Přejít na obsah

p.f.

Členové
  • Příspěvky

    22
  • Registrace

  • Přítomen

Profile Information

  • Pohlaví
    Muž
  • Bydlí
    Praha

p.f.'s Achievements

Začátečník

Začátečník (2/8)

  1. No, panove, koukam ,ze jste se hledali... Tak abych vam to jezdeni na vozejku/smich/strileni do hlavy jeste trochu ulehcil, dodam, ze taky stihli udelat tlakovou zkousku a presto ze jsem prisel v onosenejch leviskach a batohem na zadech, chovali se ke mne uplne normalne.
  2. ETERNAL: "Občas číst tyhle pohádky, to je nad moje síly." Tuhle poznamku a dve nasledujici moc nechapu. Cloveku s mozkem v hlave musi byt jasny, ze za 25 minut a zadarmo se samozrejme nejedna o komplet garancni servis (o kterym jsem jasne psal, ze by vysel na 12 400 KC), ale o hrubou prohlidku strojku, kapnuti par kapek a serizeni predchazeni. Klepnuti na lunete (jak jsem taky psal) bylo maly, a lestilo se jenom to (ne cela luneta). Nevim, co je na tom za "pohadku". Ale hlavne ze jsme se zasmali...
  3. Malej update - detailni clanek o ETA 2892 - http://www.chronomet...92/eta2892.html a par hodinek, ktery ji taky pouzivaji: http://www.bernardwa...vement/ETA-2892 (a krome zminenejch i napr. IWC do nekterych Portofin). Takze to nevypada vubec zle.
  4. Tak ode me zkusenost uplne opacna nez ty predchozi. Mozna nekdo od Dusaku cte tohle forum... Mam Speedmastery Automatic 3539.50. Kupovany v lete, jako novy, s krabici a kartama (vyroba 2010). Minulou nedeli jsem nandaval novej kozenej remen a hodinky mi vylitly z ruky, odrazily se od linky a primo na dlazdice na podlahu. Rucicka na mereni hodin vypadla a luneta byla krapet klepla. Jinak NASTESTI nic (ale zazil jsem klinickou smrt kdyz jsem je videl padat - bily svetlo, celej zivot pred ocima, klasika). Rozvazoval jsem, kam je dat a v pondeli jsem nakonec zasel k Dusakovi rovnou do servisu. Ujala se me prijemna pani (v nejlepsich letech, bruneta, hezky oci) a hodinky odnesla na servis. Nasadili rucicku zpatky, prohlidli a promazali strojek a rozlestili klepanec na lunete tak, ze temer vubec neni videt. Doporucila mi davat bacha jak poslapou, ze kdyby bylo neco v neporadku bude to garancka za 12400 KC. Nechci to zakriknout, ale od ty doby jdou jak po masle. Za ty ctyri dny se zpozdili o 1.5 sekundy, chronograf slape uplne bez problemu. Bylo to hotovy za 25 minut a uplne zadarmo, takze ode me velika spokojenost.
  5. Diky za odpovedi. Prosel jsem internet a nasel par doporuceni a informaci. Podle vseho jsou zpravy o negativnich zkusenostech zalozeny na jedny, dvou stiznostech na foru (tusim ze) watchuseek. Tam taky lidi pisou, ze DD modul neni zdaleka tak neopravitelnej, jak se traduje - nekterejm to pry opravil sikovnej mistni hodinar. Krom toho ETA 2892.A2 se pouziva hodne (krome Omegy a TagHeuer i IWC), takze tam snad problem nebude, ale nejsem hodinar, tak soudim zas jen podle netu (jak je to s tou hranici pevnosti?). Proc jsem koukal po reduced Speedmasterech? Protoze mam obvod zapesti 15.5 cm a Moonwatche na me vypadaji jak BigBen. 39mm reduced Speedu je presna velikost a model 3539.50, kterej jsem sehnal, navic velice pekne odkazuje na Moonwatche. Nechtel jsem hesalit a naopak jsem chtel vetsi vodotesnost. Jedinej jinej kandidat byly Speedmaster Date (40 mm), ale nakonec jsem vybral 3539.50. Btw. na ebayi i jinde se skoro nedaji sehnat - a kdyz tak za celkem nemalou cenu (narozdil od starsiho modelu 3510.50).
  6. Mam dotaz na mistni znalce. Uvazuju o koupi reduced speedu (nejlip 3539.50) a jak tady tak na zahranicnich forech jsem se docetl, ze kalibr, kterej pouzivaji (Omega 3220 - zalozenej na ETA 2892-A2 + modul Dubois-Dépraz 2020) je nespolehlivej a v pripade poruchy temer neopravitelnej. Nicmene nikde jsem nenasel negativni osobni zkusenosti. Je tady nekdo, kdo v tom ma prehled?
  7. Danafi poslalo druhou nabidku - opravi strojek, nahradi rucicky a chybejici poutko. Za 680 E (bez postovneho). Co myslite?
  8. No, jinak to dost dobre nejde. Jenom podle fotek by se odhad ceny a jeji skutecna vyse muzou pak dost lisit. Navic jak jsem psal, doufal jsem, ze vic jak 600 E to nebude, v tom se postovny ztrati jak nic.
  9. Hodinky maji ted u sebe (kvuli odhadu ceny opravy), az prijdou zpatky ukazu.
  10. To me nenapadlo, ze po renovaci cena hodinek spadne. Tipoval jsem to spis opacne. Rikal jsem si - kdyby to udelali do 600 eur tak OK. Ale za 1250 ... se da sehnat neco novejsiho v paradnim stavu na ebay. Mechana jeste zkusim, vzdat to uplne nechci...
  11. Mno, tak se ozvali z Danafi ohledne generalky IWC cibuli. Strojek je pry v katastrofalnim stavu, kompletni renovace by prisla na 1200 - 1250 euro. Do toho se mi tedy moc nechce. Hodinky sice maji jistou sentimentalni hodnotu, ale mam dojem, ze ekonomicky se to vpodstate vubec nevyplati. Co myslite?
  12. Zavislej nejsem, ale kupoval jsem od neautorizovanyho hodinare pres e-bay, kterej hodinky pred prodejem vycistil, pretesnil a dal novou baterku...
  13. Je mozny upravit chod quartz strojku? Koukam, ze moje Omega 1538 (tj. ETA 255.461) se predchazi o cca sekundu za tyden, coz je podle wikipedie na hranici COSC certifikace, kterou sice tenhle strojek nema, ale vseobecne se rika, ze by ji mel kvalitativne dosahnout. Taky me napada, jestli by na to nemohlo mit vliv, ze strojek byl nedavno procistenej a naolejovanej (ne v autorizovanym servise, tak jestli to nepremastili...).
  14. Danafi je presne to, co jsem hledal. Diky.
×
×
  • Vytvořit...