Přejít na obsah

Jeronimo

Členové_50
  • Příspěvky

    9 126
  • Registrace

Contact Methods

  • Website URL
    https://www.atelier-jeronimo.cz/

Profile Information

  • Pohlaví
    Neuvedeno
  • Fanoušek značky

Návštěvy profilu

62 994 zobrazení profilu

Jeronimo's Achievements

MegaXXLzávislák

MegaXXLzávislák (8/8)

  1. Ta cibule bývá shnilá už na krámě. U česneku je to někdy problém poznat. Okurky ve šprce nekupuju, nemělo by se to údajně takto dávat do ledničky, pod šprckou kondenzuje vlhkost což urychluje proces kompostace.
  2. Cibule, to je třeba kapitola. Já v obchodě klidně přeházím dvě bedny abych si vybral půl kila. Když manželka zrovna neobjedná na Rohlíku a jedeme na nákup a ona to hází do vozíku, tak já to zdruhé strany vyhazuju ven s tím jestli je normální.
  3. Jsem si dělal prdel. Jezdit se šlupkama a účtenkou po městě je čistý prodělek.
  4. Jojo, když trefím na nějakých farmářských trzích nebo od známých, tak to není 30% odpad, ale jen 5%. Což už považuju za nějakou přizozenou ztrátu, atd. Ale když zrovna dostanu akutně chuť na bramborák a česnek není doma, tak beru co supermarket dá. Krom teda španělského, čínského, atd. To není česnek, ale řepa.
  5. A reklamoval jsi to? Já se naseru takto u česneku. Snažím se kupovat český, na cenu nehledím a když to doma rozbalím, tak je třetina odpad.
  6. Já měl tenisové lokty cca před 8 lety ze špatných návyků z posilovny a dostal jsem se do fáze, kdy už jsem si nebyl schopen se slzami v očích zapnout knoflík od košile. Léčba spočívala v 2 x obstřicích Diprophos + meso do každého lokte a papat Diclofenac. Na chvíli jsem měl klid, ale po několika týdnech se bolest vrátila ještě ve větší míře. Pak následovaly rehabilitace, laser, epikondilární ortéza, tuny kloubní výživy, střídání ortopedů, atd. Nepomohlo nic, nebo ne na tolik, abych se mohl vrátit k běžným aktivitám. Další obstřiky už jsem v tu dobu odmítal, protože mezi tím vším jsem si nastudoval co je to za šmakulády. Poslední možnost byla operace, která může mít třeba jen 50% efekt a pokud zůstanou člověku stejné/špatné pracovní, sportovní návyky tak za pár měsíců, let může být problém zase zpět. Navíc si spočítejme o kolik člověk přijde peněz a času v následné pracovní neschopnosti a dalších nutných rehabilitacích po operaci. Pomohla mi až rázová vlna, ale ne ty šimrátka co jsem taky zkoušel. Jednalo se jestli si dobře pamatuji o ESWT fokusovaná rázová vlna. (rozbíjejí se s tím snad i ledvinové kameny) Pan ortoped si ultrazvukem zaměřil konkrétní místo, plochu i hloubku do které bude vlnu pouštět. Loket mi dal do lokální anestezie a pak začal. Trvalo to několik minut a i přes anestezii jsem se pěkně kroutil. Ruku jsem měl jako meloun vč. barvy. Tři dny jsem ji měl v závěsu a pak rozhýbával. Do dnes považuji efekt za z 95% úspěšný a bez recidivy. Za několik týdnu jsem šel i s druhou rukou. Vyšla mě te tenkrát levá ruka, jedno ošetření 4.000,- Kč. Pravá také jedno ošetření 4.000,- Kč. To před osmi lety pro zaměstnance který vydělával průměrnou mzdu nebylo uplně málo, ale nelituji ani jedné jediné koruny. Pořád říkám, že mě to vyšlo mnohem levněji než být doma měsíc s jednou rukou, pak měsíc s druhou rukou na neschopence s efektem který nemusel být dobrý. Samozřejmě, kdyby mi někdo přivezl čtyři skříně a musel bych je montovat ručo po staru bez aku šroubováku několik hodin, tak to cítit budu, ale to už asi po čtyřicítce každý Obecně když si dnes cokoliv namůžu, tak sval protahuju a masíruju, to tak nějak zvládne každý. Jinak každý s problémem může využít zdravtního systému a 1 x za 6 měsíců si může i od obvodního lékaře nechat napsat rehabilitace. Už tam aspoň člověk zjistí co má konkrétně za problém, jak mu předcházet, jak ho řešit. Možná jsem napsal nějaké drobné nepřesnosti, ale je to dáno tím, že je to fakt doba co jsem tenisové lokty řešil. Edit: Tak jsem ještě pro zajímavost dohledal komunikci z ordinací ortopeda a bylo to v roce 2009, takže cca 13 let. A ještě napíšu ať co jsem napsal neberete jako nějaký recept, ale jen moji zkušenost. Každý je unikátní tvor, má jiné návyky, celkový zdravotní stav, věk, štěstí nebo smůlu, atd.
  7. Ahoj Všichni, za člena Chronomagu nabízím tyto parádní vintage potápky od již neexistující společnosti Valory Geneve SA. Ref.2834 Uvnitř tiká stará dobrá kovářská práce, ETA 2452 Automatic, 25 Jewels. Takže žádné plastové kotvy a krokové kola tam nenajdeme. Období ze kterých hodinky pochází odhaduji cca na první polovinu sedmdesátých let. Velikost ocelového pouzdra: 36 x 41 x 12,5 mm bez korunky. Lug distanc: 19 mm. WR 200 nezkoušeno. Sklíčko armovací, plastové s vnitřní integrovanou lupou. Cena za tento prudce nositelný kousek je: 9.500,- Kč.
  8. Jeronimo

    IWC Schaffhausen

    HOP na 147.000,- Kč
×
×
  • Vytvořit...