Přejít na obsah

BIMBAM

Členové_50
  • Příspěvky

    105
  • Registrace

  • Přítomen

Návštěvy profilu

4 252 zobrazení profilu

BIMBAM's Achievements

Učedník

Učedník (4/8)

  1. Na straně 1134 se řešilo, jaké hodinky má Aleš Háma. Zajímal jsem se o to, protože dle členů se jedná o Hamiltony. Já si myslím, že jsou to tyto "Sekonda 3341 military cream dial green fabric strap" Našel jsem dvě varianty dýnka. 1. varianta: STAINLESS STEEL CASE AND CASE BACK a 2. varianta pouze STAINLESS STEEL BACK. Oboje ASSEMBLED IN CHINA. https://www.amazon.com/Mens-Sekonda-Aviator-Watch-3341/dp/B004DJSDBW https://www.watchshop.com/watches/mens-sekonda-aviator-watch-3341.pdp Háma je borec, zase u mě stoupl na žebříčku. Jsou to pěkné hodinky za pár korun. Uvnitř, jak se píše na dýnku, Japan MVT, ale jestli je to Miyota jsem nikde nenašel.
  2. BIMBAM

    Těsnění

    Díky moc, věděl jsem, že mi pomůžeš, kouknu na to a uvidím, jestli tam něco najdu. Jinak tomu asi nikdo nebude věřit, ale opravdu jsem vzal jednu gumičku z takové ty gumy co se dává do tepláků a odřízl potřebný kousek. Pak jsem uvažoval, jak oba konce spojím. Guma svařit nad plamenem nešla, tak mě napadlo konce spojit jak za mlada na praku. Gumičku jsem natáhl a omotal nití. Pak jsem tento bastl dal do drážky okolo sklíčka a zaklapl lunetu. Světe div se luneta neklochtá a otáčí se. Ale přeci jen to jde trochu ztuha asi jak je ta gumička měkčí a jde otáčet trochu ztuha. Taky tam asi dělá neplechu ta nit, ale zatím to jde. Možná až se gumička někde skřípne asi se přeřeže nebo praskne. Než něco seženu bude luneta na nule. Jsou to moje deset let staré hodinky, které se mnou mnoho prožily, nejsou to žádné extrovky a dovážely se do východního bloku, aby majitelé měli dobrej pocit, že mají hodinky ze Švajcu. Jinak minerální sklíčko a quartz, ale chtěl bych si je zachovat na vzpomínání na zlaté časy, kdy ještě DPH nebylo 20%.
  3. BIMBAM

    Těsnění

    Myslíš obchodní dům Olympia? Nejbližší je 60km, ale občas se tam dostanu. Ale o tobě jsem slyšel, že jsi profík na hodinky. Nemáš jedno těsnění v přebytcích, rád zaplatím.
  4. Po 10 letech mi odešlo těsnění pod lunetou, tak jsem jeho zbytky vyndal a šel do jediného hodinářství u nás ve 40000 městě, kde jsem se domníval, že by mi mohli pomoci. Těsnění bylo kruhové průměru 30mm a tloušťky 0.3mm. Sobota 5.3.2011 9:10 AM Příchod do hodinářství Já: "Dobrý den" Paní za pultem: "Dobrý den, co potřebujete" Já: vytahuju zbytek těsnění a ukazuju. "Potřeboval bych takovýhle těsnění pod lunetu průměru 30mm" Paní: "Cože potřebujete, já vám nerozumím" Já: Vytahuju rukáv na zápěstí, sundavám hodinky a paní ukazuju otáčejíc lunetou: "Potřeboval bych těsnění pod tuhle lunetu" Paní: "Aha vy tomuhle říkáte luneta", pohrdavě se usmívajíc, "to není luneta, luneta má něco společného s měsícem". "musel by jste zde hodinky nechat" Já: Nasazuji hodinky a odcházím. Za zády slyším, jak se zase směje. 9:12 AM Odchod z obchodu a přečtení nápisu nad dveřmi, kde bylo napsáno HODINÁŘSTVÍ, takže jsem se nespletl. Neví zde někdo o českém obchodě na netu, kde by mi pomohli a těsnění poslali? Hodinky nechci nikam posílat, práci zvládnu bez problému sám. Pakliže takový obchod neexistuje, poradím si s gumičkou z gumy od tepláků.
  5. Reklamaci nebudu řešit, spíš si s nima pohraju a zkusím nějakou pryskyřici, bude mě to bavit. Mám ještě několik jiných hodinek, ale tyhle se velmi pohodlně nosí a celkově jsem si je oblíbil. To na fotce není luneta. Na první fotce je pouzdro bez strojku, konkrétně místo na které přiléhá těsnění a na druhé je šroubovací dýnko taktéž s plochou na kterou přiléhá těsnění. Děkuji všem za jejich rady a postřehy.
  6. Ve vodě jsem s nima nebyl a nikdy jsem nezaznamenal žádné mlžení.
  7. Tak to je pro mě jako laika španělská vesnice. Asi budeš hodinář ?
  8. Otevřel jsem je jenom kvůli prachu pod sklem, hodináři bych je nesvěřil a až ta povinnost jednou nastane, budu nervózní jako pes. Ťukanec na 5-kách jsem rozcházel hodně dlouho, natož na spiritech. Měl bych je jenom na koukání při nedělní chvilce poezie.
  9. Jo já vím, že by mě potěšily, ale pak bych na ně byl moc opatrnej, šetřil je a spíš se na ně chodil koukat, aby se jim neublížilo. Už když sem byl malej prcek a někdo mi šáhl na angličáka, musel jsem ho přeleštit. Musím se podívat po nějakém psychiatrovi a zajít na seanci. Jinak SPIRITY, krása, hra se světlem skvělé parametry, strojek tah, velikost dle mého vkusu(nemám rád plácačky), pouze indexi radši mám, když nejsou čísla, decentnost, ruční nátah a nevím co ještě mě uchvátilo, ale zůstanu u svých pětek. Ale to už sem odskočil od tématu, zajímalo by mě, jestli má někdo stejný problém s tím materiálem pouzdra nebo sem za blbce zas jenom já.
  10. Asi máte oba pravdu, jsou to takový divný kráterky. Tak asi špatná várka. Hodinky jsou lowend, tak se z toho nezblázním. Budu je mít pořád rád, jsou takový přítulný. . Chtěl jsem si kdysi koupit SPIRITY jako ty bicisto, ale i když bych mohl šáhnout do šrajtofle a koupit si je, mám jednu deviaci a to jest přílišná opatrnost na věci a tak lovím v lowendu, tam mě to tolik nemrzí,když se něco stane.
  11. Kontrola asi zaspala. Socialisticky pracovat, kapitalisticky žít. Jako u nás
  12. BIMBAM

    Kalibr 6R15B - schéma

    Já jsem to schema nedělal, jen jsem našel odkaz, to je vše.
  13. Na mých fliegrech se zčistajasna objevil prach na vnitřní straně sklíčka ciferníku, nestálo to sice za řeč, ale chtěl jsem to vyčistit. A ejhle po odšroubování zadního víčka se objevily díry v pouzdru a to na místě, kde přiléhá těsnění. Dírky jsou jak na průhledném dýnku, tak na samotném pouzdru. Hodinky nejsou ani rok staré, v chemičce nedělám, takže mám pro to jen dvě vysvětlení: 1. soudruzi z Číny začali chrlit svoje hodinky a tak dělníci dostali příkaz sabotovat výrobu SEIKO. 2. můj pot dokáže rozežrat nerezovou ocel, ale o tom, že jsem jiného složení než ostatní nevím, ale kdo ví. Hodinky jsem nikdy nevystavoval extrémním podmínkám, nehrabal se v nich ani nijak nepoškozoval. To jen na moji obranu. A teď foto a očekávám co vy na to? Je divné,že jsou dírky na obou částech a nejsou naproti sobě. Budu je teď mít ještě radši, protože nedokonalostí získaly tyto hodinky teprve glanc , je to jako z ženskejma, aby byly krásné musí mít nějakou vadu. Alespoň si s nima pohraju, nejspíše dírky zalepím nějakou pryskyřicí.
  14. http://www.watchuseek.com/seikocitizen/Sei...nuals/6R15B.pdf
  15. Někde jsem také četl A do roku 2006 B po roce 2006, země původu se určuje tuším z jiných písmen na hodinkách. V každém případě by to nemělo mít na kvalitu vliv. Ale možná že kecám, přeci jen tomu tak nehovím .
×
×
  • Vytvořit...