Přejít na obsah

hufnor

Členové_50
  • Příspěvky

    659
  • Registrace

  • Přítomen

6 sledujících

O uživateli hufnor

  • Datum narození 31.5.1983

Profile Information

  • Pohlaví
    Muž
  • Bydlí
    V létě moře nebo Prostějov, v zimě Prostějov

Návštěvy profilu

10 688 zobrazení profilu

hufnor's Achievements

Závislák

Závislák (6/8)

  1. Vážení, řeším problém v rodině. Konkrétně jak neuškrtit švagra. Švagrovi pravděpodobně m*dlo a s vidinou nějakého kryptopřivýdělku (což je tu nepodstatné, byla to prostě mrkvička na klacíčku) pěkně potichoučku, polehoučku, bez sebemenšího náznaku dotazu naletěl nějakým kyberšmejdům a zřídil v bance půjčku na X set tisíc, kterou následně online vysypal do kapsičky šmejdům a neobdržel ani kouzelnou fazoli, natož kriplto. Šmejdi pak ještě prostřednictvím v počítači nastražené pastičky na něj (podle všeho bez jeho vědomí, krádeží identity) vysosli dalších x set tisíc tentokrát z Home Kurevditu. Celková škoda po splátkách s úroky jde hrubě přes milion. Dosud podniknuto (pokud jsem z kusých informací vyrozuměl správně): Začal platit splátky, zaplatil asi 2, než to „prasklo“ protože nebyl schopný přispívat do rodinného rozpočtu jako dříve. (Splátky jsou někde k 70 % jeho platu.) Ze strachu, aby po něm nešly banky. Když to prdlo, tak nahlášeno na policii, kápnuto, co a jak se stalo. Aktuálně se prý pracuje na „reklamaci“ půjčky v bance ve snaze docílit nižších úroků. ??? Nějaký osobní bankrot prý je finančně nevýhodný oproti prostému splácení. Protože sám nejsem ohledně finančnictví bůhvíjaký expert, prosím o rady a tipy, nad čím by bylo možné koumat, v čem a jak by bylo možné konat, případně kontakty na někoho, kdo by poradil, jak ten megaprůser alespoň trochu zredukovat. Předem děkuji
  2. Vážení, řeším problém v rodině. Konkrétně jak neuškrtit švagra. Švagrovi pravděpodobně m*dlo a s vidinou nějakého kryptopřivýdělku (což je tu nepodstatné, byla to prostě mrkvička na klacíčku) pěkně potichoučku, polehoučku, bez sebemenšího náznaku dotazu naletěl nějakým kyberšmejdům a zřídil v bance půjčku na X set tisíc, kterou následně online vysypal do kapsičky šmejdům a neobdržel ani kouzelnou fazoli, natož kriplto. Šmejdi pak ještě prostřednictvím v počítači nastražené pastičky na něj (podle všeho bez jeho vědomí, krádeží identity) vysosli dalších x set tisíc tentokrát z Home Kurevditu. Celková škoda po splátkách s úroky jde hrubě přes milion. Dosud podniknuto (pokud jsem z kusých informací vyrozuměl správně): Začal platit splátky, zaplatil asi 2, než to „prasklo“ protože nebyl schopný přispívat do rodinného rozpočtu jako dříve. (Splátky jsou někde k 70 % jeho platu.) Ze strachu, aby po něm nešly banky. Když to prdlo, tak nahlášeno na policii, kápnuto, co a jak se stalo. Aktuálně se prý pracuje na „reklamaci“ půjčky v bance ve snaze docílit nižších úroků. ??? Nějaký osobní bankrot prý je finančně nevýhodný oproti prostému splácení. Protože sám nejsem ohledně finančnictví bůhvíjaký expert, prosím o rady a tipy, nad čím by bylo možné koumat, v čem a jak by bylo možné konat, případně kontakty na někoho, kdo by poradil, jak ten megaprůser alespoň trochu zredukovat. Předem děkuji
  3. Za 20 + let, co jezdím, se mi nikdy nestalo, že by mi SPZ ulítla. Takže mě úplně dostalo, jaká je to patovka. Je absolutně neuvěřitelné, že v dnešní době nemá nějaké příčetně schůdné řešení tahle situace, kdy vyrazíte autem do zahraničí, nebo obecně na delší vzdálenost od domova na krátkou nebo středně dlouhou dobu a po cestě ztratíte SPZ. Z toho, co jsem vybádal při snaze vyřešit naši patálii, jsem vyrozuměl, že pokud chce člověk postupovat zcela legálně, v podstatě je nutné auto okamžitě odstavit, nepokračovat v cestě a z daného místa lze auto dostat jedním ze dvou způsobů: 1. zajistit odtah (takže zaplatit, z vlastního nebo z pojištění - což je stejně pořádná pakárna, u auta, které je naprosto v pořádku - a zajistit si vlastní transport - takhle navečer, pro 2 dospělé, 2 děti a bagáž, z půlky Rakouska, například) 2. vyřídit nové SPZ a odjet po ose (takže dopravit buď sebe na úřad, nebo malý techničák a nějak ověřenou plnou moc někomu, kdo se zároveň dostane k velkému techničáku a teprve pak může - v úřední den - pro nové značky, které pak ale zase musí i s novým malým techničákem dostat k autu - no pakárna na entou). Což jsou alternativy trochu na prdel, když má člověk 350 km cesty za sebou, 400 km cesty před sebou, pak 4 dny s plány na cestování na místě a návrat opět 750 km. I kdyby se někdo nakrásně rozhodl mrsknout po řešení té situace dost hafo peněz, tak jsou s tím po časové stránce takové oplétačky, že to úspěšně torpéduje celé plány. Napadá někoho nějaký skutečný důvod, proč by nemohlo auto bez jedné SPZ jezdit? Když třeba existujou papírové převozky? Proč nejde online nahlásit ztráta SPZ, vytisnout si A4 s číslem a QR kódem pro fízly s potřebnými informacemi o tom, kdy jste ztratili, do kdy platí náhradní papír, atd. a s tím prostě dojet, kam potřebujete, přičemž platnost by byla v řádu týdne? Protože jak se na to dívám já, tak je to v reálu čistě otázka toho, že vás v takové situaci stát nemůže kasírovat prostřednictvím některých automatizovaných systémů (tipnu si, že pak nefachčí některé radary snímající jenom jednu část auta, kontrola zaplacení dálničních poplatků, atp.) Proto ta drakonická opatření a neochota vymyslet systém jednoduchého řešení. A vzhledem k tomu, kolik nás v pondělí ráno bylo na dopravce s jednou značkou a formuláříkem, to nebude ojedinělá událost. Už jste se někdo dostali do podobné situace? A jak vypadalo vaše řešení?
  4. Mě potěšilo, že se pár hodin kreativní činnosti s lihovkama a bílým šanonem vyplatilo a podařil se díky tomu návrat s dětmi od moře i mínus jedna plechová ozdoba auta, povalující se někde na neznámém místě v úseku cca 300 km od domovského přístavu po první zastávku na sváču na cestě tam. A to prosím okolo hned několika hlídek a skrz monitorovanou AT hranici. Ale díky bohu za tak relativně jednoduché provedení espézetky.
  5. Už jsou rozhozené a v krabičce obložené takovým tím balíčkovaným kočičím stelivem, i když povolit ty šroubky nebylo úplně jednoduché. Uvidíme. Ještě to taky mohla být nějaká provozní nečistotová "mlha" z výroby, protože ačkoliv jsem to neprozřetelně utřel dřív, než to mělo šanci "oschnout" a diagnostikovat tak, jestli je to voda, nebo jenom brajgl, všiml jsem si následně, že vnitřek skla za okrajem té vnitřní lunety byl i po pár minutách pořád takový šedý. Tak jsem to vzal i tam novým hadříkem na brýle s roztokem, páč se tam rožek mezi to sklíčko a lunetu vlezl, a sklíčko výrazně zprůhlednělo. Pro jistotu to ve stelivu nechám pár dní, pak to poskládám, vrazím na ruku a zkusím sklíčko pochladit, jestli se na něm něco objeví.
  6. Takhle dorazily hodinky inzerované jako "úplně nové, v ideálním stavu". Naštěstí nikdo z fóra, ale nepotěší. Nějaké tipy na domácí sušení? Chtěl jsem je brát příští týden na cestování, tak nevím, jestli stíhám hodináře.
  7. Nijak jim to neubližuje, chci mít možnost rozhodnout podle vlastního uvážení, kdy tuhle žvýkačku k přežvýkání dostanou. Stejně tak, jako by nebylo dobré tu žvýkačku dát miminu, nepovažuju za dobré děti vystavovat určitým otázkám, dokud nejsou mentálně zralé na to, aby byly schopné vnímat složitější kontext. Něco z toho tu zmiňoval už safi. Podle mě by měl existovat v dětské zábavě "safe space" témat, o kterých se tam prostě nebude mluvit, protože to má být zábava, ne indoktrinace. A rodiče by neměli být povinni si prolustrovat dopředu každý díl dětských seriálů, co všechno se tam řeší nebo neřeší. Přijde mi to asi stejné, jako by tam někdo z těch týnejdžrů vytáhl ptáka a některé z těch fešand ho tam pěkně v ostrém detailu vrznul. Proč? Protože stejně na to jednou přijde řeč? To mi vadí. Že tohle nemá být platforma na vytrubování nějaké "message". A pokud ano, bylo by fajn o tom rodiče informovat. Tohle bude seriál o různých typech vztahů mezi náctiletými. Ne nechat proběhnout 5 řad příběhu o dinosaurech a pak tam pěkně na závěr frknout jako hepyend LGBTQ?":!"$÷× románek.
  8. Alibizmus ... Měl jsem rozepsanou sáhodlouhou věc, ale prdím na to. Můj základní problém je rozdíl tolerance vs. propagace. Přijde mi, že se nejen normalizuje něco z biologického hlediska abnormální, ale občas se to až, řekl bych, propaguje. Pro podsouvače zopakuju. Z mého pohledu - tolerance, určitě. Propagace je hodně šikmá plocha zadělávající na řadu trablů. Podloudná propagace mezi dětmi je xindl. I schovaná za argumentem učení toleranci. Děti nemají s tolerancí problémy. Stačí je neučit nenávidět a ty, které jsou "zdravé" (čti šťastné) budou samy od sebe tolerantní až za roh. Ty "rozbité" budou posléze útočit na druhé kvůli mnohem větším blbostem, než je sexuální orientace.
  9. DPRDL, je vážně, VÁŽNĚ nutné nacpat tu LGBQBHG$ß÷ agendu úplně všude. Prvňačka se mi kouká na dětský seroš Jurský park/Kreténský kemp a doteď to bylo jenom přiblblé. Teď poslouchám (hlídám předmětné mládě chřipkující) a ono z telky leze, jak jedna holčičí postava řeší "zájem" o druhou holčičí postavu. PROČ? Proč v seriálu, na který se budou dívat v převážné většině malí kluci (naše prďola je výjimka, ta si v dinosaurech jede už od dvou let)? Plno dinosaurů, robotů, akce, tádidá. A teď tam začali řešit, kteří z těch sotvateenagerů spolu budou mít co. A nejlepší řešení bylo tam nacpat mimo jiné i trochu té homomessage. A co teď já s tím, když nechci dítě nechat masírovat těmihle tématy v tomhle věku a přitom je to její nejoblíbenější seroš? Když jí to zakážu, jsem za kreténského tyrana. Když jí to začnu vysvětlovat, pustím se do oblasti, kterou v tomhle věku vůbec nemá takhle malé dítě řešit. Nejsem žádný -fob v tom smyslu, že bych se jal někoho lynčovat za to, jestli se šermuje párkama nebo čvachtá ústřicema, ale proč mi to takhle nacpou do páté řady dětského seriálu o dinosaurech!? DPČ KRVA!
  10. Já se jenom divím, že si před Vánoci nepořídil štěňátko, aby mu teď měli jeho odporní odpůrci co "otrávit". Chudinka malej, by se nad ním člověku až srdce ustrnulo!
  11. Podle mého je to naprosto záměrný tah. Nezapomínejte, že tu máme přímou volbu, která probíhá, jako všechny ostatní, na principech demokracie, tedy lůzovlády. A koho si myslíte, že je na té klaté gaussovce víc? Intošů, kteří všechny ty odpovědi vysypou z rukávu, ani nemrknou, a tím pádem můžou pobaveně kroutit hlavou, jaká je ten Bureš lama, nebo těch MČČéček, které jsou na tom lautr stejně a takovýhle klip u nich vyvolá spíš pocity soucitu a sounáležitosti, jak mu teď všichni ubližujou a dělají si z něj prdel, že je blbý, spolu se škodolibou chutí ho tam na ten hrad poslat, aby to tím ukázali právě všem těm "chytrákům" (rozuměj lidem s IQ nad 80), kteří si z nich celý život dělají prdel, že jsou blbí? I hlasy debilů se počítají, panstvo.
  12. Prosím, nemáte někdo tip na šikovného zlatníka v oblasti Hané, případně Brna, kam bych si mohl nechat zajít upravit snubák? Po nezanedbatelném odtučnění prstýnek vyloženě padá, zpátky na jateční váhu se vracet nehodlám, takže je čas zmenšit, aby mi přestal padat z hnáty. Už jsem měl párkrát namále a doma na zemi bych ho asi našel, ale kdyby mi spadl někdy na lodi, tak su v řiti. Nevím, nakolik je tu faktor, že se jedná o bílé zlato. Žádné šutry, design jednoduchý, rytí uvnitř jo, ale mezery se najdou. Uvítám tipy a rady. U koho, jak, atd. Předem díky!
  13. Tak nějak jsem to viděl taky. Mimochodem, strašně mě pobavilo, jak v době, když začal masivně zdražovat plyn a elektrika, na mě vypadlo hned několik článků, které mě informovaly, jak strašně rizikové a zdraví škodlivé je topit dřevem v krbu. (Topím dřevem v krbu. Ale nic jsem si okolo toho negooglil.) Prostě otevřu Seznam, "Spalování dřeva bububu", Google zprávy "Nejvíce bububu je topení dřevem v krbu". Jsem se normálně musel smát, páč to úplně předpisově vypadalo jako: "zdražili jsme, co se dalo, tak to, co zdražit teďka hnedka neumíme, to pomažem hovnem, aby po tom lidi nešli ..."
  14. Obecně velmi rozšířená metoda řešení internetových diskusí. Mimochodem, teď na podzim jsme se po cestě na loď bavili s jedním posádečníkem na různá sociální a zelená témata a bylo zajímavé pozorovat, do jaké míry rozšťáraly nejrůznější ad absurdum vypjaté kampaně nejen pravicově, ale i relativně dost levicově smýšlející lidi ze skupiny "normálních, inteligentních". Maník kolem padesátky, vegetarián (nemilitantní, leč z přesvědčení), dlouhý páčo. Tedy rozhodně žádný Ortelář. Při různých zmínkách o Grétě, LGBHXYFR$ß+-AUTOBUS a dalších se mu stejně otvírala málem kudla v kapse. Protože má prý plné zuby toho, jak mu furt někdo cpe, jaký on je kokot, že furt ještě někam jezdí s rodinou 10 let starým nafťákem, namísto toho, aby si nechal vyrobit zbrusu nový, naprosto "čistý" elektrofáro, a že ještě neposlal barák poslal do Afriky jako reparace (ale mailem, aby to nemělo takovou uhlíkovou stopu), atd. On, dlouhovlasý humanoidní vege a má tik v oku ze zelené, černé a duhové. Chápete, jak je tohle smutný? Jednou ze základních věcí, která dělá z lidí lidi, je schopnost soucitu a pro-sociální spolupráce. A všelikerým zájmovým skupinám bojujícím za práva a nároky toho či onoho se podařilo docílit akorát toho, že jsou nějaká jejich vznešená poselství a cíle i lidem, kteří by jim jinak byli ze svého základního nastavení v podstatě nakloněni, nejen u zádele, ale mají jich dokonce plné zuby. Já sám to mám v základu tak nějak laissez-faire, ať si každý dělá, jak uzná za vhodné, pokud se tím nesere do někoho jiného. Je mi šumák, kolik melaninu má kdo ve škáře a s jakým souhlasícím dospělým si ve volném čase strkají co kam. Jseš modrej, ale užitečnej, buď si klidně modrej s puntíkama, když jseš užitečněj. Jseš fialovej, buď si fialovej, když mi nebudeš vnucovat, že musím být fialovej taky. Jseš bílo-bílej, přímo zářivě alabastrovej, ale chováš se z pohledu společenského soužití jak petit-chat ... udělej ostatním radost a jdi se, laskavě, zkompostovat. Všemožné protežování, subvencování a podobné kraviny jsou podle mého mor. Ukaž, co umíš, a pokud to druzí ocení, tak tě odmění. (Pozor, nezaměňovat s nějakým brojením proti solidaritním systémům jako je např. zdravotnictví. Jako společnost máme přebytek - nebo bychom měli, pokud by se nepromr*ával. Můžeme si dovolit jej investovat do podobných mechanizmů.) Vzít ale skupinu X, jejíž užitek pro společnost je přinejmenším sporný, narvat do ní Y zdrojů s minimální návratností (protože snažit se státně "zešťastnit" v jádru rozbitý lidi je chiméra) a elementárně přitom nasrat většinu Z ... prospěje jako komu? A pak tahle nasraná většina Z uvidí "malou holku," jak upozorňuje na velmi reálný, velmi velký průser, který se týká náš všech a našich dětí do bůhvíkolikátého kolene, a i jinak "normální" člověk na to má téměř niternou reakci: "Idi s tým Grétou na xuj!" A přitom se holka ani nelepí k silnici někomu před auto, když se on chudák potřebuje dostat ráno do Kolbenky. Ještě k tomu jako by to měla všechno z vlastní hlavy. Takže gratulace médiím a všem kktům, kteří stojí za vším tím energickým máváním olbřími praporci pseudovznešených pseudocílů. Namísto toho, aby běžný člověk reagoval soucitně, jak je mu vlastní, když ho někdo upozorní na to, že se někomu někde děje nějaké skutečné příkoří, a z vlastní dobroty něco udělal pro nápravu, pokud může, tak ten samý člověk začne hystericky běsnit, když koutkem oka zahlídne, že nějaké děcko třepe v parku barevným mávátkem (jsa mávači olbřímími duhovými praporci dvakrát do týdne označen za hnusného homofoba, páč ještě nevěnoval jedno ze svých dětí chudinkám stejnopohlavním párům, které ze zlovůle necitlivé matky přírody dvěma šulínama prostě toho fakana nevyšermujou). Fakt supr práce.
  15. Nevím, jestli sranda, nebo smutný, ale určitě chucpe a demence.
×
×
  • Vytvořit...