Přejít na obsah

Mornix

Členové_50
  • Příspěvky

    211
  • Registrace

  • Přítomen

Profile Information

  • Pohlaví
    Muž

Mornix's Achievements

Kandidát závislosti

Kandidát závislosti (5/8)

  1. To je tak absurdní, že se mi tomu ani nechce věřit. Ale tu právní úpravu neznám.
  2. Pomohl by odkaz na ten model od DW, abychom se mohli od něčeho odrazit. Také by to chtělo trochu víc specifikací. Automat, nebo quartz? Průměr pouzdra?
  3. 28.12. objednáno jako registered mail bez krabičky. 16.1. mi balíček přinesla pošťačka až domů. Jednalo se o placatou kartonovou krabičku vyplněnou polystyrenem. Samotný produkt byl zabalen v bublinkové fólii. Na to, že balíček putoval přes půl světa, bych si dovedl představit trochu pečlivější zabalení. Opět bez Černého Petra. Na Skywatches jsem nakupoval mimojiné proto, že tento konkrétní produkt nebyl v nabídce oficiální dealerů, dokonce ho neměli ani tuzemští "šedivkáři".
  4. Také se mi nepodařilo nalézt informace o tom, že by Hanowa byl výrobce nožů a nářadí. Podle mých informací od začátku vyráběli hodinky (hodinkové šperky).
  5. Pokud nějaký máš, tak sem s ním. Třeba se zasmějeme. //edit: Zkusil jsem na netu nějaké vtípky na Drahoše vypátrat a zatím nic. Jen nevím, jestli je to dobré, nebo špatné znamení.
  6. Mornix

    SKX007 ceny u nás

    Kdyby tohle všechno nebylo zmíněno už v úvodním příspěvku, tak by to, cos tu právě napsal, dávalo možná smysl.
  7. Mornix

    SKX007 ceny u nás

    Přečti si název topiku...
  8. Mornix

    SKX007 ceny u nás

    Na druhou stranu, ta cenová nevýhodnost u Helveti je jen u některých modelů. Navíc spousta lidí přijde do krámu, nakoupí hodinky a neřeší, jestli se dají někde na netu koupit levněji, případně předpokládá, že cenový rozdíl nebude tak propastný. Další sortu lidí by nikdy ani nenapadlo kupovat hodinky někde v Singapuru s platbou předem. To je pro ně scifi, takže ten cenový rozdíl neřeší, i kdyby se o něm dozvěděli, což beztak nejspíš nehrozí.
  9. Pokud vím, tak Petrando neobhajoval střílení petard 14 dní před silvestrem.
  10. Mornix

    SKX007 ceny u nás

    A to je dobře. Jako správný vlastenec musíš podporovat českou ekonomiku.
  11. Mornix

    SKX007 ceny u nás

    Mrkni se sem http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/63186-skywatchescomsg/page-9&do=findComment&comment=2019390 Tam lidé popisují zkušenosti s nákupem na Skywatches a zda dopláceli DPH. Každopádně i když zaplatíš CLO a DPH, tak je to pořád v některých případech výhodné. CLO je pár korun a DPH je 21%. ---------------------- Nemám problém si připlatit za kvalitnější služby, elektroniku a komponenty nakupuji např. v Alze, místo nějakých pofiderních e-shopů, kde je cena třeba i o několik stovek nižší. Vždy ale porovnávám riziko komplikací s reklamací a finanční benefit, který bych podstoupením tohoto rizika získal. Neznám procenta reklamací u hodinek, ale předpokládám, že to budou jednotky procent. V Helveti jsem si jedny hodinky už koupil. Byly to švýcarské hodinky. I ty se dají sehnat v e-shopech, které prodávají "šedivky", ale cena tam bývá nižší jen o pár set. V takovém případě se mi to nevyplatí a ocením možnost si do kameného obchodu zajít a hodinky si třeba vyzkoušet. Asi mají švýcaři "šedivky" pořešené o dost lépe, než japonci. Je mi trochu líto Helveti, že podnikají v biznisu, kde se dá jejich zboží koupit na netu za třetinovou cenu. To se jinde nevidí. Upřímně jim to nezávidím, ale každý se snaží chovat finančně racionálně.
  12. Mornix

    SKX007 ceny u nás

    Za třetinovou cenu se to vyplatí i bez záruky. Alespoň u zboží v této cenové relaci.
×
×
  • Vytvořit...