníz udělá i jinde šikovný mechanik. Kluci, kam jezdím, mi vždy férově sdělí nákupní cenu materiálu a k tomu cenu za práci, takže cena kolem 10 tis.Kč je odpovídající. Co se týká výsledného efektu, tak ze začátku byl motor takový nemastný neslaný, trvalo cca 2 tis.km než si sedly kroužky. Dnes mám po opravě najeto 22000 kmm, jede to moc pěkně a hladina oleje je stále stejná, nemusím nic dolévat.
  2. 3x10 a jdu spát. Dobrá kravina:-)
  3. Pokud jsi sportovní střelec a nosíš prakticky jen mechanický hodinky, tak bys mohl jedny obětovat a ve finále tu studii napsat sám...nikdo asi víc ran nevystřelí, takže by to mohlo být zajímavé čtení. Co se týká například mechanik a motorové pily, tak kamarád, který se živí jako dřevorubec, už oddělal troje hodinky, takže skončil u digitálek. Ty stálé vibrace asi neustojí žádné mechanické hodinky. U střelby bych to viděl podobně.
  4. Mění se vnitřky. Nic náročného ani drahého. Chce to ale kuchnout a vzít si s sebou mustr, protože je vícero typů...
  5. Technika asi stejná, ale vzhledově jsou ty první o třídu výše.
  6. Pokud to chceš jen na to kochání krajinou, tak bych ještě zvážil jednoválec a kouknul bych se spíše po dvouválci. Léty prověřená Honda TA 650 nabízí moc pěkné svezení. Vyloženě do terénu není ani jeden z těchto strojů, ale po šotolině se povozíš taky.
  7. Blbost to není, je to dobrý stroj, ale...Tržní cena tohoto stroje je trochu jinde, čuchám tady nějakou levotu, že se toho potřebuje někdo rychle zbavit. Dobře všechno prověř, protože případný servis není zrovna nejlevnější.
  8. Dnešní cestování na motorce po Kokořínsku...tak příšerně vymlácené silnice jsem snad ještě nikde nepotkal. Například z Ráje po Dole na Střezivojice v některých úsecích průjezdná jen na jedničku, jedna díra za druhou, fakt běs.
  9. Reaguji na Michelin Alpin: Dobrá volba, ale... Jezdím v horách denně s manželkou dvě Octavie, takže můžu za ty roky už prakticky porovnávat. Můj hlavní požadavek na zimní gumu je záběr na sněhu, protože obě jsou benzínové a je u nich citelný hendikep ve váze agregátu oproti dieselu. Co mám zkušenosti, tak první rok jsou gumy super, druhý už jen dobré a třetí rok pak už jen tragédie bez rozdílu značky - guma prostě stárne a záběr není jen o hloubce dezénu, a tak třetí zimu jdou zimáky dozadu a obouvám nové. Jestli ti můžu radit, tak z tohoto důvodu nevyhazuj chechtáky za prémiové značky. A pokud nemáš za zimu nájezd větší jak 20 tis.km, tak ani nekoukej na výdrž gumy, taktéž je lepší ji ojet a koupit novou. Z těch levnějších ti můžu vřele doporučit Sava Eskimo S3, Kleber Krisalp a nebo Nokian WR D3. Letos jezdíme Savu a Nokiany. Jsou sice hlučnější, to ti přiznám, ale jinak ten záběr na sněhu a namrzlých cestách je výborný. Jinak ať ti ruka upadne pokud bys chtěl Barum nebo Matador...ale jestli hobluješ jen suchý promrzlý asfalt někde v nížinách, tak poslouží taky. Do kopců na sníh fakt nee !!!
  10. Kde nejlépe servisovat Casio Edifice? Potřebuji vyměnit sklo a kompletně přetěsnit tlačítka a dýnko plus zkoušku vodotěsnosti. Doporučte. Díky.
  11. Dnešní "rallye" - do hajzlu, je mi z toho moc smutno.
  12. Vypadají dobře, cena je sympatická a nad kvalitou nepochybuj. Ber je a ať slouží!
  13. Suchánek a spol. nemá chybu:clap: Příští rok je Slavík jasnej, minimálně "skokan roku"...
  14. Mirda1 prodává telku znovu a bez šulina je výrazně levnější http://aukro.cz/plasma-lg-127-3d-i2755688892.html
×
×
  • Vytvořit...