Přejít na obsah

cernysip

Členové_50
  • Příspěvky

    63
  • Registrace

  • Přítomen

cernysip's Achievements

Pokročilejší začátečník

Pokročilejší začátečník (3/8)

  1. cernysip

    3D tisk

    Tohle je zcela fascinující technologie. A počátek další techologiké revoluce. Tipuji, že do deseti let bude na každém větším rohu větší tiskárna, kde si každý nechá vytisknout co bude potřebovat (tisknou se i kovy, z práškového "do pevna", jsem slyšel alepoň), a v domácnostech menší tiskárny, kde se budou "tisknout" potraviny, resp. hotová jídla, a taky předmty, oblečení apod. "Poletovat" po světě už nebudou výrobky, ale "návody k tisku". A jednoho dne, kéž se ho nedožiju, se budou tisknout i hodinky. Koupíme si "průmyslový vzor", či jak se tomu bude říkat, a pak si u Dušáka necháme vytisknout obzvláště povedený nový model Rolex, Omega a tak (:-))
  2. Mně tedy přídou strašný, takový, jak to říct, monstrózní .... Nechtěl bych je ani zadarmo, ale tak už to na světě chodí, někdo má rád holky, jinej zase monstra, proti gustu žádnej dišputát (= o věcech vkusu se nevede diskuse) a tak ... :rolleyes:
  3. Co třeba Rakouské armády (RA), nebo Ruské armády (RA), nebo Rumunské armády (RA), proč hned strašit Rudou armádou (RA, KA)
  4. Podívej se na Wardy, ceny příznivé, hodinky skvělé, služby vynikající, http://www.christopherward.co.uk/men/dress.html
  5. Enem esli ten Dknesple néni spíš něco jak ten CML (Centrální mozek lidstva), tohle se nikomu do kebule vlézt nemůže... :jawdrop: :eek:
  6. Opravdu povedené. A kolik to tak si stojí? Asi to bude darda, že...
  7. Jsou skvělé. Od Wardů mám tyhle ve "zlatě", fotky výborně udělal člen KIBI (ne těch mých (:-)) ). O značce jsem se dozvěděl při surfování zde na fóru cca před rokem, pak jsem je delší dobu obhlížel, pak jsem zase na fóru zaznamenal, že u Wardů mají slevy, tak jsem to zkusil, přišly ty jedny "zlaté", ty mne tak okouzlily, že následovalo níže uvedené. Chování Wardů je totiž také vynikající, objednal jsem od nich nakonec už celkem přes 10 kusů , z toho 3 tyhle (pro mne, pro švagra a pro kolegu k 30.), oba dva, ač nejsou "hodinkáři" nosí už jen tyhle. Další jsem nakoupil v létě "ve slevě" pro všechny "své ženy", dcery, matku, přítule, kolegyně atd., ovšem quartz, žensky na mechaniky moc nejsou, nadto, myslím, Ward ani nemá pro ženy mechaniky v nabídce (?). Vždy přišly obratem, chování Wardů na 1+++. Podle mne se jedná o zcela bezkonkurenční poměr cena/výkon, příjde mi v podstatě neuvěřitelné, že takové hodinky stojí tak málo, přitom podle mých - jistě ovšem laických - parametrů jsou lepší, než naprostá většina zde probíraných značek, které jsou zpravidla 5 x - 150 x dražší (některé z nich mám, tak to porovnávám "na vlastní kůži") Takže gratuluji.
  8. Dovolím si vznést otázku - bez jakýchkoli postranních úmyslů : Má nějaký praktický smysl do volného vesmírného prostoru si brát mechaniky? Laicky předpokládám, že s ohledem na teploty (a ještě něco jiného?) to může/musí být extrémně náročné. Nezvládla by to jiná technologie lépe? Nebo naopak hůře (baterie vystavená záření, zmíněná teploéta apod., třeba hůře funguje apod.?). A ještě - rotor - je mu lhostejné, že je v beztížném stavu, nebo naopak se chová jinak? Díky.
  9. Na Marsu nežiji, ale když si jsem si přečetl Tvou reakci, rád bych... Co je na tom špatného, že neznám nějakého Boba Hlase? Či Dobrého Voxe? Či jak se jmenuje? Asi mne nepřestane nikdy udivovat, jakými postavami jsme si schopni nechat si zaneřádit veřejný prostor. To, že jakýsi Bono (Bonobo?) dostal portugalský řád či byl dokonce jmenován na Nobelovu cenu míru (nedostal jí snad Arafat a dokonce i P of USA?) mne tedy opravdu o ničem nepřesvědčuje. Jistě, při reakci na Tvůj příspěvek jsem se podíval, o koho by mělo jít a jde asi o jednoho z těch kašparů (nic ve zlém, prostě kašpar je kašpar) , co zaplňují veřejný prostor. A já jsem jeden z těch co nepovažují za nutné jim věnovat pozornost, Ostatně, i díky němu (jak jsem byl při dotazech na toto jméno) to prý v Africe vypadá tak jak to tam vypadá. Po poslední návštěvě Ugandy (cca před 10-ti dny) mi bratranec vyprávěl, jak to tam dojebávají všichni ti hlasatelé Míru a Pokroku, a to je země, o které Churchill říkal, že je to Perla Afriky... No, ten mi taky sdělil, co si o tomhle chytrákovi myslí. Ale co, tohle je fórum o hodinkách a proč bych se měl zabývat tím, co nějaký Vox dělá, či nedělá... Světu mír... Já teď o Vánocích namátkou se hrabu v dílech těchto osob (in alphabetichal order (:-)) ) - Akvinský, Arendt, Cepl, Descartes, Eliade, Halík, Hobbes, Husserl, Chesterton, Keynes, Klusoň, Kohák, Komenský, Locke, Mlčoch, Novak, Rádl, Voltaire, Weber, Zamagni - Nemyslím, že by některý z nich kdy dostal "Portugalský řád svobody" ..., ... teda pardon, ale to jsi mě fakt dostal - "V roce 2005 obdržel Bono portugalský Řád Svobody,.... (:-))
  10. ... a tak to jó, já jen, že při mých krátkodobých i delších pobytech v Asii jsem na ní narazil spíše jen v muzeích a to měla paciček málo. Ale proč ne, ať jich má, kolik Velký hodinář chce...
  11. ... a to je jako kdo? Zase ňáká pop cosi? Nebo něco trvalejšího?
  12. Ó Višno, mé druhé jméno je Hnidopich, a proto musím podotknout, že Kálí je obdařena jen dvěma páry paciček, tedy čtyřmi celkově (:-))
×
×
  • Vytvořit...