Přejít na obsah

Dejf81

Členové
  • Příspěvky

    16
  • Registrace

  • Přítomen

O uživateli Dejf81

  • Datum narození 16.9.1981

Profile Information

  • Pohlaví
    Muž
  • Bydlí
    Olomouc
  • Fanoušek značky
    omega

Dejf81's Achievements

Začátečník

Začátečník (2/8)

  1. Jak je vyzvednu na poště, tak to pořádně nafotím a pošlu a nechám si poradit, jestli to vrátit skrz přílišné zbroušení nebo nechat! Zatím díky moc!
  2. myslím, že byla obrovská náhoda, že jsem to vydražil.. byla to taková rychlá akce s velkou mírou nerozvážnosti, ale přese všechno pořád riskuju jen dopravné, které bylo v tomto případě velice příznivé a to jsem schopný akceptovat.. jinak bez padáku neskáču:)
  3. Máte pravdu, trochu tam jde to 825 vidět.. takže zatím to vypadá na variantu, že hodinky jsou po panu Brusićzovi.. I když, pořád by to mohlo být jen tím nafocením, že to nejde vidět.. uvidíme v sobotu.. Daň/clo jsem zatím neplatil a i výzva k vyzvednutí zásilky říká, že doplatné/clo je 0,-, a že žádná složenka přiložena není.. tak jsem taky netrpělivě v očekávání..
  4. Zdravím všechny a prosím o pomoc! Vydražil jsem na ebayi Seamastery a byť je to od TopSellera se 100% feedbackem, mám nějaké pochybnosti. Poraďte prosím! http://www.ebay.com/itm/230664861192?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1423.l2649#ht_10874wt_1185 1) Je divné, že k hodinkám nejsou papíry+krabička+návod atd. Dá se kdyžtak krabička atd. koupit samostatně? A kolik to tak stojí? Dají se nějak vyzískat záruční karty k hodinkám od výrobce? Popř. jakým způsobem se ověřuje pravost hodinek? Pouze podle výr. čísla to asi nebude.. 2) proč na krytu není taková ta zeměkoule?? To má být na všech hodinkách od r. 2006, ne? Obzvlášť pak na těch nových s červeným nápisem Seamaster.. Když to srovnám např. s obrázkem v příloze, tak tam zeměkoule je. 3) jaktože není na tahu "825"?? Taky divné! Mohlo by jít o fake? Nebo je možné, že v rámci inovace hodinek někdo brousil a brousil až to z toho totálně sundal? Už jsem je zaplatil, už mi přišly, už se na ně neskutečně těším, ale budu si je moct vyzvednout až cca v sobotu, kdy se dostanu na poštu.. Pak mám 3 dny abych je popř. vrátil, pokud nebudu spokojen, tak to potřebuju nějak rozseknout. Předem díky moc za pomoc!! David
  5. Tohle je 2009 tak by to mělo být asi ještě v záruce, i proto mě to zajímalo.. no uvidíme. Každopádně díky za odpověď.!!
  6. Pokud by u toho prodávající neměl záruční kartu, manuál a orig. krabičku atd., snižuje to nějak významně hodnotu těch hodinek? Ještě mi na to neodpověděl, tak uvidím.. Každopádně, pokud to u toho nemá, vrhá to určité podezření o původu hodinek, ne? David
  7. DOBRÝ KAUF? http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=230664861192#ht_10874wt_1185 Já to vydražil za 1300usd. Je to přesně typ co jsem chtěl, dokonce vypadá ve velice zachovalém stavu! Jen jsem trochu zmatený z těch jejich označení velikosti - je to doufám full size!! Škoda toho DPH co mě jistojistě čeká.. Koukněte na to prosím.. pokud byste měli nějaká podezření, dejte vědět! Díky moc!!!!! David
  8. http://www.ebay.com/...#ht_6384wt_1185 sice trochu ošm.dlané, ale cena se zatím docela drží (na to že to bude za chvíli končit) škoda že je to jen US shipping.. ale pokud máte někoho v US..
  9. OK, díky za radu! Když jsem kupoval nějaké věci z NY, tak mi to přišlo a skoro tři týdny mi to zadržovali celníci v Praze a pak mi vyměřili DPH z ceny obvyklé, nominální, nikoli tržní, která byla v tu chvíli asi poloviční a tím pádem jsem na tom byl řádně tratný, takže nechci udělat stejnou chybu dvakrát! Chyba byla, že jsem u toho měl přiložené dva doklady - cena nominální a prodejní.. oni řekli, že samozřejmě musí pro vyměření DPH vzít cenu vyšší, což mi bylo divné, ale trvali na tom, že jinak mi to nevydají, tak jsem neměl jinou možnost.. prostě bad luck!
  10. Díky za odpovědi.. no, ten rozdíl ve výšce je fakt zanedbatelný! Já chtěl Bondy v quartzu, pak jsem zvažoval automaty, ale z výše zmíněných důvodů (natahování, otřesy, náchylnost, atd.) jsem si také říkal, že se k tomuto typu hodinek bude asi více hodit quartz. Automaty bych si představoval pak spíš nějaké oblekovky.. ale Seamastery jsou podle mě dokonalé jak na běžné nošení, na sport, tak i k obleku, je to prostě stylovka jako blázen!!! Co se týče servisu, vždycky jsem si myslel, že je to otázka jen automatů.. že u quartzů je to spíš jen o výměně baterky co tři roky.. Kolixi myslíte, že je adekvátní cena za quartzy na ebayi (samozřejmě je to o tom konkrétním kousku.. ale takový ten průměr)? Připadá mi, že se obecně jeté automaty prodávají docela "levně" vůči pořizovací ceně nových (když to porovnám s poměrem ceny nových vs. jetých quartzů) - je to dané tím, že se quartzy už přestaly vyrábět a tudíž se jejich cena drží poměrově výš vůči pořizovačce nových? No, jediné, co mě pořád vyvádí z míry je ta velikost.. zápěstí mám cca 18cm a nevím proč mi pořád připadají ty 41ky tak malé.. spíš si myslím, že je to síla zvyku, protože jsem vždy měl něco většího..
  11. OK, díky Dane, budu se tedy dívat po něčem, kde je DHL nebo se s prodejcem pokusím domluvit..
  12. Zdravím všechny rafičkové nadšence! Chtěl bych v dohledné době koupit na ebayi Bondovky.. budu vděčný za každou užitečnou radu! Už jsem si lecos tady na fórech přečet, ale i tak.. není to malá investice, tak se snažím být obezřetný a neudělat nějakou chybu! Bývá problém s DPH? Je nutné ho vždy platit? Nebo je to jen případ nových kusů? Přeci, když mi nějaký John Smith pošle jeté hodinky, tak už nikdo nemůže sledovat, jestli jsem si je tam zapomněl a on mi je posílá, nebo jestli jsem si je od něj koupil, apod.??! Popř. jak by kdo zjistil z jaké ceny DPH vypočítat.. přeci neví jestli jsem to koupil za 500USD nebo za 1500USD.. Díky. David
  13. Nevíte někdo prosím jaký je rozdíl mezi výškou Bondovek v quartzu a v automatu? (Omega Seamaster 2220.80.00) Napadlo mě, jestli nebudou quartzy, pokud jsou nižší, působit na ruce větší, protože když jsem měl na ruce automaty, vyloženě mi připadaly spíš menší (41mm) a to nemám nějak extra velkou ruku.. Možná jen síla zvyku. Větší už jsou každopádně jen planet ocean, že? Díky za odpověď. Dejf
  14. Zdravím všechny! Hodinky si vybírám už asi rok. Postupem času jsem došel k tomu, že si chci koupit Omega Seamaster Quartz 2221.80.00 byť jsem hlavně finančně zprvu cílil poněkud níže. Teď bych potřeboval pár rad než se do koupě pustím úplně naostro.. Škoda, že jsem na tohle fórum nenarazil dřív.. je tu fakt spousta zajímavýho počtení. Ale teď k věci - lámu si hlavu s tím, jestli jít do nových, kde mne samozřejmě odrazuje cena, nebo jestli koupit nějaké starší.. s největší pravděpodobností na ebayi. Popř. jsem si pohrával s otázkou zda koupit nové někde ze zahraničí, ale byť se dají sehnat za docela dobrou cenu, zadrží to celníci a budou chtít DPHčko.. což je zase 20% nahoru a jsem, kde sem byl. Každopádně, když jsem zmínil Ebay, co říkáte např. na tyto (byť jsem automaty původně nechtěl, ta cena vypadá lákavě): http://cgi.ebay.com/...1#ht_1536wt_952 Řeším pak následně - když bych si už takovéto hodinky koupil - kolik mě pak bude stát jejich omlazení, aby vypadaly co nejlépe.. tzn. odstranění vlásečnicových škrábanců, hloubkové čištění atd.? A v případě automatů, platí to, co jsem tu četl, že si musím každé tři roky připravit cca 8tis. na pročištění, kontrolu, promazání, atd.? Předem díky moc za pomoc a za vaše rady..
×
×
  • Vytvořit...