Přejít na obsah

Igor Slouka

Členové
  • Příspěvky

    4
  • Registrace

  • Přítomen

Igor Slouka's Achievements

Začátečník

Začátečník (2/8)

  1. Ty Longiness byly pochopitelně quartzové a právě šly. Rozdíl mezi pohybem ručky quartz/mechanika ještě poznám, tak blbej zase nejsem. Ale to se taky opakuju. I.
  2. Pochopitelně to byly quartzky a právě šly; zas tak blbej, abych nevěděl, jak se pohybuje ručka quartz / mechanika nejsem. I.
  3. Chci si koupit špičkové, luxusní quartz hodinky. Po dlouhém zvažování volím jednoduché *) Seiko Premier SRK 019, small second hand, za ca 10 000 kč. Myslím, že hodinky z elitní kolekce Premier, které mají mj. safírové sklo a vodotěsnost 100M, které vyrobila japonská firma Seiko (s tradicí od 1877, prvenství ve výrobě prvních quartz hodinek), mohu považovat za velmi kvalitní a luxusní, a přitom nepředražené. Zvažoval jsem i např. nějaké Longines, Raymond Weil apod., ale jednak mne zaskočily ceny a jednak jsem i např. u Longines viděl vteřinovou ručku, která nesměřovala přesně proti čárce na ciferníku - otřesné, to bych toleroval tak u Casia za 400kč. Zvažoval jsem i Frederique Constant - je sice cenově dostupný, ale nemá takový zvuk, jako Long. či RW a hodinky mi připadaly příliš subtilní, křehké, s nedostatečnou vodotěsností (jen 30M). Také preferuji ocelový náramek před sebekvalitnějším, leč koženým řemínkem. Při zvážení výše uvedeného jsem nabyl dojmu, že technicky vzato je Seiko stejně kvalitní jako FC, Long. či RW, ne-li lepší, a že kolekce Premier je i dostatečně luxusní. A nebudu přeplácet pouhý nápis "Longines" apod. na ciferníku, když jinak hodinky typu Long., FC či RW za stejnou cenu jsou z technického hlediska podstatně horší. Pište mi svoje názory, zkušenosti.... :-) Dík *) Kupuju je pro luxus, ne pro funkce. Jako nejlepší hodinky na světě z hlediska funkcí mám a hodnotím Citizen AS 4030 59-e, které jsou řízeny rádiovým signálem, nabíjeny světlem, jsou z titanu, sklo safírové, 200M, mají datum, budík, stopky, 24h formát času.
×
×
  • Vytvořit...