Přejít na obsah

highenergy

Členové
  • Příspěvky

    12
  • Registrace

  • Přítomen

highenergy's Achievements

Začátečník

Začátečník (2/8)

  1. to bandicoot: Díky moc, kouknu na to.
  2. Zjistil jsem, že mi většina hodinek jen leží doma a rád bych jejich počet trochu zredukoval a nechal si jen ty, co rád nosím. Přemýšlím, kde se dají seriózně prodat hodinky, kromě fóra tady (X-Windy, starší Glashütte a hodně staré zlaté Omegy). Aukro mi přijde samo o sobě trochu neseriózní a nic jiného jsem nenašel. Doufám, že dotaz neni proti nějakým pravidlům :-)
  3. Ty tmavé s ciferníky jsou vážně nádherné - nedávno jsem je viděl za výlohou v německu a otec z nich byl nadšený. Má vlastně Glashütte zastoupení v ČR? Nebo je nutné kupovat v zahraničí?
  4. Nemáte někdo doporučení na nějaký kamenný obchod v Praze, kde by měli větší výber kvalitních kožených řemínek na hodinky (černý kožený na starší společenské TAGy)? Přes eshop kupovat nechci - přecejenom nevím přesně jaký druh chci a rád bych ho vyzkoušel na hodinkách a ať v Praze vlezu kam vlezu, tak mají na výběr pár nějakých zoufalých kousků... Díky moc
  5. ad 18MPx vs. kalendář: Nevim přesně v jakém rozlišení tiskneš, ale pokud děláš plný RAW, tak mi z foťáku leze rozlišení nějakých 5100x3400 px (zhruba) a s tim se dý vytisknout běžně velký kalendář bez problémů. Zas na A0ku nekouká člověk z 10cm a nezkoumá jí... Se podívej na starší výstavy třeba krajinářů a mrkni z jakých rozlišení je to zpracované (pokud neni z víc fotek)... to dagou: Schválně se mrkni na kolik stojí zapůjčení třeba hasselbladu + stěny an den nebo nějaké podobné alternativy. Pokud máš rozpočet na vytvoření kalndáře 100t+ a zbytek uděláš vlastníma silama, tak to může být zajímavá varianta, ale jinak... Btw. ono zkoušet fotit ne zcela statické věci (třeba dítě) středoformátovou stěnou taky neni uplně sranda. Kdysi jsem měl možnost vyzkoušet v ateliérů staršího Aptuse a dost šílené :-D
  6. to RomanP: To rozložení ostřících bodů si lze najít na netu a každý si musí říct, jestli s tímhle rozložením vystačí nebo ne. Pro mě by byl například neřešitelný problém při závodech psů, že pokud bych potřeboval dostat na fotku menšího psa a psovoda ( běžící například směrem ke mně nebo stojící bokem) a musel bych na psa ostřit středovym bodem, tak využiju asi tak 1/4 políčka (i když většího jak u 7D) a zbytek uříznout. Nehledě na to, že bych tohle musel řešit už při vymýšlení fotky...<BR><BR>Jinak ten problém s ostřenim krajníma bodama mám ozkoušený jak osobně (17-40/4 L, 70-200/2.8 L, 300/4 IS, 400/5.6 L) a myslím, že dneska už je to obecně známý fakt. Každopádně středovým bodem se dá ostřit klidně ten sport.
  7. to RomanP: To rozložení ostřících bodů si lze najít na netu a každý si musí říct, jestli s tímhle rozložením vystačí nebo ne. Pro mě by byl například neřešitelný problém při závodech psů, že pokud bych potřeboval dostat na fotku menšího psa a psovoda ( běžící například směrem ke mně nebo stojící bokem) a musel bych na psa ostřit středovym bodem, tak využiju asi tak 1/4 políčka (i když většího jak u 7D) a zbytek uříznout. Nehledě na to, že bych tohle musel řešit už při vymýšlení fotky... Jinak ten problém s ostřenim krajníma bodama mám ozkoušený jak osobně (17-40/4 L, 70-200/2.8 L, 300/4 IS, 400/5.6 L) a myslím, že dneska už je to obecně známý fakt. Každopádně středovým bodem se dá ostřit klidně ten sport.
  8. Spíš to beru tak, že pokud se nehodí hodinky někam nosit, tak je nenosím... Např staré Glashutte, které jsem dostal... Jinak nosím všechny a drobné oděrky apod neřeším.
  9. Naopak výstup na krajinu nebo na vysoké ISO je u 5DMkII naprosto špičkový a pokud bych fotil převážně toto, už by byl C 5D doma :-)
  10. No z mého pohledu je hlavně nejdůležitější říct si, co budeš fotit a podle toho si vybrat tělo. 5DMkII je určitě špičkové tělo se super obrazovým výstupem, ale má taky určité nevýhody, kvůli kterým bych ho třeba já (fotím nejčastěji závody psů event. zvířata) nepořídil. Např. problém s ostřením - středový bod funguje perfektně, ale pokud chceš fotit pohybující se předměty, tak krajní body ostří dost mizerně. Další věc je, že ostřící body jsou rozloženy jen kolem středu políčka narozdíl třeba od 7D nebo 1DMkIII. Tohle sice můžeš do určité míry kompenzovat ořezem, ale na focení sportu je to docela problém... Poslední věco, která by mi vadila je, že bych prostě díky absenci cropu neměl na skla - tam kde teď vystačím s C 70-200/2.8L a pevným C 300/4 L IS na crop 1.6 bych potřeboval sklo mnohonásobně dražší. Něco můžeš vyřešit ořezem, ale určitě ne do takové míry.
  11. Uměl by někdo doporučit šikovného hodináře na opravu starších hodinek omega (rv. kolem roku 1960, náramkové, jednoduché) v okolí Karlových Varů? Strejdovi přestali po mnoha letech jít a posílat je poštou do Prahy se mu necehe. Moc díky
×
×
  • Vytvořit...