Přejít na obsah

jendapl

Členové
  • Příspěvky

    12
  • Registrace

  • Přítomen

O uživateli jendapl

  • Datum narození 19.11.1970

Contact Methods

  • Website URL
    http://www.compucare.cz

Profile Information

  • Pohlaví
    Muž
  • Bydlí
    Praha
  • Fanoušek značky
    modelařina, focení, skládání rozebraných věcí, lezení, běhání a na prvním místě rodina

jendapl's Achievements

Začátečník

Začátečník (2/8)

  1. jo na tohle jsem koukal, ale to je spíš o kupování a obdivování profi stolů, než o nějakém tom bastlení.
  2. ty přídavné vpravo, nejradši bych je nějaké podobné koupil a jen doupravil a přidělal
  3. nemáte někdo nápad jak ty područky vyrobit?
  4. jojo, ad opěrky - taky bych je tam chtěl, na prvním nákresu jsem je tam měl integrované přímo do desky, jenže v Hornbachu řežou jen pravé úhly a musel bych zrušit pěknou hranu kuchyňské desky. Takže je asi udělám nějaké přídavné (některé stoly to také tak mají), nebo žádné, protože jako opěrky dobře slouží pootevřený šuplík. No a to už jsme u druhé otázky a tou je zachytávání toho co letí k zemi. Proto jsem nechal v šuplíku uprostřed větší volný prostor, který toto celkem pěkně řeší. Včera jsem to poprvé vyzkoušel a krásně to zazní, když ten šroubeček co se těšil na koberec žbluňkne do šuplíku cheche. Dokonce jsem intuitivně začal vymontované díly dávat do této přihrádky, jsou tam výborně na očích a přitom je nikam nesmetu. Respektive, co tam chci uklidit z podložky tam prostě smetu (nemusím lovit pinzetou, šetří čas). A co se týče zdroje el. energie, tak tam nechápu jak to myslíš, zásuvky mám zatím pod stolem (nechtěl jsem aby mi šroubek či pružinka zapadnul při letu do zásuvky, tam se blbě vyštrachává. Správnou výšku jsem stanovil takto: stoly v Jihlavském učňáku jsou 100cm (vyčteno někde tady na foru), profi stoly jsou tak 90-120cm, no a já jsem 185cm, tedy trochu vyšší, takže 105cm asi bude akorát. Původně jsem chtěl dělat stůl s nastavitelnou výškou, ale to jsem v rámci rychlosti a jednoduchosti zrušil. Jednodušší je koupit si podsedák, nebo vysouvací židle. Stolek má tyto rozměry 100cm šířka, 40 cm hloubka, 30cm výška.
  5. po prozkoumání dostupnosti hodinářských stolů v Čechách jsem dospěl k názoru, že malý národ musí pěstovat všeumělství. Zkusíte to taky?
  6. fotky jsou před čistěním ( a leštěním :-)) S těmi táhly máš atime možná pravdu, koupil jsem si i nové, ale přišli mi až po smontování a byl jsem již línej je tam dát, tak tak možná ještě učiním. Rozebírat se to kvůli tomu nemusí, je to dobře vymyšlené. Jen po těch starých zbude uvnitř bubínku uzlík. Díky za tip. JP
  7. fotky jsou před čistěním ( a leštěním :-)) S těmi táhly máš atime možná pravdu, koupil jsem si i nové, ale přišli mi až po smontování a byl jsem již línej je tam dát, tak tak možná ještě učiním. Rozebírat se to kvůli tomu nemusí, je to dobře vymyšlené. Jen po těch starých zbude uvnitř bubínku uzlík. Díky za tip. JP
  8. Přátelé poradíte někdo? Mám takové pěkné dvouzávažové pendlovky, které dlouho nešly neboť se zastavovaly. Tak jsem je komplet prohnal čistícím a leštícím procesem, namazal koch čtyřkou, přeleštil krok, vyměnil závěsnou pružinku. Nyní po seřízení jdou přesně, ale jen asi tak 12 hodin, pak se zastaví. Jednu závadu jsem našel a to mezi minutovým kolem (doufám, že se to tak jmenuje) a ciferníkem je mezera, ve které asi chybí pružinka jako je v náramkových hodinkách, takže po určité době minutové kolo vyjelo směrem k ciferníku, kde se dostalo částečně mimo záběr a česky řečeno se šprajclo. Takže jsem vložil plastovou podložku s dostatečnou vůlí (pružinku jsem nějak v tomto rozměru nesehnal). Nyní se zdá, že tato závada je odstraněna, ale přesto se zastavují. Není to na žádné konkrétní hodině, prostě jen po x hodinách. Nevím, jestli to nemůže být způsobeno nastavením krokových kamenů. Přidávám pár obrázků ze stroje před vyčistěním. Díky za rady nebo odkaz na nějaké vlákno, které jsem nenašel.
  9. moc díky za odpovědi a dávám za pravdu, že funkce hledat je v dnešní době asi ta nejdůležitější.
  10. Nějak mi tady na fóru chybi rubrika kutilů, neboli návody a HOWTO. Teda poraďte někdo jak šetrně sundavat rucicky a sundat sklicko, Díky předem za rady zkušených horologu.
  11. Pájkový demagnetizer funguje Dobre, jen jsem myslel, na něco trosku víc sofistikovanejsiho. Trochu te elektroniky? Ale to asi Uz patrí do jiné diskuze. Jinak ohledně mikrofonu, tak jsou za tím 4 hodiny práce, a to nepočítám cestu do gme, takže to by bylo lepení pytliku lepší kšeft, ech. Nicméně, pokud by někdo vyrobil tistaky, tak je rad osadim, syna to hodně baví. Dejte vědet.
  12. Ahoj tak přidávám taky jeden z DODO - designů. součástky 17kč, krabička už nevím, tu mám dlouho, na piezo snímač přilepen vteřinovým lepidlem hliníkový nýtek. Snímač je přichycen rozpůlenou pružinkou z propisky, přilepeno vteřinovým lepidlem s plnidlem k snímači a tavným lepidlem ke krabičce. Šlape to hezky. Tak bastlení zdar. Ještě bych chtěl vyrobit demagnetizér, protože kupovat ho je nuda.
×
×
  • Vytvořit...