Přejít na obsah

Pfosser

Členové
  • Příspěvky

    17
  • Registrace

  • Přítomen

O uživateli Pfosser

  • Datum narození 1.1.1974

Contact Methods

  • MSN
    sklenarikr@hotmail.com
  • Website URL
    http://www.sklenarikovi.name
  • ICQ
    114203905

Profile Information

  • Bydlí
    Babice nad Svitavou

Pfosser's Achievements

Začátečník

Začátečník (2/8)

  1. Dostaly se mi do ruky, tedy do vlastnictví, kapesní hodinky na kterých je jediná signace: ARINA na ciferníku. Marně jsem po takové značce pátral. Fotky doplním časem. Neznáte někdo takovouto značku? Díky
  2. Pfosser

    IWC

    Ještě taková poznámka. Když si všimneš ciferníku, tak vteřinovka je na devítce, což je pro IWC neobvyklé. Co jsem kdy IWC viděl, měli vteřinovku na šestce. A v takovém případě, protože je natahovací hřídel vyvedená naproti, tedy na dvanáctce, tak je to původně kapesní strojek. Jinak osobně mám kalibr stejné řady, ale pozdější modifikaci a natahovací hřídel je umístěná na trojce. Koukej:
  3. Pfosser

    IWC

    Dostal se Ti do ruky skutečně unikátní kousek. Jedná se o kalibr 63/64, který je dámskou zmenšeninou kalibru 52/53. Tento kalibr pochází z roku 1892 a dával se původně do kapesních hodinek, ale v závěru i do dámských náramkových. Kalibr 52/53: Dámské kapesní hodinky s kal. 63/64 Informace je odtud: IWC. Stáří strojku ale už na webu nezjistíš. Tam je jen přehled podle čísla pláště, které nemáš. Rok dle čísla pláště Toť vše. Přiznám se, že jako milovník IWC Ti je kapku závidím. ;o)
  4. Čoveče, to vypadá jak ze starého plotteru Aritma. To nemá chybu. Ještě bys mohl ten text ke kamenům napsat slovně, jak na hodinkách: Eleven (11) jewels
  5. Budík, budící rafika je to. Jak bys jinak nastavoval kdy to má budit??? He?
  6. To je úhel pohledu. Nebo spíše otázka výčtu situací každého jednoho z nás. BTW: které Panerai jsou Tvé vyvolené?
  7. Konečně pěkné téma. Tak to já se přidávám do diskuse s tímto: Jen ta cena. Vlastně ani nevím, kolik přesně stojí, neboť jsem je ještě nikde neviděl prodávat. Jo, ještě specifikace: Reference IW544401 from IWC, The Portuguese Regulateur in stainless steel with light brown crocodile leather strap
  8. Můžeš to, prosím, popsat barvitěji? Tedy trošku více do detailu? Prostě ne jenom nástroje ale i postup.
  9. Vždycky dojde k opotřebení, tedy vlastně poškození, jedné či více součástek. Součástka může být nahraditelná jednoduše i složitě, může být k dispozici jako náhradní díl od výrobce, nebo ji taky bude muset hodinář vyrobit sám. Vždycky ale počítej s cenou adekvátní pracnosti demontáže a montáže mechanických hodinek.
  10. Nóóó... já nenosím žádné. Tedy, nosím už několik let mobilní telefon, který má měření času v sobě. Jsem hodinkový barbar?
  11. No, to je dobrá otázka. Osobně používám, jako domácí sekundér, budíček s příjmem signálu DCF. Na druhou stranu musím kvitovat maxse, protože čas doma seřizuji ve chvíli, kdy si manželka stěžuje, že málem nestihla autobus. Od nás to jezdí po dvou hodinách...
  12. Chlapi, ať se dívám, jak se dívám, tak netuším, kam bych do těch vašich pořádných aut dal autosedačku s děckem, když ho vezu do školky.
  13. Když jinak nedáš, tak tady je to, po čem prahnu. Ale Pane mi stále neříká. ... toto je tak ta nejmenší "motorka", kterou bych si v dnešním provozu troufl řídit, pokud chci vidět, jak rostou moje děti.
  14. Kamile, Děkuju. Už jsem spokojeně odhlasoval . A říkám si, že za tu ochotu a rychlost byste si i nějakou tu menší platbu zasloužili. Kochal jsem se teď pár hodin fotkami v galérii a ta storage něco stojí.
  15. No, tak jsem chtěl hlasovat podle vlastního uvážení. Vzhledem k tomu, že zde nechci nic prodávat ani nakupovat, tak nevidím důvod, proč mám platit. Volba "Neplatit" (či jak je to tam napsané, bo teď vidím houby) je možná. Zvolil jsem ji. Částka je v tuto chvíli irrelevantní, tak jsem nezvolil žádnou. Ale ejhle, to prý nejde. Tak to jako když říkám neplatit, tak mám zároveň říct kolik nechci platit? Ze zdánlivě irrelevantní otázky se stala otázka iritující. Možná nedopatřením, možná záměrně, se stala ze svobodné ankety lehce zmanipulovaná anketa. Jako východisko bych viděl doplnit volbu 0 kč. Jak jsem se koukal do diskuse, tak se s tímto potýká více diskutujících.
×
×
  • Vytvořit...