Přejít na obsah

Časomíra

Členové_50
  • Příspěvky

    72
  • Registrace

  • Přítomen

Návštěvy profilu

3 453 zobrazení profilu

Časomíra's Achievements

Pokročilejší začátečník

Pokročilejší začátečník (3/8)

  1. Z výše citovaných značek mám Omegy a Doxy a lepšího výsledku než +- 20s / den se mi nepodařilo seřídit, ovšem cibule vybavené mikroregulací a v dobré kondici budou mít vyšší přesnost.
  2. A co elektromagnetický šok někdy stačí třeba svařování elektrickým obloukem ale to se spravidla do dvou dnů vrátí do normálu.
  3. Přidal bych rádoby právé vojenské letecké hodnky z SSSR předělané z kapesních Luč Molnia 18 kamenů s mikroregulací .
  4. Já by toto netvrdil v případě sturmanskich jsem mněl v ruce provedení se dvěma druhy šroubovacích pouzder, dva druhy ručiček a vždy strojek se 17 kameny rok výroby byl okolo roku 1950 a jedny jsem dokonce donedávna vlastnil.Dále je pro mě charakteristická barva číslic cifefníku která je kašovitá její struktura na povrchu porézní u hodinek na výše uvedených snímcích to na tento typ barvy nevypadá.Bohužel kolem těchto hodinek je hodně fám a i o tom že je při prvním letu do kosmu je mněl Gagarin skutečně na ruce zbírám hodinky více jak 20 let ale je podezřelé že až poslední době se objevily fotografie s s hodinkama na skafandru Gagarina,Jedině co je s určitostí jasné při letecké nehodě mněl na ruce civilní hodinky Poljot. Protože mně tato problematika zajímá pošlu dotaz do závodu Poljot snad mi odepíšou jak je to s kalibrama hodinek Sturmanskie dle roku výroby.
  5. Sturmanskie hodinový strojek 17kamenů uložení setrvačky imblock. brzda setrvačky.pružné uložení strojku v pouzdře.identické hodinky jsou Sportivnie až na číselník a ručky.
  6. Kolega Danton nás tak trochu zkouší jestli mu skočime na pohádky o jednom generálovi a nebo příslušníkovi pozemního personálu letiště Kbely v prvním případě hodinek Sturmanskie jsou to upravené Pobedy a bohužel nápis na zadní straně pouzdra je také smyšlený.Jsou to hezké hodinky ale bohužel né autentické něco podobného nabízí na Aukru prodejce FilipSevcik a vymýšlí si různé pohádky o jejich původu a velice precizně také zvládá přemalování číselníku nebo konverzi z kapesních hodinek. Náramkové hodinky Zenith bohužel nevím používaly je také civilní piloti, ale palubní hodiny Zenith jsou téměř na sto procent z nákladních vozidel a autobusů např. zn Berliet z padesátých let.Pokut tomu tak není ať Danton zveřejní foto hodnových strojků.
  7. Je to opravdu velice zachoválý kousek ale s ohledem na tvar pouzdra bych spíše hádal že se nejedná o autentické hodinky STURMANSKIE ale o Pabědy s přemalovaným ciferníkem a jinými ručičkami doplněný o nápis na zadní straně pouzdra foto hodinového strojku by prozradilo výce.
  8. Eterna nebo Longines a Roamer skvělé značky a pokut se chceš pořádně prašti přes kapsu klidně můžeš zařadit jako náš Předseda vlády i Breitling ale hlavní kriterium je vkus přítelyně a pokut to má být utajený dárek k narozeninám jako překvapení tak to máš opravdu těžké a zpravidla čím drazší hodinky tím větší radost z dárku to zpravidla neplatí.
  9. Jsem rád že se ozval ten nejpovolanější Prim já chápu že se 37 zaměstnanci se žádné velké zázraky nedaj dělat a to ještě když neznám jejich strukturu a taky hospodářský výsledek by mi úsměv na tváři nepřidal (čerpáno z volně přístupných dat z obchodního rejstříku) Tím si myslím že by ze mněla firma Elton se snažit při uvádění nových modelů oslovit co nejvíce možných potencionálních zákazníků a také více se angažovat v boji proti pirátským kopiim hodinek vůbec vždyť nakonec i hodinky Prim jsou už v jejich zájmu a způsobuje značné stráty a ještě k soliterům(je to co dělá řemeslo řemeslem). tyto hodinky jsi kupují zpravidla fandové značky a hodinek vůbec ale i když obsahují strojek ETA i když vkusně nazdobený není to výrobkem firmy je to asi jako kdyby do svých aut Bugati montoval motory např. značky Ford tak by si třeba ucházejicí majitel bugatky třeba si řekl koupím si fordku a hodně ušetřím a něco podobného je to s hodinkami, proto by bylo na zvážení vybavovat solitéry výhradně strojky vlastní konstrukce popřípadě do velikostí XL navrhnout novou konstrukci o odpovídajícím průměru s jednoduchým vysvětlení taky si nekupuji boty o dvě čísla větší .
  10. Nemyslím si že zrovna je to správné ořechove nakupovat hodinky v Číně ale také si nemyslím že se musí fabrika Elton by mněla dostávat státní dotaci proč já taky žádnou nedostanu.V Eltonu si začínají hrát na český Rolex ale bohužel náš trh nená tolik najetných fanoušků značky Prim aby si tyto hodinky kupoval za tyto ceny . Poslední model leteckých hodinek hind o velikosti 45 mm a průhledem na strojek jsou asi vhodné na letecký ples protože jsou velice dokonalé dílensky spracovány tudíž i docela repre ale asi pro letecký personál jsou krokem zpět oproti provedení z roku 1977 i když mněly plastovou lunetu nebyl použit tak kvalitní materiál ani zpracování ale u jejich zadání byl člověk který létal a znal nároky na letecké hodinky.Budoucnost Eltonu těžko odhadnout ale pokut nezefektivní výrobu tj. zvýšení rodukce snížení ceny a zavedení modelů ktré budou více pro praktické nošení a odpovídat svému určení tak to bude další český výrobce o kterém se bude hovořit v minulém čase.
  11. jestli bude pokračovat s prodejem takových skvostů tak brzo vymění bydliště Kladno 1 za Prahu - Ruzyně !!!
  12. Prodejna Mont Black byla v Karlových Varech u hotelu Pup a prodávali tam i hodinky
  13. Při výměně řemínku je dobré mít nahradní stěžejky možno zakoupit v Parexo nebo Olympia(cena cca 3 Kč) protože se může přihodit cokoliv a stěžejka se rozpadne nebo naopak jestliže pásek je značně opotřebovaný štěžejka může být totálně "zahnojená" že s ní nelze ani pohnout. Potom je lépe nepokoušet štěstí a rovnou je přeštípnout kleštěmi.Snad největší dobrodružství je při výměně řemínku u zlatých hodinek ne všechmy mají uchycení řemínku napevno. Zlato ve srovnání s nerezem velice měkké a sebemenší zaváhání při výměně se vymstí hlubokým vrypem do pouzdra a jsou to obvykle hodinky na kterých vám velice záleží
  14. Konstrukce strojku holt není to běžná konfekce a asi ten kdo prováděl opravu tak určitě takové hodinky nemá každý den na stole a toto vlákno nevzniklo kdyby nebyl chybně nesložen perovník a hodnky necouvaly občas se mi povede taky udělat nějakou blbinu ale reverzní chod a ještě u automatů docela slušný výkon .Co do dílenského zpracování málo který výrobce může konkurovat. Dokonalost zpracování je nejlépe vidět hodinářskou lupou jako jsou třeba ručičky ciferník a podobně. Výše kritizované hodinky pri slušném zacházení klidně mohou sloužit i 50 let.Cena opravy jak již bylo několikrát řečeno lidová a spíše než bych řekl než se rozčilovat je to pro zasmání.
  15. Breitling - hodinky pro profesionální piloty a jedním z faktorů je odolnost proti elekto magnetickému poli a v tomto případě pro uživatele asi důležitější než třeba vodotěsnost. Vždyť dlouhodobý pobyt v pilotní kabině dopravního letadla z let 60 až 80-tých je zhlediska elektromagnetického pole značně zatěžující i pro posádku (rotační měniče napětí, meteorologicky radar,něktré palubní přístroje a pod).A výrobce hodinek pro profesionální piloty musí předpokladat že tato dopravní letadla ještě jsou v provozu je to prakticky co dělá Breitling Breitlingem. Asi by toto se pokusil také to řešít s výrobcem a pokut se tato závada neustále opakuje je to důvod na odstoupení od kupní smlouvy a požadovat nové hodinky nebo navrácení peněz.
×
×
  • Vytvořit...