Přejít na obsah

karpro

Členové
  • Příspěvky

    28
  • Registrace

  • Přítomen

O uživateli karpro

  • Datum narození 29.12.1963

Profile Information

  • Pohlaví
    Muž
  • Bydlí
    Praha
  • Fanoušek značky
    Casio Solar Edifice S510, Seiko SRP043, Steinhart OCEAN One BLACK, Citizen AS 4020-52E, Citizen Promaster Eco-Drive JY8030-83E Solar Radio

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

karpro's Achievements

Začátečník

Začátečník (2/8)

  1. Ahoj Cancri Již jsem to vyřešil, ale děkuji za reakci. Řešení bylo následovné, že na eBay jsem objevil kopii tahu za necelých 500,-, takže jsem to hned objednal, když nikdo nereagoval a už to přišlo. K mému velkému překvapení, ta čínská kopie je delší než originál tah, takže tím by to bylo snad i lehce vyřešené, stačilo přehodit, ale nakonec jsem zvolil tu pracnější cestu a z čínské kopie jsem si vzal jen ten jeden dílek a dal na originál tah. Teď mě mrzí, že jsem si ten dílek nějak neoznačil, protože nyní ani nedokážu poznat, který to je ten přidaný dílek, kdybych ho chtěl sundat, což je vlastně také dobrá zpráva. Kopie je fakt zdařilá. Původně jsem se bál, že to bude mít třeba jiné rozměry, nebo něco jinak, ale je to úplně totožné, jen na přezce není nápis Citizen, takže velká spokojenost. Nabídky na eBay v cenách 1200,- za jeden dílek a podobně mě už nechávají v klidu a myslím si, že prodejci už asi moc s tím neuspějí, když už je náhradní řešení v hodnotě 500,-Kč. Cena se asi mění podle kurzu, takže dnes to je o pár korun dražší, ale kdyby se někomu hodilo, tak koupit může zde: link do eBay na prodejce
  2. Možná by se někomu mohlo hodit: https://webshare.cz/#/file/udeksTIeWA/citizen-cesky-pdf - návod v češtině https://webshare.cz/#/file/E4olhD6oPv/citizen-en-pdf - návod v angličtině
  3. karpro

    Citizen na ruce...

    Nový přírustek do sbírky
  4. Dnes hodinky přišli, takže bych řekl, že celkem rychle. Nyní procházím nastavením ... řekl bych, že v reálu vypadají lépe než na obrázkách. Ale došlo na nejhorší a toho jsem se obával hned ... nejsou to německé hodinky, takže klasika, potřeboval bych jeden přídavný dílek na tah. Tak se nejdříve ptám, jestli někomu neleží v šuplíku, případně jestli někdo nemá radu, kde pořídit jeden dílek za nějakou normální cenu. Přikládám obrázek dílku. Předem děkuji za radu vedoucí k řešení problému.
  5. karpro

    Citizen na ruce...

    Také přidám jednu ruku i když už v dálce vyhlížím pošťáka co přiveze JY8030-83E
  6. Jarda_Prim - Díky, něco podobného jsem také našel na web stránkách, ... kdyby někdo další také hledal: https://www.citizenwatch-global.com/support/html/en/u68/u68.html
  7. Chtěl jsem ještě poprosit, nevěděl by jste někdo, kde by se dal sehnat český návod? Nějaké pdfko, nebo cokoliv. Předem děkuji.
  8. Hodinky jsem tedy objednal nové v Japonsku, tak jsem zvědavý jak to celé proběhne, z Japan jsem ještě nic neobjednával, takže premiéra.
  9. Ahoj všem příznivcům přesného času Chtěl bych si pořídit nějaké nové hodinky a právě mě zaujal model Citizen JY8030-83E. Tak jsem se chtěl zeptat, jestli je někdo máte a jestli jsou nějaké zkušenosti. Jsou to asi větší hodinky, což bych rád pořídil, protože mám větší zápěstí a 44mm je na mé ruce velmi hraniční, proto chci něco většího. Budu vděčný za každou informaci k tomuto modelu. Případně také kde se to dá nejlépe pořídit.
  10. Pokud by se zpomalovaly, tak by to byl problém. Když se o něco předchází, tak to je sice nepříjemné, ale zpomalení je neúnosné a je jasné, že by museli do servisu.
  11. Ahoj všem. Chtěl jsem se zeptat, jak to máte s přesností oceanů? Mě se zdá, že se mi celkem předchází, že to za týden je třeba i o 2 minuty a to mi připadá už celkem dost. Ale třeba to je normální, třeba ne ... co s tím? Předem díky za informace.
  12. Keramika VS. hliník - výhody keramiky jsou nezpochybnitelné o tom není třeba diskutovat. Jde o něco jiného, o to, že hliník je lépe čitelný a dle mého se barvou k hodinkám více hodí než keramika, která není tak výrazná a změní vzhled hodinek. Pokud by byla keramika stejně barevná a čitelná jako hliník, tak by se keramice nedalo nic vyčíst. Také jsem si vzal nakonec keramiku, ale i když mám hodinky na ruce jen chvilku, tak stále tvrdím, že s hliníkem jsou ty hodinky daleko hezčí.
  13. To Ti řekne jen tak, ale to potřebuješ hodinky, foťák, místo, světlo, chuť, náladu, umět to, a tak bych mohl pokračovat
  14. Tak uz jsou na ruce. Nakonec jse zvolil keramiku, tak sna nebudu narikat, ale v nejhorsim muzu poridit dodatecne hlinik.
  15. ... a nebo nekupovat nic a udělat si místo hodinek pěkný víkend, což je také fajn řešení
×
×
  • Vytvořit...