Přejít na obsah

veronese

Členové
  • Příspěvky

    25
  • Registrace

  • Přítomen

Profile Information

  • Pohlaví
    Muž
  • Bydlí
    Praha

veronese's Achievements

Začátečník

Začátečník (2/8)

  1. Mohl jsem to napsat lip, aby to nemátlo:-)
  2. Je to myšleno na ten konkretni typ, ne citizeny obecně...
  3. IWC deep two je můj střednědobý sen a touhle fotkou se rád kochám, proto mě napadlo se zeptat, které vás víc osloví...? (v případě že už tu ta fotka byla, se omlouvám za plevel..) zdroj watchtime.net
  4. Tak rozdíl je vidět i krátce po synchronizaci. A do porovnání mě napadla ještě jedna věc - casia se po nějaký době v šeru nebo tmě začnou "šetřit" a vteřinovka se zastaví na dvanátce. Citizeny nic podobnýho nedělaj.
  5. Krátké video najdete na youtubu pod heslem Edox Classe Royale 01504 357N NIN
  6. Přidávám fotku na ruce, bohužel zase mobilem, foťák se ještě nevrátil ze servisu.
  7. Díky za reakce! Fotku na ruce přidám po víkendu a co se videa tyče, mám dotaz na zkušenější členy - dá se vložit přímo na fórum, nebo se to děla odkazem na youtube? Jinak je to skutečně quartz a cena byla méně než ctvrtinova oproti novým na českém netu, což je plus minus můj limit pro nemechanicke hodinky.
  8. Zdravím, trochu neplánově jsem si pořídil Edox Classe Royale 01504 357N NIN. Chtěl jsem nějaký oblekovky a byl jsem zvědavej, jak bude fungovat retrográdní chrono. No a musím přiznat že vteřinovka, jdoucí proti směru a jen půl minuty, mě v první chvíli dost překvapila. Teď už se ale kochám tím, jak na to koukaj chronobundusem ?nepostižený? lidi:-)
  9. Díky za pozitivní reakce:-) Casia nejsou úplně moje krevní skupina, ale tyhle mi prostě padly do oka. A je to jeden z mála modelů, který si od nich dovedu na běžný nošení představit (možná ještě GW-2000, ale na těch už je na mě moc textu:-). K té synchronizaci - krátce po ní jsem to vlastně nikdy nezkoumal (zkusím to), ale někdy se třeba během hodiny dokážou rozejít ze stavu téměř stejně do stavu téměř sekunda rozdíl. Moc si to neumím vysvětlit, máte někdo zkušenost nebo nápad, čím to je?
  10. veronese

    Citizen BY2000-55W

    Zdravím, nebyla by fotka na ruce? Uvažuju o nich pro tchána k sedmdesátinám. Když mi v nákupním centru ukázal jako svůj sen gigantický chronograf Bentime, tak mě polilo horko. Nakonec z něj vypadlo, že se mu vlastně líbí hlavně ty "čudlíky" a o nějaký funkce mu vůbec nejde. Tyhle citizeny mají "čudlíky", ale zároveň jsou dobře čitelný, což s věkem jistě ocení víc než stopky:-) Navíc se nebude muset hodně dlohou (doufám že to nevyzní špatně, ale možná vlastně nikdy) zabývat nějakým nastavením...
  11. Zdravím ve spolek. Už delší dobu přemýšlím, že udělám takové malé ?srovnání? Citizen AS2031-57E a Casio G-SHOCK GW-3000BD-1AER. Oboje hodinky vlastním už několik let a přestože i mě už chronobundus částečně nakazil mechanikou, nedám na ně dopustit. Citizeny jsou díky titanu samozřejmě lehčí (a to znatelně), elegantnější, na druhou stranu ale míň nápadné - lidi si spíš všimli ?géček?. Z porovnatelných parametrů Citizeny z logiky věci vítězí ve sklíčku (safír) ? není na něm jediný škrábanec, přestože je nosím víc než Casia. U těch sklo (mineral) ?nevydrželo? hrátky mého syna, který je zhruba z půl metru hodil na kamenitou zem a vryp byl na světě. Co se lumi týče, tak při stejném nasvícení jsou první cca hodinu jasnější ?géčka?, promastery ale vydrží déle čitelné, prakticky celou noc. Zajímavá je citlivost na synchronizační signál. Přestože s ním dle mých zkušeností oboje hodinky nemají v zásadě problém, casia ho ?chytí? prakticky kdekoli. U Citizenů už vím v bytě o pár místech, kde to prostě nejde. Jedním je třeba police v těsné blízkosti elektrické stoupačky. Zatím se také nikdy nestalo, aby šly naprosto stejně. Vždy je mezi nimi rozdíl v řádu desetin sekundy, Casia vždy napřed. Za fotky se omlouvám, foťák mám v servisu, takže je to mobilem. Toť zatím vše, když mě ještě něco napadne, tak doplním, nebo se případně ptejte:-)
  12. Zdravím, co jsem tak zběžně koukal, tak tady http://www.trustedwatch.com/community/blacklist je zase pár značek navíc.
  13. Zdravím, už jsem je tady jednou ukazoval, ale opakování je prý matka moudrosti. B-42 Official Cosmonauts Chronograph, titanová limitka (40/500) s karbonovým ciferníkem.
  14. Souhlasím, občas tady z toho mám pocit až jakéhosi elitářství, nemluvě o tom že všechno co jen trochu zavání Čínou je fejk. Pan Illés, majitel zmiňovaného hodinářství, u nabízených hodinek uvádí všechny potřebné informace, netají, ve kterých jsou čínské strojky SG, ani netvrdí, že jde o luxus za desítky tisíc. Pro mě je to férový obchodník.
×
×
  • Vytvořit...