Přejít na obsah

dykmore

Členové_50
  • Příspěvky

    871
  • Registrace

Profile Information

  • Pohlaví
    Muž

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

dykmore's Achievements

Megazávislák

Megazávislák (7/8)

  1. A trváš na skládací? Protože ono se to časem rozvrže všechno.. řešil jsem to samé co ty, a skládací nakonec letěla pryč.
  2. Právě že nemám, ani nic z parametrů PEP nesplňuju... No za chvíli se dostanou i na můj sankční seznam.
  3. Nevíte někdo, na základě čeho podezírá Raifka, že je někdo politicky exponovaná osoba? Řešil jsem to s infolinkou, prý mají nějaké mezibankovní seznamy. Je to podle mě blbost, u jiných bank nic takového opakovaně nechtěli potvrdit. Plus opět odkazy v mailu, nucení ke stahování a nahrávání souboru, za mě teda dost špaténka
  4. Laskavě tě žádám, abys mě už nikdy nespojoval s jakýmikoliv podobnými tématy, které jsi právě zmínil. Vedl jsem slušnou diskuzi na téma dodržování rychlosti, potažmo dopravních předpisů. Jestli neumíš číst a vnímat to, co píšu, a v jakém kontextu to píšu, není můj problém.
  5. Geometr: přesně tak jsem to myslel, když jsem se ptal, jestli řešením je jet rychleji na základě vlastního názoru. Řešením je přece změnit to, a ne porušovat. Když tady čtu některé názory, tak jsem si představil, jak třeba někdo na letišti přeskočí zábrany ve frontě, vyhne se rámům a zaběhne přes letištní plochu rovnou do letadla. Přece přemýšlí a nemusí se podřizovat nějakým nesmyslným nařízením. Není tupý a ví, že u sebe nemá nic nebezpečného, ve frontě by se nudil, rámy se ho netýkají a jen by si zbytečně sundával pásek a hodinky, na ploše se rozhlídne a vidí, že žádné letadlo zrovna nepojíždí ani nevzlétá, nikdo ho nemusí kontrolovat, protože lístek si přece koupil a pas má u sebe, protože přece přemýšlí.. ten styl argumentace já, já, já mi přijde absurdní.
  6. Ok, třeba jsi super řidič s perfektními reakcemi, v pohodě. To je zodpovědnost za tvé jednání. Ale kde je respekt k druhým? Na jednu stranu ti přijde srandovní můj názor na typickou českou vlastnost. Na druhou stranu klidně napíšeš, že lidi tupě dodržují, co je někde napsané, a tím pádem nepřemýšlí..? Vlastně nevím, co ti na to napsat.
  7. Ok, díky, to jsem měl na mysli. Nechápu ovšem tvoji větu: "Mít za volantem vlastní hlavu která je reálně odpovědná za následky".
  8. Naprosto souhlasím. Úsekové měření je kontraproduktivní, přesně jak píšeš.
  9. Ano, naprosto souhlasím. Jsou místa, kde je 50, a jízda nad 30 je nezodpovědná. Právě zde nastupuje zodpovědnost za své jednání a respekt k druhým. Nikde jsem nenapsal, že v padesátce pojedu vždy 50, přečti si to znovu - napsal jsem max 50 a bylo to vztaženo k překročení rychlosti. Co se týče nesmyslně nízkých limitů rychlosti, opět s tebou souhlasím a taková místa znám. Je řešením jet rychleji, protože máš vlastní názor? A mimochodem, ptám se, protože si nejsem jistý: po dálnici můžeš jet 60km/h?
  10. V pohodě, já se opravdu snažím diskutovat, abych se něco dozvěděl. Nemusíš to ukončit tím, že mám nějakou svoji pravdu, na kterou nemáš sílu. Neber to jako chvástání, ale mám najezděno a nalítáno po světě myslím docela dost. A všude, kde jsem byl, jsem prostě vypozoroval nějaký typický znak v chování lidí, daný ať už jejich finančními možnostmi, náboženstvím, politickým systémem, podnebím, úrovní IT a komunikací atd., nebo kombinací těch věcí. No a u nás, po všech zkušenostech zvenku, jako typickou českou vlastnost vidím nutkání neustále překračovat vymezené mantinely. Jen o trochu, tady rychlost o pár km/h, tady alkohol o 0,01 promile, tady zas nepřiznat pár tisíc na daních. Co se týče rychlosti, vůbec nechápu jakoukoliv diskuzi. Je dáno 90, jedu max 90. Je 50, jedu max 50. Pokud jedu 53, je to jen moje chyba. Nerozumím, čemu na značce 50 není rozumět. Pokud si nejsem jistý, že můžu 90, jedu raději méně, sice tím naseru lidi za sebou, ale opět je to pravděpodobně jen moje chyba, že jsem nepozorný. Zodpovědnost za sebe, a respekt k druhým, minimálně v autě, je u nás z mého pohledu na docela nízké úrovni.
  11. Ale za 92km/h myslím nikomu papíry nevezmou, snad se nepletu se, že je tolerance přesnosti měření 3km/h? Já zase nejsem úplně komfortní s příkladem, který jsi dal. Pokud je někdo závislý na autě ve smyslu, že ho potřebuje k obživě, má si ohlídat limit 90km/h a jezdit pro jistotu 88km/h, pak jej jakákoliv nespravedlnost ohledně následků rychlé jízdy mine. Přijde mi to už trochu jako typická česká vlastnost, kterou na silnicích vidím denně: je tady 50, pojedu 53, je tady 90, pojedu 93, a pak trpět pod tíhou napohled krutých následků a říkat, že to bylo jen o 3km/h nad limit. Když probíhaly debaty o nějaké toleranci alkoholu jako to mají v zahraničí, tak na mě šly mrákoty. To, co se dá aplikovat třeba v Německu, u nás vůbec nemusí fungovat dobře. Jestli to ovšem vidím špatně, rád se nechám poučit.
  12. Pořád jsem z nich hotový...
  13. No v poledne si koupím jednodenní známku, která neplatí jeden den. Správný název by tedy měl být tendenní, jednokalendářdenní nebo ještě lépe dopůlnoční známka. Opravdová jednodenní jízdenka se dá ale koupit bez problému třeba v rámci pražské MHD.
  14. Tak můžeš si aspoň zvolit začátek platnosti. Potřebuješ třeba večer jet z Prahy do Ostravy, tak si v poledne zvolíš, že tu známku chceš mít platnou 12h před tím, než si ji koupíš.
  15. Dneska na pohodu s dvouručkama..
×
×
  • Vytvořit...