Přejít na obsah

Domine

Členové
  • Příspěvky

    6
  • Registrace

  • Přítomen

Domine's Achievements

Začátečník

Začátečník (2/8)

  1. Dobrý den, koupil jsem si z druhé ruky hodinky výše zmíněné značky. Obvod zápěstí mám menší než je celková délka originálního tahu a proto bych jej rád zmenšil. Bohužel nevím jak. Poradíte prosím? Stačí pouze odebrat segmenty z jedné strany nebo je lepší z obou stran? Děkuji za případnou odpověď a přeji hezký večer. Jirka
  2. Co na Aukru ? Hodinky chci renovovat a samozřejmě si je nechat. Pouze mě zajímala případná hodnota hodinek, taková informace není nikdy na škodu. Nejsem typ člověka aby prodal památku po někom z rodiny a koupil si za získané peníze telefon nebo jinou elektroniku. I tak děkuji za reakci.
  3. Dobrý večer, taktéž mám kapesní hodinky z pozůstalosti ale prodávat je nechci :-) Dnes jsem byl u hodináře se zeptat na vyčistění strojku, a prý mám počítat až s částkou 3.000,-Kč . Myslíte že částka je adekvátní ? Taktéž bych se chtěl zeptat (i když na různých serverech se znalci neradi baví o oceňování), myslíte že částka za uvedené kapesní hodinky je přehnaná ? http://1url.cz/ZpAJ Vlastním totiž hodinky stejné značky a hmotnostně jsou značně těžší (100 g). Mé založené vlákno: http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/40816-systeme-glashutte/ Kdybych čistě teoreticky chtěl hodinky prodat, jakou hodnotu můžou mít ? Je lepší prodávat na zahraničním aukčním serveru nebo zdejším ? Mnohokrát děkuji za případnou reakci a přeji pěkný zbytek dne. Jirka
  4. Dobrý den, rád bych Vás požádal o seznámení s hodinkama které vlastním. Některé informace jsem si dohledal na internetu, ale podstatnou část ne. Jak jsou u mých hodinek konstruovány strojky a z jakého materiálu jsou hodinky značky PRIM 17 Jewels P10EL a Luch (Made in USSR) ? Z jakých let mohou hodinky být (převážně Wyler Incassable) ? Domnívám se že v obou případech se jedná o pozlacené "šasi". Je tomu tak ? K těmto hodinkám žádný vztah nemám a rád bych je prodal. Myslíte že prodejem hodinek cenově dosáhnu alespoň částečně na lepší hodinky značky Poljot ? Děkuji všem za případnou reakci a přeji hezký zbytek dne. :-)
  5. Dobrý večer všem slušným uživatelům serveru Chronomag.cz . Při pročítání sekce kapesní hodinky jsem narazil na dotaz, který se týkal typu hodinek značky Systéme Glashütte. Taktéž vlastním kapesní hodinky výše zmíněné značky a bohužel delší dobu jsem o nich nemohl najít podrobnější informace (až zde). Ačkoliv jsem zde našel odpovědi na většinu otázek, rád bych se stejně ještě doptal: Dá se dle sériového čísla hodinek dohledat kde a kdy byly vyrobené ? Ačkoliv se nejedná o značku Glashütte ale o Systéme Glashütte, je možné, že by plášť hodinek nebyl vyroben ze zlata ? Nikde jsem nenašel punc. Věděl by někdo ze zkušených uživatelů co znamená signování VA (zmíněné signování je vyražené u hřídele natahování)? Za dobu co kapesní hodinky mám jsem nenašel způsob, jak je synchronizovat s aktuálním časem. Bude někdo vědět jak na to ? Časem bych chtěl hodinky zrenovovat, dá se někde koupit oblík (u mých hodinek není) Děkuji za odpověď a přeji hezký zbytek dne.
×
×
  • Vytvořit...