Přejít na obsah

konyX

Členové
  • Příspěvky

    11
  • Registrace

  • Přítomen

Profile Information

  • Pohlaví
    Muž

konyX's Achievements

Začátečník

Začátečník (2/8)

  1. Perfektní komunikace, rychlé jednání a předání. Hodinky plně odpovídaly popisu. Mohu jen a jen doporučit. Díky za obchod.
  2. Zdravím všechny, nevím jestli to tady zaznělo (přiznávám, nepročítal jsem celé vlákno a už vůbec ne celý chronomag), pokud by chtěl někdo přesně vědět, kolik si má připravit bokem na clo a DPH, když nebude mít štěstí a zásilka hodinek ze zahraničí mu uvízne v nenechavých rukách poštovních úředníku, pak kluci od celníků vytvořili pěkný kalkulátor (viz. https://www.celnisprava.cz/cz/aplikace/Stranky/taric-cz.aspx). Prográmek je celkem přehledný. Dávám do placu pár vlastních postřehů než jsem se prokousal přes chybové hlášky k výsledné ceně: nomenklaturu (typ zboží) je možno vyhledat zadáním klíčového slova (hodiky jsou č. 91 a následující - já tam narval "Ostatní náramkové hodinky, též s vestavěnými stopkami" + "ostatní" číslo je 9101290000, na zlaté nemám, ty mají vlastní čílo ). Zádrhel je u "Měrné jednotky", musíte dát "NAR" - to znamená počet kusů hodinek (neřešte a pište, tak je to v návodu a hlavně to s tím fakt vypočítá, jinak máte smůlu) a pak samozřejmě do kolonky množství, příslušný počet hodinek, ti movitější mužou dát klidně i 100. Vedlejší výdaje např. poštovné - dph se platí i z této částky. Následně Vám to vyhodí výpočet - clo je většinou nula nula prdlačka cca 22 Kč, dph je už větší sranda. Tak snad pomohlo.
  3. Souhlas, ty 47 už jsou moc velké, proto jsem taky čekal na 44ky. Jinak s hodinkami maximální spokojenost. Jejich designový purismus se mi zamlouvá .
  4. Já jsem taktéž jedním z čerstvých majitelů hodinek Steinhart, konkrétně Nav. B-Uhr II v automatu. Koupeno v Havířově u kubsona . Denní odchylka cca 10 sec. Tady máte pár foteček:
  5. Když jsem minulý týden doprovázel sestru na letiště, podařilo se mi vyfotit jedno zajímavé letadlo. Co o něm soudí znalci létajícíh strojů?? Udivila mě jak jeho velikost, tak i absence jakýchkoliv znaků a "potisků".
  6. tak to je skvělá zpráva. budou i s manuálním nátahem a průhledem na strojek? jinak víc se mi líbí ta verze s "velkou" vteřinovkou (přesně ta co je v nabídce kubsona ). jsou to opravdu pěkné hodinky.
  7. Díval jsem se, že na Chrono 24 nabízejí ty samé za "pouhých" 279, a to jeste Eur. Takže tvůj odhad bude asi hodně reálný. Mimochodem máš pravdu s tím, že do konce aukce zbývají 2 dny.
  8. Děkuji za info. Ta výše poštovného mě také zarazila. Říkal jsem si, že bych za ně dal tak 200 i s dopravou, ale pravděpodobně je to cena z říše snů . Stejně nemám účet na ebay, tak se budu jen z povzdálí dívat, kde až se vyšplhají.
  9. Vážení přátelé tikajících strojků, již delší dobu se poohlížím po prvních pořádných (tedy mechanických) hodinkách a dneska se mi naskytla zajímavá příležitost. Po takřka ročním pročítání tohoto fóra jsem se nakonec rozhodl pro hodinky značky Zeno (konkrétně classic retro automatic 6554-e2 viz. foto). Při dnešním prohlížení na ebay jsem si všiml této nabídky http://cgi.ebay.com/Swiss-Made-Zeno-Watch-...ShippingPayment nejsou to zrovna ty co jsem si vybral, ale cena je na tolik zajímavá, že bych do nich šel. Rád bych se vás zeptal co si o tomto modelu myslíte a jestli to nemůže být fake (vzhledem k feedbacku bych to ale nepředpokládal). Také bych rád věděl, jak je možné, že jsou tyto (new) hodinky tak levné? V ČR stojí ty na obrázku bez mála 13 tis. a tyto se zatím draží někde kolem 66 dolarů. Poslední věc kterou bych potřeboval je pomoc při dražbě. Našel by se někdo, kdo má účet na ebay a po konzultaci by mi na ně přihodil (já mám účet na Aukru, ale tam je mi to houby platné ). Jen pro jistotu pokud je prodávající v Německu, neplatím ani dph ani clo, že? Moc díky všem za připomínky, rady či pomoc.
  10. Na mém oblíbeném serveru (zlaté mince) se objevily jedny super hodinky, ale pokud si myslíte, že budou za 20 korun, tak to se pletete
×
×
  • Vytvořit...